zotyek78 said
<blockquote>danielblack said
Ami rendelkezésre áll, használhatóvá tehető viszonylag kis ráfordítással, és HAZAI keretek között, azt nem szabad elkótyavetyélni. Pláne ha regionális szinten még mindig ér valamit. Irak a mai napig gond nélkül használja azt 77 db t-72-őt amit felújítottunk nekik a szoci kormány idején. Mivel a harci helikopteres képességünkről is múlt időben beszélhetünk, így még inkább fontosnak tartom a T-72-esek reaktiválását. Előző lapon már kifejtettem miért. Ha rendelkezésre áll valakinek 1-2 zászlóaljnyi T-72 azzal nem lehet nem számolni. Mivel váltótípus nem lesz még jó ideig, és ha lesz is akkor is nevetséges mennyiségben, ezért mindenképpen reaktiválnék...
Erőssen +1... Illetve tényleg nem tartom olyan lehetetlennek, hogy a horvátokkal vagy a lengyelekkel ne tudnánk egy nagyon jó üzletet csinálni arra, hogy ezeket modernizáljuk is... Regionálisan, a térségben ez így bármelyik szomszédunk arzenáljával összemérhető szintű lenne.
@Hans
Háborúkat nem feltétlenül akkor szoktak indítani csak, "ha szárnyal a GDP"...
Erdélyt meg azért hozom fel -többek között- én is, mint leglehetségesebb konfliktus forrást, mert ott a legvalószinübb, hogy előbb-utóbb betelik a pohár és arra meg a románok is kimutatják a foguk fehérjét... Vagy inkább had fogalmazzak úgy, hogy "Bukarest, mert a kettő nem teljesen ua.
Azt a részét meg egyszerüen nem értem, hogy mi a gondod az erdélyi magyarokkal, meg hol... De ugyebár (innentől kezdve szvsz persze) minden közösségben, aminek részese vagy, meg kell tenned, amit csak tudsz a többiekért. A legkisebb ilyen közösség a család, de ilyen a munkahely is, illetve a legnagyobbak, aminek részesei vagyunk, az az EU és a NATO. A magyarság pedig tetszik vagy sem, szintén egy közösség, amibe tartozunk. Márpedig, ha ők azt mondják, hogy nekik nem jó ott, nem akarnak románok lenni vagy szlovákok vagy akármi, akkor a többi magyarnak (Magyarország) segíteni kell őket. Ezt rajtunk kívül szerintem minden ország megérti és tudja, még azok is, ahol úgyanúgy volt agymosás a szocializmusban... Csak talán itt azért alakult másképp, mert a politikusok egy része a régi jó hagyományokat követte és jöttek a "azok románok, nehogy már az én adómból éljenek, meg beleszóljanak abba, hogy mi itt hogy élünk", meg hasonló baromságok...</blockquote>
Bocs, de ebben mi a baromság?
Konkrétan, aki nem itt él, nem itt fizet vagy csal el adót, nem itt munkanélküli, nem ide menekült be '20-ban, akár '89-ben, nem innen menekült el , akár 56-ban, akár 2012-eben, annak milyen erkölcsi alapja van arra, hogy itt szavazzon bármiről is????
Amíg engem nem keres meg a román nagykövet, hogy én is szavazhatok a román választásokon, mivel a nagyapám 20-ban eljött, addig másoknak se kéne ide voksolni.
De igazából nem is naon zavar a dolog, mivel közöttük télleg több a normális ember, mint itt. (rmdsz
)