A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Banyek

Active Member
2021. augusztus 31.
51
171
33
Miért lenne fura?
A törökök üzletelnek mindenkivel aki komoly szándékot mutat és terjeszkedni akarnak európàba. Az aselsannak kb tíz éve van egy üzeme romániában.

A gidránügyi szerencsétlenkedés amit előadtunk az elmúlt években kerdőjelessé teszi a komolyan vehetőségünket....
Az Aselsan gyárról nem is tudtam...
A Gidrán téma tényleg vicces. Reméljük valami jó boltot azért nyélbe tudnak még ütni a törökökkel a mieink. Sok minden hiányzik még...
 
 • Tetszik
Reactions: Nemerson

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
500
2 650
93
he?
Mondjuk az úszó vb és a Duna Aréna költségéből meg is lett volna, felújítással. Mondjuk 150 marder és 100 leopard2a4.
De a második vadászszázad is meglett volna az Atlétikai VB helyett ha azt választjuk.

Ez majdnem a teljes Airbus helikopter-program költsége.

Nagyon OFF, de.
Egyetértünk, mi akik nem vagyunk részei a ner köreinek, haszonélvezőinek, hogy csillagászati összegek -amelyek elveszítik közpénz jellegüket :mad:- repkednek ezekben a bizonyos üzletekben, és érdemtelenül(illegálisan) tovább gazdagítanak strómanokat, de főleg gazdáikat.... Miközben egyre sűrgetőbb a haza védelme(is), és nyílvánvaló amellett, hogy a beszerzéseink csigalassúsággal történnek, hogy nem számottevő a rendszeresített járművek mennyissége, hogy gestamen kézifegyver fejleesztésekre adnak fortásokat, ahelyett, hogy inkább kiforrott típust szereznénk be, stb, stb, stb! Ezeknek mind meglesz a böjtje, csak kérdés, hogy mekkora.....
ON