Nem Én hoztam fel a politikát, de nem hagyhatom szó nélkül.
Márpedig politikai pártok, politikusok határozzák meg a Honvédség működését
Tehát itt HTKA forumon egyértelmüen Mi itt Hadi beállítotságuak vagyunk, de pár apróbb dolog ami volt az elmúlt 3 évben és nem kis feladat volt.
EU soros elnökség , IMF kölcsön törlesztés és újabb kölcsön elől való kitérés, Egy túlzottdeficit eljárás is volt, Volt itt forint támadás is, Deviza hitelesek, MOL visszavásárlás, Gáztározó, Sorolhatnám reggelig végig figyeltem a kormány munkáját és nem lazsáltak, egy gazdasági világválságba.
Egy utolsó nem elhanyagolható dolog az EU mindenért Brüsszelbe citált minket , nem kevés ügy volt. Privibe szívesen leírom ennek a bővitett verzioáját, de ne vigyük el a forum témát persze.
A honvédség is pár aprobb írányt mutatt , ha megnézitek.
- UAV-ok
- AK modernizáció csak 150 db
- Rába visszavásárlása ( hadi )
- Grippen szerződés 2026 ig
- tartalékosok
még voltak dolgok, de mindig elfelejtem , elfogom menteni asztalra ilyenkor becopyzom csak
Ne viccelj, nem a teljes HM vezérkart rángatták Brüsszelbe.
AK modernizáció alatt azt az esetet érted, amikor koszorúér elzáróan drágán sikerült összelapátolni egy kis kohászati alapanyagot, mint amiről volt már szó párszor a fórumon, vagy azóta történt valami előre lépés?
"A szocik megszüntették a flottillát, Hendéék reaktiválták az AM hajókat."
Nem tudom miről beszélsz. Ugyan annyi hajó és képesség van, mint akkor.
"A szocik 1-1 századra redukálták a tank, páncéltörő rakétás és tüzér egységeket. Hendéék zászlóalljra bővítették mindegyiket."
Nem bővítették csak átnevezték. A technika a képességek és a mennyiség maradtak.
Senki nem vitatta, hogy az előző kormány mennyire hatásosan barmolta szét a Honvédséget.
Példának okádék, Csepelen, a Teller Ede út mellett lévő vastelepen évek óta áll legalább 3 hajó, kb. pont ugyan úgy, ahogy őket letették egyszer.
Le merném fogadni, hogy fel sem merült az, hogy megvizsgálják, felújíthatóak-e újra. Gondolom az alut még nem ette meg a rozsda. Ha meg egy picivel többet kapna a telep a hajókért, mint amennyi haszna lenne rajta ócskavasként, elég valószínű, hogy eladnák.
Hogy minek egy-két darabbal több hajó? 3nál többet üzemelni egyszerre én még nem láttam. + két egység esetén is már jelentős lenne a növekedés.
És nem olyan kamu szövegekkel kellene jönni, hogy átkelésnél a BTRek meg a lövészek fedezik magukat...
Tényleg nem folytatom tovább ez az utolsó
Én viszont szeretném, ha érvekkel, tényekkel alátámasztott szakmai vita lenne, mert az visz előre.
Uff