És azt is vegyük számításba hogy az általános egészségügyi és fizikai állapot kriminális. Gyanítom hogy már csak a féltérdre ereszkedve lövés is komikus helyzeteket szülne, akár csak nálam is, mert kivan a térdem. Illetve nálunk pl elég sokan vannak olyan kollegák és kolleginák, akik vagy az RTFről jöttek, ahol 3 év alatt lényegében egyáltalán nem kaptak alapkiképzést, vagy átképzősök. Tehát itt nem lövész képzés kellene, hanem az alapoktól végig, mert sok embernél az sincs meg.
Nyilván nem mulatságos ez az egész. Én megértem, hogy kezd meleg lenni a pite. Most szembesültek vele a vezetésben, hogy a rendőrségi bevetési egységek kivételével lényegében felfegyverzett civilek (sok esetben teljesen civil gondolkodással és hozzáállással) dolgoznak a rendőrségnél.
Itt az ukrán balhé, lehet hogy baj lesz nálunk is, és nincs ember.
Most üt vissza az hogy taposták szét a honvédséget, a vadászok kivételével demilitarizált a lakosság, több évtized alatt a fejekbe sulykolt faszságokat kellene kikaparni a társadalmi tudatból, stb. stb.
Kiváncsi vagyok mi lesz ebből. Még a beharangozott 200 db lőtér sincs meg, nem hogy oda kiképzők, meg egyáltalán fegyverzet és felszerelés. Odáig nem jutott el a rendőrség hogy ha valaki akar akár saját pénzen lőni a szolgálati fegyverével, mert tudja hogy szarul lő, akkor tudjon lőni.
Nagyon szkeptikus vagyok az egésszel kapcsolatban.