Te nem nézed a szimulátort? https://www.atv.hu/musor/szimulator Vége felé mondta! A Hirtenberger meg jó biznisz volt!Ma volt?
Mondott még valamit?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Te nem nézed a szimulátort? https://www.atv.hu/musor/szimulator Vége felé mondta! A Hirtenberger meg jó biznisz volt!Ma volt?
Mondott még valamit?
Ha ez az aknavető részben volt, akkor azt láttam. Azt hittem valami új infód van...Te nem nézed a szimulátort? https://www.atv.hu/musor/szimulator Vége felé mondta!
Minek a 90-es a 110-es mellé?Ki. RGW90 és 110. A kérdés mennyi, mikor, hova.
Csak végre ki lett mondva hogy rendszeresítik..! A unique alpine-ról is mondhatna konkrétumokat...!Ha ez az aknavető részben volt, akkor azt láttam. Azt hittem valami új infód van...
Az RGW110-ről össze is raktam egy wikicikket:
RGW 110 – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Az is rendszeresítve lesz. azt egy yt videóban mondta egy katona.Csak végre ki lett mondva hogy rendszeresítik..! A unique alpine-ról is mondhatna konkrétumokat...!
Az is rendszeresítve lesz. azt egy yt videóban mondta egy katona.
Mit olvassak rajta?Cikk vége felé olvasd.
Rocket artillery can be of good use
The conflict in Ukraine shows once again that rocket artillery is definitely not old hat and still makes sense on the current battlefield. By the way, Multiple…www.czdefence.com
Szerintem a GDP arányos 2,5% a helyzetünkben kötelező, sőt, NATO frontországként a 3%-ot is el lehetne adni a népnek.Elárulta a két legfőbb kormányzati feladatot Orbán Viktor politikai igazgatója
A biztonság erősítése, „a hadseregfejlesztés a következő évek egyik kulcsterülete lesz”, a másik pedig... Az ide nem érdekes.
...amíg nem érzik a saját zsebükön.Szerintem a GDP arányos 2,5% a helyzetünkben kötelező, sőt, NATO frontországként a 3%-ot is el lehetne adni a népnek.
Ez biztos. Mondjuk erre a kormány mindig szokott ügyelni....amíg nem érzik a saját zsebükön.
Ennek egy útja van, Dr. Maróth Gáspár legyen a honvédelmi miniszter. Demokráciákban (vagy arra hasonlító társadalmi berendezkedésű országokban) a honvédelmi miniszter civil. Nálunk a leghozzáértőbb civil éppen ő.Szerintem a GDP arányos 2,5% a helyzetünkben kötelező, sőt, NATO frontországként a 3%-ot is el lehetne adni a népnek.
...amíg nem érzik a saját zsebükön.
Valóban javult a haderőfejlesztés megítélése, de a nagy kérdés az, hogy az "átlag választó" mennyire fogja megérezeni a következő pár év gazdasági problémáit megérezni. Ha az a kérdés, hogy jobb élet színvonal vagy biztonság, lehet hogy az első nyer.Ha lehet ezt mondani a háború egyetlen pozitív hozadéka hogy innentől mindenkinek a napnál is világosabb lett hogy igen, kell a 21. században is hadsereg, katona, tank, ágyú, minden. Nem kevés ismerősöm volt aki korábban azt hangoztatta hogy manapság errefelé már nem lesznek háborúk mert nem érné meg senkinek értelme se lenne (ez mondjuk igaz is mert értelme tényleg semmi...) szval hadsereg is felesleges bla bla... Hát most beláthatták hogy nagyon nem ez a realitás.
Korábban két nagy vélemény uralkodott a tömegben a seregről, az egyik hogy minek mert béke van a másik meg hogy arra se elég hogy a románokat negyed órára feltartsák. Az első legalább úgy-ahogy kikopott, a másodikat meg pontosan a fejlesztésekkel lehet elhallgattatni.
Szerintem mostantól a haderőtől senki se fogja sajnálni a pénzt, végre csakis a tényleg felesleges pénzszórásoktól.
Leopard 2A7-esekért szerintem mi is adhatnánk T-72-eseket! Pl. mi németeknek adjuk, akik meg tovább adják "akinek akarják". Orbánék meg a szokásos cinikus fapofával előadhatják, hogy "mi nem adtunk az ukránoknak semmit, ahhoz meg nincs közünk hogy németek mit csinálnak."A szlovének az M-84-es tankokat adják Ukrajnának és ezért német hadiipari termékeket kapnak (?). A cikk Mardert, Fuchsot, de akár Leopard 2-est és Boxert említ....
Waffenlieferungen an Ukraine: Ringtausch mit östlichen NATO-Partnern
Berlin hält sich bei der Lieferung schwerer Waffen an die Ukraine weiter zurück. Doch nun nimmt der „Ringtausch“ Formen an, in dem östliche NATO-Partner Gerät an Kiew abgeben sollen und dafür aus Deutschland Ersatz erhalten.www.faz.net
T-72, D-20, BRDM-2...stb. Lőszerrel, alkatrésszel. Felújitott Leopard2A4-et, M270 sorozatvetőt, Pzh2000-est, NATO kaliberű géppuskákat, Stingert is elfogadnék.Leopard 2A7-esekért szerintem mi is adhatnánk T-72-eseket! Pl. mi németeknek adjuk, akik meg tovább adják "akinek akarják". Orbánék meg a szokásos cinikus fapofával előadhatják, hogy "mi nem adtunk az ukránoknak semmit, ahhoz meg nincs közünk hogy németek mit csinálnak."
Akár 3 T-72-est is megér egy Leopard 2A7-es...a csatamezőn úgy is 1:8 arányban "váltanák" szerintem.
Lehet az Albákat is segélynek vettük?T-72, D-20, BRDM-2...stb. Lőszerrel, alkatrésszel. Felújitott Leopard2A4-et, M270 sorozatvetőt, Pzh2000-est, NATO kaliberű géppuskákat, Stingert is elfogadnék.
Az összes Mi-helikoptert egy század Tigerért, drónért.
A Kub-okat Patriotért, Asterért cserébe.
De csak ötletelek