A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 584
41 903
113
Amúgy bekerült az extra parlamenti nap végére a svéd NATO csatlakozásról a szavazás.
"Forrásaink szerint a Fidesz-frakció már régen átengedte volna a svéd csatlakozás ratifikálását, ám „odafentről”, a Karmelitából mondtak nekik nemet."
"Szinte biztos, hogy a magyar kormánypárt meg fogja várni a török döntést és aszerint fog szavazni a svéd NATO-csatlakozásról – vélekedtek a lapunk által megkérdezett ellenzéki képviselők. Tegnap az ATV számolt be arról, hogy megjelent a parlament honlapján a svéd csatlakozásról szóló szavazás, mégpedig a június-júliusi üléstervben, csakhogy pontos dátum ott sincs a zárószavazásra."

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Hogy mondod meg az öreg tiszteknek akiknek ha a család igényli jár a katonai tiszteletadás a temetésen, hogy ritkábban haljatok már meg mert nincs zenekar?
Az tudod, hogy egy temetés a keresztény világban nem olyan, mint a muszlimoknál, hogy napnyugtáig el kell földelni a testet?
A feleségem nagynénje kint halt meg Bécsben. Külön engedélyeztetni kellett a külüggyel, hogy hazahozhassák a gyerekei/testvérei eltemetni.
Majdnem egy hónappal a halála után volt a temetése. Szerintem megoldható, hogy kicsit rugalmasabban tűzzék ki a temetéseket.
Nem azt mondtam, hogy az összes zenekart meg kell szüntetni, de az alakulatonkénti az egy irgalmatlan nagy pazarlás.
Azért ne tartsunk már helyőrségenként egy külön 20-30 fős zenekart csak mert havonta 2-3x szükség van rájuk 1-1 temetésen. Mellesleg én voltam katonai tiszteletadásos temetésen, ahol csak fehér kesztyűs díszelgők voltak koszorúval, meg díszlövéssel. A nagyzenekar ne legyen már obligát!

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 643
5 636
113
Az tudod, hogy egy temetés a keresztény világban nem olyan, mint a muszlimoknál, hogy napnyugtáig el kell földelni a testet?
A feleségem nagynénje kint halt meg Bécsben. Külön engedélyeztetni kellett a külüggyel, hogy hazahozhassák a gyerekei/testvérei eltemetni.
Majdnem egy hónappal a halála után volt a temetése. Szerintem megoldható, hogy kicsit rugalmasabban tűzzék ki a temetéseket.
Nem azt mondtam, hogy az összes zenekart meg kell szüntetni, de az alakulatonkénti az egy irgalmatlan nagy pazarlás.
Azért ne tartsunk már helyőrségenként egy külön 20-30 fős zenekart csak mert havonta 2-3x szükség van rájuk 1-1 temetésen. Mellesleg én voltam katonai tiszteletadásos temetésen, ahol csak fehér kesztyűs díszelgők voltak koszorúval, meg díszlövéssel. A nagyzenekar ne legyen már obligát!
Pápán nincs.

• Tetszik
Reactions: pöcshuszár

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 268
34 847
113
van ott pénz csak éppen tartalékban , várják a világvégét
"Lázár János miniszter bejelentette, hogy 2025-ben kezdődik el a Győr-Budapest autópálya hat sávosra bővítése. A fejlesztés során kétszer három sávosra bővítik a szakaszt. A beruházás összege meghaladja majd a 700 milliárd forintot és minden idők legnagyobb és legfontosabb magyar infrastruktúra fejlesztése lesz."
Ennyi pénzből azért lehetne Már venni valamit

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 972
17 196
113
"Lázár János miniszter bejelentette, hogy 2025-ben kezdődik el a Győr-Budapest autópálya hat sávosra bővítése. A fejlesztés során kétszer három sávosra bővítik a szakaszt. A beruházás összege meghaladja majd a 700 milliárd forintot és minden idők legnagyobb és legfontosabb magyar infrastruktúra fejlesztése lesz."
Ha helyesen értelmezed, ez a beruházás is egy esetleges háborúval összefüggésben készül.
Érted?
Vagyis, ha beüt keletről a baj, akkor legyen ahol a hős magyar állampolgároknak menekülnie. Véletlenül se legyen torlódás Ausztria felé;).
Előrelátó a kormány. Nem véletlenül szondázza a közvéleményt és mindig a többség igénye szerint dönt.
Megtudom én is erősíteni a fenti vélelem valószínűségét, ugyanis a kollégáim 90%-a el kíván menekülni egy ilyen helyzetben. A 10%-nak is fele csak mondja, hogy maradna, helyzet esetén lelépne:(.
Szóval, kell az a pályaszélesítés.
A Bp-re tartó oldalt csak azért bővítik, hogy ne legyen feltűnő a nyugatra tartó szakasz szélesítése:D.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 690
15 228
113
A tűzoltóknak meg nincs biztosításuk.
Nincs rá 400 millió forint ami a legolcsóbb ajánlat.
o_O

Minek is.:cool:

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 928
16 366
113
Ha helyesen értelmezed, ez a beruházás is egy esetleges háborúval összefüggésben készül.
Érted?
Vagyis, ha beüt keletről a baj, akkor legyen ahol a hős magyar állampolgároknak menekülnie. Véletlenül se legyen torlódás Ausztria felé;).
Előrelátó a kormány. Nem véletlenül szondázza a közvéleményt és mindig a többség igénye szerint dönt.
Megtudom én is erősíteni a fenti vélelem valószínűségét, ugyanis a kollégáim 90%-a el kíván menekülni egy ilyen helyzetben. A 10%-nak is fele csak mondja, hogy maradna, helyzet esetén lelépne:(.
Szóval, kell az a pályaszélesítés.
A Bp-re tartó oldalt csak azért bővítik, hogy ne legyen feltűnő a nyugatra tartó szakasz szélesítése:D.
A nyugati világban a legtöbb helyen az emberek a saját államukat csak pénzkiadó automatának tekintik. Én se vagyok a legvagányabb legény a vidéken, és nem szívesen pusztulnék el egy háborúban, de azért furán veszi ki magát, hogy az emberek 99% ha beüt a baj, azonnal lépne... :( Bezzeg szavazni, állami adókedvezményt felvenni nem fáj senkinek o_O És ezzel nem akarok úgy tenni, hogy milyen nagy király lennék, mert lehet, hogy adott esetben én is lépnék, csak ilyen direktben, lélektelenül azt mondani, hogy hát ha bukik az ország, kit érdekel, ez azért fáj.