Szolnokon egyáltalán nincs fedett telephely semelyik alakulat számára.

<blockquote rel="dudi">Szolnokon egyáltalán nincs fedett telephely semelyik alakulat számára.

persze szerencse is kell meg a baloldalnak szurkolni kell kicsit. Na szóval ha jelenlegi kormánypárt 50% -os küszöb alatt lesz és koaliciót fog kötni , szerinted kivel fog ?
Mert szerintem bal oldalt elfelejthetjük és marad a Jobbik oldal és már is ott van a kormánypártban honvédlelem kérdése. Bízok benne hogy valami hasonló következik be, kb ez lenne az egyik legjobb verzió az országnak, újra 2/3 . radikalizálodik egy picit az ország a radikális meg kicsi normalizálodik ami már meg is történt mind a 2 részről.
De nem biztos,hogy koalíciót fognak kötni,sőt.. vagy drága lesz..
Rommel/ nagy fülű barátom,nem tudom,hogy te melyik korosztályba tartozol,de pl én a legutóbbi választáson még nem szavazhattam és nem egyedül vagyok így, az én korosztályom azért kicsit aktívabb és figyeli a politikát no meg tudjuk hova húzunk, azon kívül a fegyveres szervek elég népszerűek.
Szóval nem lesz épen hanyagolható sem a nav sem a rendőrség sem a honvédség. Mondjuk a jobbikkal csak feltételes módban beszélhetünk,mert nem volt még kormánypárt, a többi pártnál pedig háát a fejlődés eléggé megkérdőjelezhető, a kormánypártnál még látszik némi-nemű fejlődés. Bár tuti,hogy nem a honvédséggel kezdenének,mert vannak égetőbb problémák. De pl ha beindul a gépezet és érdekli őket,hogy a PA63,R78,Dragunov és talán az Mp5 is elavult szinte már használhatatlan fegyverek lettek, az tokok,taktikai mellények,taktikai övek,golyóálló,de legalább szúrás állómellények beszerzése (rendvédelmihez szúrásálló mindenképpen kéne..) akkor pisztolyok esetén mekkora darabszámról beszélünk? 90-100ezer darab?! Tokok 300-400ezer,Mellények,60-70 ezer?! Azért nem kevés mennyiség, teljesen magyar termékként lenne a legjobb de hazai gyártással is lehetne munkahelyeket teremteni és a 3 szervezetben már kapásból lenne az akkori kormánypárt felé egy kis bizalom,hogy nem csak a kutyáik. Persze ez milliárdos tétel lenne,de muszáj. Nem olyan nagy lépés,de muszáj és tűrhető,persze nem 1 éves folyamat lenne, mellette meg lehetne indítani a tendereket,APC/IFV-re,harckocsikra,légvédelem és légierőre, persze pont fordított sorrendben...
Akár a RÁBÁ-t + A komondor gyártójával közösen fellehetne kérni ezek tervezésére,legyártására. (Elsőkörben APC/IFV,utána Harckocsik meg esetleg légvédelmi komplexumoknak a szállítójárműveinek gyártására.) Persze ehhez pénz és nyersanyag is kell.. No de a RÁBÁval pl lehetne tűzoltójárműveket gyártattani no meg rendvédelmi csapatszállítókat,a Komondort átdolgozva simán lehet ne a TEK-nek egy fasza kis páncélozott csapatszállítót. Ha jól csinálják és itthon találnának piacot akkor ütőképes fejlődésekbe kezdhetnének. Meg a nyugati technikán kívül vannak,nyugati szintű keleti technikák is és keletre több a baráti ország.
De akkor lehet,hogy az Alföldön lenne pár Altay
(muszáj volt
)

Mert a kettő gyártmánystruktúrája tűz és víz. 
Aki ezt leírta halvány gondolattal sem bír a gépgyártás terültén meglévő hazai viszonyokra, üzletileg kifizetődő mennyiségekre, technológiai lehetőségekre, illetve nem lévő lehetőségekre.

Nagyon adott,konkrét dolgokban dolgozol. A TEK-nek minek kéne MRAP kategória? BTR-ek sem MRAP-ok,viszont pl nagy balhékhoz,pl bankrabláshoz nem ártanának..
Az amcsik által definiált nem is,viszont a 90-es években és 2000-res évek elején ha jól emlékszem volt pár robbantgatás például,ha meg mélyre nyúlnak és megborítják az itteni alvilágot,legalábbis 1 részét,akkor sajnos újra indulhatnak a maffiaharcok. De még mindig az elkészült Komondorban gondolkodsz,a kialakításon lehet változtatni nem is keveset..
Simán lehet olyan konfig ami a TEK-nek jó és a honvédségnek is,meg a biztonsági cégeknek. Ütős cucc Exportra is mehet. Mellesleg a Brinks-es páncélautók megvannak?Lehet hasonló kategóriában is gyártani.
Mellesleg ti hangoztattátok itt a modularitást és minél szélesebb alkalmazhatóságot.. 
<blockquote rel="honved"><blockquote rel="dudi">Szolnokon egyáltalán nincs fedett telephely semelyik alakulat számára.

az emberek nagyrésze meg tojik a Honvédség dolgaira, ezért nagy botrányt se lehet körülötte csapni, mert érdektelenségbe fullad.
RÁBA és Currus rendelkezik bizonyos tapasztalatokkal,ha tűz és víz akkor is, főleg a RÁBA teherautót gyárt,a Currus meg tudna valami kisebb csapatszállítót, felderítőt.
<blockquote> az emberek nagyrésze meg tojik a Honvédség dolgaira, ezért nagy botrányt se lehet körülötte csapni, mert érdektelenségbe fullad.

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..