Szia dudi !
Biztos hülyeség amire állítod hogy az, én a wikipédiából másoltam ki.
Más....
Mérhetetlen pénz esetén én a következőkben építeném ki a Honvédséget.
Légierő..
28 Gripen, telejs fegyverzettel, évenként 200 órát repülő pilótákkal.
24 harci helikopter ( AH-64 ) tekjes fegyverzettel, sokat repülő pilótákkal.
24 Balck hawk, sok gyakorlással, sokat repülő pilótákkal.
1 speciális repülő osztály, drónokkal, melyek felderítésre és csapásmérésre egyaránt alkalmasak.
Szárazföldi légvédelem...
2 légvédelmi rakétaezred. 1 a nyugati országrészben, 1 a keletiben.( fegyverzet vegyes, Patriot, modernizált KUB. )
Különleges erők...
A szolnoki alakulatok egy ezredbe szervezve, megőrizve a különböző zászlóaljak önállóságát.
Szárazföldi erők...
4 gépesített összfegyvernemi dandár.
Dandáronként: 1 harckocsi zászlóalj ( 48 db. Leopárd 2. A/7. )
3 gépesített lövész zászlóalj ( 100+db. BMP 3 ) (db szám a zászlóalj szervezésétől függően,...)
1 önjáró tüzérosztály ( 18db Panzerhaubitze 2000 )
1 felderítő század ( 15 Luchs páncélozott harcjármű )
1 csaptlégvédelmi század ( 6 db Pancir Sz-1 )
1 karbantartó század.
1 ellátó század
1 műszaki század
1 vegyvédelmi század
1 híradó század
1 egészségügyi század
1 kommendáns század
Dandártörzs
Harctámogató csapatok melyek már megvannak, Szentesen, Kaposváron ,Veszprémben, Székesfehérváron, stb.
A légierő beszerzése egyszeri, kormánypénzből történne. Szárazföldi csapatok és légvédelmi rakéta ezredek felállítása, 4 évente, egy dandár, egy ezred, tehát kormányzati ciklusonként menne végbe. Ehhez kellene sokpárti konszenzus.
Valamint a honvédelmi törvény módosítása, miszerint, a Honvédségben szolgált minden hivatásos és szerződéses katona, xy éves koráig tartalék állományba kerül. Behívható bármikor. Békeidőben persze, megfelelő anyagi kompenzációval természetesen. Háború esetén ,teljes hadkötelezettség, mint ahogy most is van. Ehhez a megfelelő tartalékfegyverzet biztosítása, akár a jelenlegi arzenálból is, normális lekonzerválás és tárolás biztosításával.
Ui. A lövész kötelékeknél nem írtam, de saját gyártásban kell megoldani a kor színvonalán álló gépkarabély, géppuska és lőszerei dolgot. Valamint, a nagy számú RPG-7 gránátvetőhöz, a modern pct rakéta ellátást és a vállról indítható légvédelmi rakéta kérdését, századonként. Néhány dolog még van amit nem említettem, természetesen.
Lehetetlent nem várok ,de úgy érzem, megfelelő hozzáállással, megfelelő, a lakosság irányába történő kommunikációval, a terv elfogadtatásával, talán még megoldható is lenne, amit felvázoltam.
Persze, csodák nincsenek.