A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kolka

Member
2014. április 12.
82
2
8
"Honvédelmi célra feleslegesnek nyilvánított, Kalocsán és Gödöllőn tárolt, 22 darab T72 típusú közepes harckocsi eladó.

Eljárás azonosító: S14N08.

Pályázati biztosíték: 8 millió forint
Megtekintési lehetőség: 2014. július 10 és 17 (Kalocsa); 2014. július 11 (Gödöllő).
Ajánlattételi határidő: 2014. július 25-én 11:00 óra.


További részletes információ
"


Ugyanitt minden más is eladó.

45,220,000 HUF sajnos nincs ennyim, de akár erre össze is lehetne dobni...
szerintem a méhtelepen többet fizetnének mint amennyi a minimálár...
 
D

danielblack

Guest
Drága szétszedni, szétvágni. Mondjuk én összeszednék kétszáz rejtett erőforrást. Elvégeznék a melót...
 
2013. december 7.
934
4
18
@honved
nem tudsz elvonatkoztatni az összefüggő erődvonal elmélettől. Ha erődőt hallasz felhozod egy összefüggő erődvonal az összes ismert hibáit. Tűztámogató bázisról hallottál-e? Nem erődről csak tűztámogató bázisról?
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 818
113
"Kalocsán tárolt, 5 jegyzéken részletezett különféle gépjárműtechnikai-, műszaki-technikai-, fegyverzettechnikai-, üzemanyagtechnikai- vegyi védelmi stb. szakanyagokat (gépjárművek, aggregátorok, akkumulátorok, tarack, aknakereső, hűtőládák, csövek, kannák, hulladékok stb.)"

-között nem találtatok semmi érdekeset?
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 069
18 794
113
Ahogy tárolták az eszközöket, feltehetően tényleg a selejt kategóriában van mind, amit kidobnak most.
 

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 754
2 619
113
Terminator@ A tarackokra gondolsz? Szerintem a telep egyik sarkában gazzal befedve, volt még el fekvőben 68M 122mm tarackokból, azokat is szétvághatják gondolom.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 638
876
113
@honved
nem tudsz elvonatkoztatni az összefüggő erődvonal elmélettől. Ha erődőt hallasz felhozod egy összefüggő erődvonal az összes ismert hibáit. Tűztámogató bázisról hallottál-e? Nem erődről csak tűztámogató bázisról?

A többiek engem most fognak utálni,mert válaszolok.

De az erőd az fix, lehet,hogy a mostani kaliberű bombák ellen tudnál építeni,megfelelő anyagokból,megfelelő vastagságú falakat.. de.. ajánlom neked Hitler építményeit... ott is voltak bunkerek,kikötőkben,szigeteken ..stb. Az a helyzet,hogy még a bunker közelébe sem kell jutni, mivel a bombázóknak elég nagy a teherbírása,egy akkora bombához,ami átüti. Vannak bunkerromboló bombák is, vagy nem is kell szétlőni a lőrést, elég 1 olajbomba... az erődöt nem tudod mozgatni, az építkezés meg feltűnne, ha nem is mindenkinek,de a hírszerzéseknek + pár htka-s arcnak is feltűnne :D
 
2013. december 7.
934
4
18
Azt állítom, hogy lehet betonból és acélból max 16 méter vastagsággal lövedékálló, bunkerromboló bombaálló stb álló erődőt építeni. Pont a 2 vh tapasztalatai (Schwerer Gustav 80 cm-es ágyú, Tallboy bombák), fizikai számítások meteoritbecsapódások alapján (atombombányi energia és csak pár tíz méter max száz méter mélység) még mindig megéri a falat építeni. A becsapodó lövedék a falnak egy térfogatát kell rombolja és ez a térfogat növekszik az anyag vastagságával ami rendkívűl előnytelen az átütő lövedék számára. 1 méteres falhoz képest a 2 méteres fal átütése 8szor akkora energiát igényel.
Továbbá, úgy látom elővettétek az USA arzenálját. Itt kelet európai szomszédaink vannak.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 745
80 128
113
voltagemultiplier

Ma már azért nem nagy dolog 4 bunkerromboló bombát ugyan oda dobni 50cm-es szórással.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 881
58 056
113
voltagemultiplier

"Az erőd békés célt szolgál hiába tűnik fel mert támadásra nem alkalmas. Aki ezt rossz néven veszi annak támadó szándéka van..."

Magyarán "betonboxzsákokat" kellene építenünk, amiket az ideges szomszédaink kedvükre püffölhetnek. :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 330
68 590
113
Még kb 30 db-nál több mozgó erődöt (harckocsit) se tud/akar fenntartani a honvédség/ország. Pedig ezek semmibe sem kerültek mikor a beloruszoktól megkaptuk őket,és most sincsen áruk itthon. (valami afrikaiak azért szvsz elvinnék a a D-20-akkal együtt némi dollárért) A közeljövő giga építkezése állami szinten a Paks2 lesz. Oda kell a beton.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
@antigonosz :) Ha eltudjuk adni hát adjuk , nem a T-72 fogják megnyerni a csatát vagy háborút. Ennél már kicsit komolyabb technika kell. Ja meg a d-20 sem hiszem hogy meglepő képességeivel és technikai újdonságaival meglepné az ellenséget :D :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 330
68 590
113
desertfox

Ok, adjuk el. De kinek? Mert eddig mi semmit sem adtunk el külföldre, max ajándékoztunk. A csehek meg lásd mennyit üzletelnek. A belföldi mutyi eladásokból meg nem folyt be komoly összeg még.
Csak ami feltűnő az az hogy nincs új eszköz a rozsdásak helyett. A víztisztító-hímző-rendezvényszervező képességet hagyjuk. Még pár év és a legnehezebb fegyver az AMMSZ-63 lesz...
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Én bevallom hiszem régi bölcsességeket , hogy a meglepetés ereje , váratlan és elsöprő lehet, azok akik régi technikákat tartanak fent és tupiroznak fel és építenek is rájuk azok elvesztik a csatákat szerintem. Akik a háború előtti időben szerzik be eszközeiket és ezzel , az utolsó pillantba villantják fel haderejük erősségeit , azok meglephetik ellenségüket.
Nagy kérdés: Mikor kezdődik pontosan a következő háború ? Kevesen tudják. Ezt kell jól kiszámítani és egy csipetnyi szerencse sem árt.
Hidd el hogy következő háborúba a T-72 sek bármelyik fronton csak vaskoprsók lesznek. Igazából átgondolva senki sem a T-72 várja a csodát, de azt is megértem hogy szar azt látni hogy nincs helyette más. Én is csak bizakodó vagyok hogy ezt az egész nyugat ellen fordulást és Kelet felé fordulást , ami többször bizonyitotta hogy átgondolt és követzetesen kivitelezett terv, hiszem hogy csak leszoltak Putyinék , hééééééé ugy nézz ki háború lesz , de szerintem a felsővezetésünkbe sem analfabéták ülnek.