Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A felajànlás területi alapon működik vagyis innen nagyon nem viszik sehova a térség felajànlott erőit mert azok a térségért felelős NATO parancsnokság alà tartoznak. Földrajzi alapú a dolog.
Te ittál? Ennyire le vagy maradva?Akkor azt mondod azokat a sok ezer milliàrdos csomagokat, a tengerbe dobàljàk amit az USA-bòl kapnak?
Bibi bohòckodik mikor Washingtonban koldul?
Tengòkat is csak kifizették a németeknek?
Légierejüket is maguk pénzelik?
Egy gazdasàgi csoda az az orszàg.
20 éve a legkomolyabb izraeli export termék a datolya,meg a strandpapucs volt amit làttam.
Maradjunk realistàk.
Meghalgattam.Pedig Orbán kb. elmondta hogy nem akar fegyverre költeni, csak annyit amennyit a NATO elvár. Idén sztem még a 2% sem lesz meg.
Amúgy meg megy a nehéz dandár ahová küldi a NATO, mert nekik lett felajánlva.
Tegyük fel. hogy a csak Baltikumban támad az orosz, akkor sem vihetik el innen az erőket, ha itt baromira nem várható semmi?A felajànlás területi alapon működik vagyis innen nagyon nem viszik sehova a térség felajànlott erőit mert azok a térségért felelős NATO parancsnokság alà tartoznak. Földrajzi alapú a dolog.
Ha tényleg(!!!) minden évben megkapnák a 2% stabilan, akkor folyamatosan lehetne fejleszteni. Sajnos nem ez van.Meghalgattam.
Nincs baj azzal egyébként,ha csak az elvàrt összegeket költik a seregre.
De azt adjàk oda a katonàinknak tisztességesen.
Ha ezt "alkotmànyosan" biztosítanàk, azaz a sereg finanszírozàsàt véglegesen kivennék a pàrtpolitikai csatàrozàsokbòl, azzal biztosítani lehetne a folyamatos üzemet, fejlesztéseket.
Lehetne nehéz dandàrunk több is akàr, és lassan lehetne összepakolni az olcsòbb,tömeget adò csapattesteket is. Elsősorban védekezésre trenírozva, felszerelve.
Katonàk làtnàk meddig ér a takaró. Hasznàlnàk a pénzt normàlisan.
Te mire fel is minősítessz engem, màr a belépővel személyeskedve?Te ittál? Ennyire le vagy maradva?
Izrael high-tech ország lett, high-tech hadiipar, IT, mezőgazdaság stb. Gyémántipar, tőzsde, lehet irigykedni.
Van arra az irányra eleg katonai erő, főleg most, higy a svédek és a finnek (bár nekik nem ez a lényeg, hanem az északi) is csatlakoztak.Tegyük fel. hogy a csak Baltikumban támad az orosz, akkor sem vihetik el innen az erőket, ha itt baromira nem várható semmi?
Ez nem tűnik logikusnak "katonailag"...
Ha te 20 éve, 2004-ben a legkomolyabb izraeli exporttermékként a datolyát bírtad értékelni, akkor te vagy nem mondasz igazat vagy csukott szemmel jártál abban az országban.Te mire fel is minősítessz engem, màr a belépővel személyeskedve?
Egyetértek.Ha tényleg(!!!) minden évben megkapnák a 2% stabilan, akkor folyamatosan lehetne fejleszteni. Sajnos nem ez van.
Itt konkrétan 2 éves gatyavásàrlási szerződést nem akarnak kötni annyira nem akarnak hosszabb időre elköteleződni. Azt a beszàllítók meg tördelhetik a kezüket hogy kövi éven mi lesz..Egyetértek.
Azért rugòzom azon hogy a HM finanszírozàst ki kell venni a parlament kezéből.
A miniszter dolga hogy "kiverje" a parlamentből azt a pénzt amit a katonàk kérnek.
A katonàk intézik a baszerzést, nem az aktuàlpolitika. A HM diszponàl a neki jàrò pénz felett, nem politikusok.
Így lehet programokat csak végigvinni.
Làsd Francia model. Előre, törvényben van tögzítva az alsò korlàt amit mindegy mi történik, a védelem megkap. 5,10 évekre is szoktak büdzsét fixre kialakítani, előre.
Én jó néhány területnek alkotmányban rögzíteném a minimális ráfordítást: védelem, oktatás, egészségügy GDP X százaléka mindig ezekre kellene menjen. Néhány tétel meg maximalizálnák: kormányzati kommunikáció, politikus fizú.Egyetértek.
Azért rugòzom azon hogy a HM finanszírozàst ki kell venni a parlament kezéből.
A miniszter dolga hogy "kiverje" a parlamentből azt a pénzt amit a katonàk kérnek.
A katonàk intézik a baszerzést, nem az aktuàlpolitika. A HM diszponàl a neki jàrò pénz felett, nem politikusok.
Így lehet programokat csak végigvinni.
Làsd Francia model. Előre, törvényben van tögzítva az alsò korlàt amit mindegy mi történik, a védelem megkap. 5,10 évekre is szoktak büdzsét fixre kialakítani, előre.
Csak így ,mindegy mihez kezdenek. Mert nekem ez volt a bajom a Z26-al is, az első perctől kezdve.Itt konkrétan 2 éves gatyavásàrlási szerződést nem akarnak kötni annyira nem akarnak hosszabb időre elköteleződni. Azt a beszàllítók meg tördelhetik a kezüket hogy kövi éven mi lesz..
Ebben speciel egyetértek veled, de ugye te is tudod, mekkora az esélye ennek?Én jó néhány területnek alkotmányban rögzíteném a minimális ráfordítást: védelem, oktatás, egészségügy GDP X százaléka mindig ezekre kellene menjen. Néhány tétel meg maximalizálnák: kormányzati kommunikáció, politikus fizú.
amíg a mostani kúrzus van addig nem sok, de ebbe most ne menjünk bele.Ebben speciel egyetértek veled, de ugye te is tudod, mekkora az esélye ennek?
Hadsereg, rendőrség, polgàri védelem csont nélkül kellene hogy függetlenül működjön.Én jó néhány területnek alkotmányban rögzíteném a minimális ráfordítást: védelem, oktatás, egészségügy GDP X százaléka mindig ezekre kellene menjen. Néhány tétel meg maximalizálnák: kormányzati kommunikáció, politikus fizú.
Nincs az a kurzus, ami ebbe belemegyamíg a mostani kúrzus van addig nem sok, de ebbe most ne menjünk bele.
Magyar szempontból logikus. Nekünk itt van rá szükség nem ott.Tegyük fel. hogy a csak Baltikumban támad az orosz, akkor sem vihetik el innen az erőket, ha itt baromira nem várható semmi?
Ez nem tűnik logikusnak "katonailag"...
Olvasd már el, hogy mire vonatkozik a kollektív védelem, mielőtt ekkora butaságot írsz.Magyar szempontból logikus. Nekünk itt van rá szükség nem ott.
Ha bármely NATO tagállamot megtámadnak, nem automatikusan kapcsolódik be mki a háborúba.
Amikor 1982 megszállta Argentína a brit Falkland szigeteket, mki baxott rá egyedül Nagy-Brittania ment visszavenni. Pedig ott százával haltak meg brit katonák.
A hetes cikkej aktiválása azt is jelentheti katonai segítséget adsz, azt is pénzügyit, de azt is politikait. Semmi automatizmus nincs, max. A NATO az arcát veszti.
Ez nagyon idealista és papíron. Mhol a politika használja a hadsereget,mhol politikai célokért. A demokraciák is. Ki, holl miért avatkozik be, semmi sem független a politikától.Hadsereg, rendőrség, polgàri védelem csont nélkül kellene hogy függetlenül működjön.
Sajàt felhasznàlàsù büdzsékkel.
Politika felett àllò szervezetek, magàt az àllamot védik,attòl függetlenül.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..