A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 859
73 210
113
Márciusban érkezik a katonák visszamenőleges béremelése...

Márciusban kapják meg az átlagosan 11 százalékkal megemelt illetményüket a katonák, a béremelés januárig visszamenőleges – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 206
76 676
113
Márciusban érkezik a katonák visszamenőleges béremelése...

Márciusban kapják meg az átlagosan 11 százalékkal megemelt illetményüket a katonák, a béremelés januárig visszamenőleges – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Meg is kapták a mai napon.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 859
73 210
113
Közbeszerzési értesítőből...

Részvételi felhívás

RADIÁTOR-Célelem hőképalkotós irányzékok teszteléséhez

Mennyiség: 1 készlet.

Részvételi határidő: 2024.03.21.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 859
73 210
113
A honvédelmi miniszter 6/2024. (II. 29.) HM utasítása a Honvéd Vezérkar főnöke beszámoltatásának rendjéről

Pl. ilyenek vannak benne

4. §
(1) Az összefoglaló jelentés tartalmazza
a) az aktuális biztonsági környezetnek megfelelően, az MH rugalmas reagálásának biztosítása érdekében tett intézkedéseket,
b) a szervezeti struktúra felülvizsgálatának, átalakításának helyzetét,
c) az MH teljes állománya kiképzésének és felkészítésének helyzetét,
d) a kiképzés, felkészítés rendszere átalakításának helyzetét, a különböző hadszíntereken keletkezett tapasztalatok adaptálásának lehetőségeit,
e) a kiképzési foglalkozások és a hazai, nemzetközi, valamint összhaderőnemi gyakorlatok általános havi tapasztalatait,
f ) a következő időszakra tervezett, kiemelt kiképzési és felkészítési rendezvények főbb adatait,
g) állománycsoportonként a feltöltés helyzetét, különös tekintettel a harcoló alegységekre,
h) a tartalékos rendszer helyzetét, feltöltöttségét,
i) az MH általános fegyelmi állapotát,
j) a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósításának helyzetét, kiemelten a beérkező korszerű technikai eszközök rendszeresítését és a katonák egyéni felszereléssel történő ellátását érintően, valamint
k) a gazdálkodás helyzetét.

(2) Az (1) bekezdés szerinti havi jelentés január, április, július és október hónapokban kiegészül az előző negyedév vezérkari főnöki értékelésével is, mely tartalmazza az MH Alaptörvény 45. cikke, továbbá Hvt. 59. §-a szerinti alaprendeltetési feladatai végrehajtásának a HVKF megítélése szerinti legkiemelkedőbb eredményeit és leginkább akadályozó tényezőit, a következő negyedév kiemelt feladatainak végrehajtási feltételei biztosítottságának helyzetét.

5. §
(1) A HVKF a 4. §-ban szereplő kérdésekről a HM közigazgatási államtitkára (a továbbiakban: HM KÁT) útján, írásban jelent a miniszternek.
(2) Az összefoglaló jelentés teljes terjedelme csak indokolt esetekben haladhatja meg a 4. § (1) bekezdése szerinti jelentés esetében a tíz, a 4. § (2) bekezdése szerinti jelentés esetében a tizenkét oldalt.
(3) Az összefoglaló jelentés felterjesztésének határideje a tárgyhónapot követő hónap 8. munkanapja.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 309
46 017
113
Megint elmondtuk h mi gyártani/osszeszerelni akarunk ok meg elmondtak hogy nem adnak el így :oops:
Szerintem most azért hűlt a viszony, mióta a Gázai balhé van. Mi eléggé odaálltunk Izrael mellé.
A találkozó gyors leirata is azt sugallja, hogy azért ott lehettek kellemetlen pillanatok az ügy kapcsán.
 
 • Hűha
Reactions: Kim Philby

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 087
119 278
113
Terminator linkelte a napokban a Románia topikba . Lehet, csak többet látok bele, mint kellene, de minden esetre fura...
Miért lenne fura?
A törökök üzletelnek mindenkivel aki komoly szándékot mutat és terjeszkedni akarnak európàba. Az aselsannak kb tíz éve van egy üzeme romániában.

A gidránügyi szerencsétlenkedés amit előadtunk az elmúlt években kerdőjelessé teszi a komolyan vehetőségünket....