A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 551
74 542
113
Honvéd tisztjelöltek a Parlamentben...

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Országház között évek óta tartó együttműködésnek köszönhetően az egyetem hallgatói – köztük természetesen a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar honvéd tisztjelöltjei is – Parlament-látogatás keretében ismerhetik meg az államirányítás működését

Nem volt ez másképp március 4-én, hétfőn sem, amikor az egyetemről érkezett közel nyolcvan fő honvéd tisztjelölt, az általános programok mellett a főrendházi ülésteremben láthatott bele az Országgyűlés munkájába. A hallgatók olyan napirendi pontokkal ismerkedtek meg, amelyek az ő képzési területükhöz leginkább illeszkednek. Például a honvéd tisztjelöltek lehetőség esetén meghallgatják a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülései nyilvános részét.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 551
74 542
113

M1 HadERŐ: precizitás felsőfokon

Miért jelentkezett ilyen sok fiatal az „Embert a vasra!” toborzókampány felhívására? Milyen szolgálatot végeznek a katonák a Magyar Honvédség Havária Laboratóriumában? Hogyan szerepelnek majd katonasportolóink a párizsi olimpián? Többek között ezekre a kérdésekre is választ keres az M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom” magazinműsorának e heti adása. 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 246
3 681
113
Közeleg a március 15-i hosszú hétvége, lesz esetleg valamilyen kitelepülés Budapesten a Városligetben vagy a Hősök terén?
Egy Gidrán, PZH2000, Lynx, Leo2A7 kombót szívesen megnéznék. Márcsak a méretek egymáshoz viszonyítása miatt is.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 551
74 542
113
Közeleg a március 15-i hosszú hétvége, lesz esetleg valamilyen kitelepülés Budapesten a Városligetben vagy a Hősök terén?
Egy Gidrán, PZH2000, Lynx, Leo2A7 kombót szívesen megnéznék. Márcsak a méretek egymáshoz viszonyítása miatt is.
Szerintem majd májusban a Honvédelem napján lesz ilyen. Most a Bálnában lesz az új kiállítások megnyitása.
 
 • Tetszik
Reactions: Loken

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 130
36 622
113
Nincs rá pénz mint ahogy mást is kihagy a honvédség mert nincs many:oops:
"Két hónap alatt összejött az éves költségvetési hiánycél 67,8 százaléka."


Akkor emiatt nincs semmilyen bejelentés sem?!?
Mindenfelé azt hallani, olvasni hogy "hú de sok minden le van tárgyalva és már csak aláírásra vár" - aztán meg semmi! :mad:
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 551
74 542
113
Német testvéralakulatunk tagjai látogattak el hozzánk. A német-magyar közös kiképzési, oktatási és mentorálási program keretén belül a 8. Felderítőzászlóaljjal egyeztettünk a 2024. évi kiképzési rendezvényekről és feladatokról...

431246826_808650324631537_3927726023461260967_n.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: endre and arcas