A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

geza

New Member
2010. június 19.
25
0
1
nem vitatkoznék, - én is épp most gomdolkoztam ezeken ue. jutott eszembe t-72 kalapálás kapcsán - nem is vagyok biztos az elhatározásba, de 2-3 milka magasságába talán még az Ariete (C1) is piacképes lenne az én szemembe, ha kiderülne hogy az üzemeltetési költségei legalább "1 nagyságrenddel" olcsóbbak lennének a nyugati fajtársaiénál . Az tűnt fel ahogy nézelődök hogy a tornyának a kialakítása már tkp. elhagyta az 2a4 sémáját =) ez eddig fel se tűnt..   

Szóval ha a gyerekbetegségeiből esetlegesen kinőtt akkor tudnám értékelni eztet is, ha beemelnék az olasz-magyar kérdések közé :eek:) ahogy látom amúgy sincsenek túl  nagyra törő mennyiségi vagy és modernizációs tervek az mbt-ket  illetőlen . Leclercet legutóbb talán Kolumbiának kínáltak fel de azt se tudom hogyért lett volna. Üzemeltetésileg  a Leclerc kb a Leoval legalább azonos kategória lehet , ha másért nem mert modernebb konstruktio, és hát egyke gyerek - viszont a legtöbb upgrade program végsősoron a franci  megoldásokat emeli át. Tehát használtasan épp 2in1 lehetne  , ha nem lenne az a ha... 
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Csaxolók... nem elfeledkezni arról, hogy Honvétségünkön kívül nem felejtették el a nehéz földmunkagépeket sem... vmi meglévő páncélos alapra építve... ja...kerekecske-dombocska páncélvadászon még nem futottam össze old aknakifordító szerkezetttel, tolólappal..., de lehet csak azért, mert még nem kerestem.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 047
113
<a title="elmentek profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/elmentek/">elmentek</a>

Semmit nem tudok a két harckocsiról.A Leclerc nem is érdekel,hogy őszinte legyek az olasz gépek meg hát én nagyon óvatosan kezelem őket.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
https://www.youtube.com/watch?v=ErYEeb9Saao

 

https://www.youtube.com/watch?v=nI_JxJohkdo

 
 

geza

New Member
2010. június 19.
25
0
1
hopsz valamiért elfelejtette , az előző:  elmentek+ a trolibuszra   ment volna egyszerre, de már itt se vagyok :)
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
Én kezdek megnyugodni, lassan ausztrál fegyver fogunk rendszeresíteni! Mégpedig a Boomerangot! :) Csendes, elég nagy hatótávolságú és nem kell hozzá golyó(,hogy dudi kedvében járjak :D)!

De igazából szerintem lassan elfognak tűnni azok a felszerelések amiben a "*harc*" megtalálható... :(
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 895
4 405
113
Üdv,

Az említett olasz/francia harckocsik valószínüleg drágábbak a Leo-nál. Jóval kevesebbet gyártottak belőlük, nincs eladható raktári készlet, nehezebb az alkatrészhez jutás...

Az Anders jellegű járművek meg vagy gyenge harckocsik, vagy brutál nyuszibuszok. Lehet, hogy van létjogosultságuk, de ilyen irányú harci tapasztalatok még nem állnak rendelkezésre.
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
Elvileg török-magyar katonai szerződést is aláírt OV, talán a törökök is tesznek ajánlatokat a HM-nek? Van török harckocsi,harcihelikopter..stb :)
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
47655 said:
Elvileg török-magyar katonai szerződést is aláírt OV, talán a törökök is tesznek ajánlatokat a HM-nek? Van török harckocsi,harcihelikopter..stb :)

Na az b*szna még be ha Altay-t meg T-129-est vennénk tőlük :). Ebből maximum csak törökméz lesz :D.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Úraim a következő hírrel el is dölt hogy továbbra is orosz kávédarálóink lesznek.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/oroszokkal_valtana_ki_az_imf-et_a_kormany.544439.html

 

Kanov pártika is hosszú távon örülhetnek lehet hogy aligátoraink is lesznek.
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Ha az oroszok felé indulunk akkor tuti a Mi-171 esetleg Mi-35! Ha nagyon a bilibe lóg a kezünk akkor An-32 és a SA-6-osok cseréje is aktuális! Bár 5 milliárd dollárból ezeket ki lehet hozni mind de akkor atomerőműre nem marad...
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 895
4 405
113
Nem gondolom, hogy ebből olyan sokat szánnának haditechnikára. Foltozgatják a régi vasakat.
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
SA-6 helyett akkor már Tunguska vagy Pantsir-S1 esetleg ADATS-nak örülnél, An-32 helyett inkább Hercules és talán C-130 Cargo Drop képesség mellé :)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 141
73 702
113
Moszkva mar cafol. 1 eve Viktor meg a kinaiakban hitt, de azok is leleptek inkabb.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Terminator :  Tavaly kina hitt 1 milliárd eurot hozott ,  azért akkor jól jött ( Az alku a kinaiakkal könyitjük a behozatalt és vámudvaruk  lesz plusz a Hankoog is bővít ) cserébe elútalt 1 milliárd eurot a Kínai fejlesztési Bank azzal a szöveggel hogy Ferihegyi gyorsvasút munkálataira, egy kapavágás nem történt az ügyben.
Tehát elég jó volt az a biznisz akkor , mikor nagy szükség volt rá.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Azerbajdzsános kiadatás is hozott a törökökön kersztül 3 milliárd eurot ,  csak a törökök megszelözeteték a reutersnek vagy így volt megbeszélve. 4,6 az orszoktól. Lassan összekapáltak egy 10-est
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38