A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16
https://www.tumblr.com/login?s=&t=&u=www.origo.hu%2Fitthon%2F20120924-milyen-lesz-a-hm-ei-altal-kifejlesztett-magyar-pilota-nelkuli.html&v=3
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@szekely2020

Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ugyanazokat a linkeket bőven elég csak egy topikba berakni, ott is célszerű egy hozzászólásba. A másik két topikból töröltem a többit.

További jó fórumozást.
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16
<a title="" href="http://htka.hu/forum/magyar-vonatkozasu-hirek-elemzesek/a-magyar-hadero-lehetseges-fejlesztesi-iranyai/page-26/" rel="nofollow">GrGLy</a> persze ...
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Csatlakoznék <a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/magyar-vonatkozasu-hirek-elemzesek/a-magyar-hadero-lehetseges-fejlesztesi-iranyai/page-26/" rel="nofollow">dudi</a> véleményéhez a vezérkari főnök egy magas rangú katona, nem  politikáért felel és vagy az oktatásért.
Ez szerintem Hende és a kormány összehangolt feladata lesz.

Én szerintem a Fidesz kormány 2014 választások után sorozás témát előveszi majd, de választások előtt egy sorozott vagy alapkiképzéses dolgot felvetni a nép körében kockázatos lenne , lehet  politikai Öngyilkossággal érne fel.
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16
<a title="" href="http://htka.hu/forum/magyar-vonatkozasu-hirek-elemzesek/a-magyar-hadero-lehetseges-fejlesztesi-iranyai/page-26/" rel="nofollow">desertfox</a> szerintem a fidesz is megosztott e témában...
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@szekely2020

Utoljára kérlek meg rá, hogy a Fórumszabályzatot, valamint a moderátori utasításokat tiszteletben tartva és azokat követve vegyél részt a fórum életében. Nem linkmegosztó portál vagyunk...
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Helikopter nélkül nem megy - interjú Benkő Tibor vezérkari főnökkel
"Én szerintem a Fidesz kormány 2014 választások után sorozás témát előveszi majd, de választások előtt egy sorozott vagy alapkiképzéses dolgot felvetni a nép körében kockázatos lenne , lehet politikai Öngyilkossággal érne fel."

Remélem ők max a rabruhát veszik elő....a cella polcáról, az ellenzékkel együtt...Nem értem ezt a sorozási mániát sem, ha katona akarsz lenni nosza rajta, de más nem feltétlen vágyik több hónapnyi felesleges gittrágásra és csicskáztatásra. A másik ami undorító, "hogy nem veszi elő a témát, mert hát a választások", vazzeg ez nem így kell, hogy működjön, álljon elő a farbával és legyen gerince, mert így a paraszt, jelen esetben én, mint választó polgár, el tudja dönteni, hogy kell e neki vagy sem. Kicsit érdekes rendszer él egyesek fejében, ami azon alapul, hogy hazudjunk, nyerjünk, és utána csinálunk amit akarunk az országgal. Ezt az országot belátható időn belül nem fogja megtámadni sem a szomszéd Ionescu, sem Jan a kassai. Bőven elég kiépíteni egy megfelelő létszámú, modern felszerelésű, professzionális hadsereget, ha ez megvan, lehet gondolkozni egy működő tartalékos rendszeren. Egyébiránt továbbra sem értem, miért kell mindenkinek tudnia alapvető katonai készségeket, amikor ha gebasz lenne (ami jósokáig tuti nem lesz) akkor sem lenne mindenki kizavarva a frontra meghalni, ez nektek valami fóbia, hogy háborúra kell készülni és rettegni?
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/magyar-vonatkozasu-hirek-elemzesek/a-magyar-hadero-lehetseges-fejlesztesi-iranyai/page-26/" rel="nofollow">eSeM</a> : Nem kommentálnám a hozzászólásod túlzottan.

Ringasd el magad.... :D  Nyugi nem lesz semmi para a jövőben. Te nem olvasod ezt az oldalt ? ? Nem látod hogy mennyi nép fegyverkezik ?



Annyi hogy Én is elírtam a gondolatom egy jó tartalékos rendszer is megteszi a sorozás helyett, 
de mostani kevés, több tartalékos kell szinte az egész Országra kiterjedő még Nőkre is számítanék.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 499
72 481
113
(szekely2020: nem lenne kedved a román hadsereg, légierő napi aktualitásairól nyitni egy topikot? Oda tolhatnád a sok linket, rövid magyar nyelvű cikkösszefoglalókat, mi meg jobban megismernénk a szövetséges "ellenség" helyzetét.)
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
jaja minden szomszédunk úgy fegyverkezik, hogy majd bele döglenek, ráadásul ha fegyverkeznének is, szinte mindegyik azonos védelmi szövetségben van velünk, tudom ezt sokaknak nehéz megemészteni és valamiért már nagyon szeretnétek vérben fürdeni...
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/magyar-vonatkozasu-hirek-elemzesek/a-magyar-hadero-lehetseges-fejlesztesi-iranyai/page-26/" rel="nofollow">eSeM</a>: 
Szövetség a szentírás.
Elég szeretem a történelmet ,  tudom ajánlani neked is hogy tanulgass belőle mit ér ez a szó " Szövetség" az emberi történelem folyamán. 
A kedves szomszédaink szívesen fegyverkeznének , csak nincs miből. Nézz már utána kicsit.
Vadászgép beszerzés: Horvátország, Szlóvákia , Románia = Pénz hiány miatt letettek róla. Stb.... sorolhatnám. Olvasod Te ezt az oldalt ? ? ?  De komolyan. 
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/magyar-vonatkozasu-hirek-elemzesek/a-magyar-hadero-lehetseges-fejlesztesi-iranyai/page-26/" rel="nofollow">eSeM</a>: de tudod mit ?

 

-  Nem lesz Háború a jövőben soha a szomszédainkkal .



 

Egyébként Ciprusi szitu rémlik ? ? Görögország és Törökország , halkan megjegyzem szövetségesek és NATO tagok és Háboruztak.  

Akkor most mi van a SZÖVETSÉGGEL  ? ! ? ! ?
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
eSeM said
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Helikopter nélkül nem megy - interjú Benkő Tibor vezérkari főnökkel
"Én szerintem a Fidesz kormány 2014 választások után sorozás témát előveszi majd, de választások előtt egy sorozott vagy alapkiképzéses dolgot felvetni a nép körében kockázatos lenne , lehet politikai Öngyilkossággal érne fel."

Remélem ők max a rabruhát veszik elő....a cella polcáról, az ellenzékkel együtt...Nem értem ezt a sorozási mániát sem, ha katona akarsz lenni nosza rajta, de más nem feltétlen vágyik több hónapnyi felesleges gittrágásra és csicskáztatásra. A másik ami undorító, "hogy nem veszi elő a témát, mert hát a választások", vazzeg ez nem így kell, hogy működjön, álljon elő a farbával és legyen gerince, mert így a paraszt, jelen esetben én, mint választó polgár, el tudja dönteni, hogy kell e neki vagy sem. Kicsit érdekes rendszer él egyesek fejében, ami azon alapul, hogy hazudjunk, nyerjünk, és utána csinálunk amit akarunk az országgal. Ezt az országot belátható időn belül nem fogja megtámadni sem a szomszéd Ionescu, sem Jan a kassai. Bőven elég kiépíteni egy megfelelő létszámú, modern felszerelésű, professzionális hadsereget, ha ez megvan, lehet gondolkozni egy működő tartalékos rendszeren. Egyébiránt továbbra sem értem, miért kell mindenkinek tudnia alapvető katonai készségeket, amikor ha gebasz lenne (ami jósokáig tuti nem lesz) akkor sem lenne mindenki kizavarva a frontra meghalni, ez nektek valami fóbia, hogy háborúra kell készülni és rettegni?
 

Én teljesen egyet értek veled .

Ettől függetlenül , viszont a gépesítés , felszerelés fejlesztést fontosnak tartom  ,egészséges kereteken belül (mert a szerződéses,önkéntes állománynak erre szüksége van , hogy megfelelően el tudja látni a feladatát) ...

Nem hiszem hogy bármelyik pártnak is van köze ahhoz , hogy én akarok e katonásdit játszani vagy nem , pláne nem kötelezni rá !
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 893
4 396
113
Régen olvastam már ilyen undorító cikket. Ez a faszi is csak a magas nyugdíjára vár. Amagyar katona kiválóan teljesít külföldön, de itthon k##-ra nem találja el a célt a tüzérségi lövészeten, mert nincs idő és 0énz gyakorolni. A vezérkarnak meg bemagyarázzák, hogy ez így fasza. Azok meg olyan hülyék hogy el is hiszik. Az ellenség röhögne, hogy csak erre vagyunk képesek. Mindent a műszakiak sem tudnak aláaknázni úgy mint a fasza gruppenjeink földi célpontokat történő támadásának bemutatóján.

Ugy látom a legvizesebb fejű politikai tiszt van legfelül.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/magyar-vonatkozasu-hirek-elemzesek/a-magyar-hadero-lehetseges-fejlesztesi-iranyai/page-26/" rel="nofollow">independence</a>: Szerinted elég lesz a hivatásos hadsereg az Ország megvédésére ? ! ?  Mert ugye a Honvédséget elméletileg azért hozták létre. Szerintem nem. Nem az a feladata hogy külső hatalmakat támogassunk külföldi missziók során. Képesnek kell megvédeni magunkat, vagy azt látszatot fenntartani ha megtámadsz komoly bajod esik.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
@eSeM: Egész olcsón megúsztad, ha én ilyet írok le akkor alapból -5-re árazzák be a hozzászólásom.

Kicsit több pénz és kicsit kevesebb vízfej kellene a honvédségbe, hogy kimozduljunk a holtpontról. Időnk az szerencsére van elég, csak élni is kellene vele.
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
desertfox said
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/magyar-vonatkozasu-hirek-elemzesek/a-magyar-hadero-lehetseges-fejlesztesi-iranyai/page-26/" rel="nofollow">independence</a>: Szerinted elég lesz a hivatásos hadsereg az Ország megvédésére ? ! ?  Mert ugye a Honvédséget elméletileg azért hozták létre. Szerintem nem. Nem az a feladata hogy külső hatalmakat támogassunk külföldi missziók során. Képesnek kell megvédeni magunkat, vagy azt látszatot fenntartani ha megtámadsz komoly bajod esik.
Lehet hogy nem , de ettől még ne rágassanak be X embert 1-1,5 évre a munkájától, családjától, folyosót mosni ,szívatni , baromságokat csinálni , mert valaki szerint így fasza.

 

Mindenkitől azt hallom hogy a katona ideje alatt kb egy marék lőszert lőhetett el, stb...

 

Egyet értenék egy 3-5 hónapos intenzív , NAGYON KOMOLY kiképzéssel , majd pár évente x nap gyakorlással mindenkinek . De nem évekig bent lenni tízezreknek ingyen zabálni , semmit tenni , ökörködni úgy hogy a lényeg meg elmarad !!!

 

Oké hogy leszerelve lehet sztorizgatni a sok baromságról , de semmi értelme az egésznek ha sokan lőni se vagy a fegyvert jól meg fogni se tudják ...