A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ksspsta

Member
2013. február 18.
452
0
16
danielblack said
Azért Hendéről a nagy titkolózásoktól eltekintve, csak jót lehet mondani.
Eddig nem voltak tömeges elbocsájtások... ezen kívül mi jót tudnál elmondani?

Támo................................................................................................

Na, itt kitöröltem tíz mondatot, aki nem teljesen elvakult az sejti miről szóltak.
sf-cry.gif
 
D

danielblack

Guest
ksspsta said
<blockquote>danielblack said
Azért Hendéről a nagy titkolózásoktól eltekintve, csak jót lehet mondani.

Eddig nem voltak tömeges elbocsájtások... ezen kívül mi jót tudnál elmondani?

Támo................................................................................................

Na, itt kitöröltem tíz mondatot, aki nem teljesen elvakult az sejti miről szóltak.
sf-cry.gif
</blockquote>
 

Távol áll tőlem a fidesz és a szocialista bagázs védelmezése! Hendéék viszont sokkal kisebb költségvetésből, mégis több kézzel fogható reformot vezettek be. Gondolok itt a leghasznosabbra, azaz a tartalékosi rendszerre, a minisztériumi átalakításokra, felelőségre vonásokra  stb... Az viszont tény, hogy nem áll módjukban fejleszteni, mivel nincs rá pénz. A jövő mindent megválaszol...
 
D

danielblack

Guest
Én konkrétan Jobbik szimpatizáns vagyok, de úgy tartom, hogy inkább legyen a fidesz, mint az mszp vagy egyéb más szoci korcs.... A fidesznek voltak jó lépései is (amiket egy az egyben a jobbik programjából vett át) ,de vannak hatalmas szarvas hibái is, legutóbbi példa a földtörvény...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 287
68 352
113
Lenne itt plusz pénz amit ha átcsoportosítanának a seregnek akkor sem roppanna össze a gazdaság.:D
Van itt pl 24 "hagyományos" vagy milyen egyház. Minek is ennyi? 3 zsidó felekezet, mormonok, hit gyüli stb... Ezek kapnak a mi adónkból és az államtól is pénzt. Nekem bőven elég lenne mondjuk a katolikus,református,evangélikus meg talán az unitárius. A többi nem túl őshonos, esetleg muszlim meg 1 zsidó?
A kultúrán is bőven lehetne csapolni, mert oda is megy sok milliárd aztán az utóbbi évekből csak Báj Alex esik le a kultúránkról a jónépnek meg külföldön.
Kossuth meg Széchenyi meg stb díjak tucat szám szórása olyanoknak akiről az ember nem is hallott. Minek, max 5-6 díj per év még emelné is a rangját. Komoly életjáradék jár mellé tudtommal.
Honvédségen belül meg a soron kívüli előléptetések,pénzjutalmak megszüntetése, illetve kizárólagosan csak háborús vagy harchelyzetben szerezhető érdemként szerezhetőek legyenek.
Saját tapasztalatom hogy ezeket úgyis csak a sameszok kapják jelenleg. Tiszttársak, azok gyerekei, jól fekvő titkárnők stb.
Akár szinte havonta.
E miatt ment el a kedvem egyrészt hogy továbbra is ott maradjak.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Azért az egyházakat nem lehet csak pikk pakk nem finanszírozni stb... Olyan külföldi nyomás jönne hogy hol itt a vallás szabadság stb? ? Régen Én is így voltam ezzel semmi művészet vagy ilyenek tök felesleges és hasztalan, de igazából ettől lesz egy népnek lelke és szociális összetartozása. Tehát erős országa.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
desertfox
Mert hájalextől aztán én úgy össze fogok tartani veled, hogy csak na....A művészet pénz nélkül is az ( lásd Banksy), pénz csak a kultúra propagálására kell. De amíg kisujjék miatt ilyen a kultúránk, addig várhatod, hogy pozitív irányba nevelje a népet.
 
D

danielblack

Guest
Mi a véleményetek a T-72 alvázán kialakított TOS-1 -ről????
https://www.youtube.com/watch?v=WfacUxfJbFI
 
D

danielblack

Guest
Itt van róla egy wikipédiás cikk is:
http://en.wikipedia.org/wiki/TOS-1

véleményem szerint nagyon potens csapat támogató fegyver. Többet látok benne mint egy aknavetőben.
 
D

danielblack

Guest
<b>Nézzétek a második sorozatot! Gyönyörű, és hatásos :-D</b>
https://www.youtube.com/watch?v=QrgBqgeyO84
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 119
153
63
harctámogató járműnek, valóban jó az alváz.De én inkább a BMPT-re szavaznék és teherautó alvázra raknám a sorozatvetőt!
 
D

danielblack

Guest
Végülis elég messze használható az ütközőzónától ahhoz, hogy egy páncélozatlan teherautó is elhordozza.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 287
68 352
113
Kis létszámban elférne a HM-nél dd vagy ho támogatóként. Tűzoltó szerepkörben áttörés megakadályozására pl. De az árából sok sok aknavető kijönne és ezt a masinát nehezebb eldugni is az ellen elől.
Jó példa a 72 alváz hasznosításra.
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 921
4 671
113
Egyáltalán nincs messze a "frontvonaltól". Ez a lőtáv nem túl nagy. Teherautón a biztos halál várna rá a tarackoktól, ezért a hk. alváz. Csapattámogatáshoz meg túl nagy a szórása, veszélyes lehet a saját csapatokra. A tömegesen hurrá kiabálással rohamozó fedezetlen gyalogság csak a 2. vh szovjet csapatokra volt jellemző, akik ellen ez hatásosan alkalmazható lenne. Inkább 120-as aknavetők ekkora mélységű tűztámogatáshoz!
 
D

danielblack

Guest
Egyébként ahogy utánaszámoltam, kb. 300-330 stryker van egy dandár szintű stryker egységben, csak különböző konfigokban. Jól számoltam? :-/
 

todjo

New Member
2013. május 31.
15
0
1
Az elmúlt hetekben sok szó esett itt arról, hogy egy olyan méretű ország, mint hazánk, milyen eszközöket is gyárthatna saját kivitelezésben. A szerbek részéről néhány példa Zord blogján:
http://legiero.blog.hu/2013/07/04/belgradi_partnerseg_igazi_hadiipar#comments
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Hajrá...rakd csak a TOS-t könnyű páncélozatlan alvázra.
De előtte nézd már meg, milyen tapasztalatok alapján, milyen célra alakították ki.....