Én és mások láttunk ilyeneket Tőlem, többször!!!Nem láttam még hogy beraksz ide linkeket olcsón eladott katonai eszközökről.
... kb. egy évvel ezelőttig!
Azóta kb. mióta --Nekem-- nyilvánvalónak tűnik, hogy ami megfizethető lenne, azt is a rajna-bilivason keresztül vesszük meg gusztustalanul-durva túlárazással --"politikailag elfogadva"-- , nem látom értelmét SEMMI, azaz NULLA megoldás javaslatomnak, egy ilyen esetleges megoldáshoz!
Ez előbb leírt parazita-átcímkézős tendenciára van több, aktuális rossz-példa:
- a Gidrán-os NER-rajnabilivas "akármi-integrálás": röpke két éve zajlik 40 darabra,
- több izraeli beszerzés(Spike, Elta-radar, ...),
- és folyamatban lévő/tervezett/várható eszköz-beszerzés esetében(rakéta-sorozatvető, tüzérség, ...)!
Ennyi!
Tévedhetek! Szeretnék, még mindig!
Korábbi haditechnikák esetében a német saját-áras és finn/osztrák/izraeli/szinte bármelyik-ország saját-áras haditechnikájával összehasonlítva a német technika minimum dupla-áras, de többségében 3(+) szorzós a "német", jelentéktelen tudásbéli eltéréssel!Az hogy "szerinted" lehet olcsó ha János és Józsi hegeszti a T-55-re a nagyobb ágyút még nem bizonyíték, még ha van aki rakéttákkal együtt rakja fel a Paint-ben.
... APC-k IFV-k!!!
A nyilvános infók alapján Szerbia töredék áron tud többszörös képességet felmutatni!A modern eszközök drágák, te ezt nem akarod elfogadni.
Azt értem hogy szerinted nem jó hogy egy 12+44tank+200gyalogsági harcjármű+24 önjáró löveg + 50 páncélozott terepjáró + 25 öreg vontatott ágyú +300 elavult BTR lesz a magyar honvédség szárazföldi erejének nehézfegyverzete. Mert most erről van szó, ha lehúzzuk a mázat a Hi-tech meg egyéb majomkodó szlogenekről. Lehet hogy inkább több, de kevésbé modern, esetleg használt kellett volna, igen, lehet. De az sincsen már gombokért, az tíz éve volt (valamennyire igaz, mert utána a kapták a számlát a karbantarásról vastag filccel írva), ezért kár minden egyes nap egy bibilát írnod, ha már minden fórumolvasó tudja ezt a véleményedet.
... a rendszeres orosz adomány nélkül is!
Az sem érv, hogy nem egy szintről indultunk, mert 12+ év állt rendelkezésünkre!
Továbbra is a "Nyomokban van!", "...de majd lesz!" és a "... de akkor is letolt gatya leszünk!" állapot áll fenn!
lehet félre-nézni, a "struccot előadni", lesz rezsi-csökkentett Disney+ is, de valós eredmények --a Hatalom megtartásához szükségesen kívül--, nem nagyon akarnak születni!
Nekem sem tetszik. ez kevés. Igen, lehetett volna ennyi pénzből több? Biztosan, de ha a keretösszeg változatlan akkor nem jön ki több modern,új fegyver más eszközből sem, akkor a minőségből kellett volna lejjebb adni. Hogy megkérik az árát? Meg, mert megtehetik, mert keresni akarnak.
Van itthon tudás önállóan tankot/radart/ágyút/rakétát/IFV/Helikopter-t tervezni? Dehogy van! Honnan is lenne? Erről álmodozni felesleges- akár arról hogy majd nekünk csinálják meg az olcsót, amire csak mi jövünk rá hogy létezik.
De, vannak megfizethető megoldások, amiket egy elsődlegesen politikai-jóindulat-vásárlásra, kétharmados-kényelemre, látszat-ellenzékre, berendezkedett politikai vezetés nem fog nagy-dobra verni!
A magyar társadalomban uralkodó szemléletre meg ez a megoldás:
A szemléletbéli különbség lényegére utal az ez alatt lévő sor!
.