Egy platform különböző felépítményekkel, de nagy darabszámban azért lenne nagyon ideális, mert ki lehetne egy komoly javító és karbantartó kapactást építeni hozzá, méghozzá egyszerűbben, mintha sok sok tipusunk lenne. Háborús időkben meg gyakran kell toldozni foltozni a gépeket.
Nekem tetszik a CV90 "család", a 120mm-s változat helyett pedig lehet érdemes lenne azért MBT-ben gondolkozni. Például Merkava a legénység biztonsága miatt, ha meg gáz van pár katonát is ki tud menteni a frontról.
Felejtsük már el,hogy a T-90 egy felturbózott T-72.

Felejtsük már el,hogy a T-90 egy felturbózott T-72.
Nekem tetszik a CV90 "család", a 120mm-s változat helyett pedig lehet érdemes lenne azért MBT-ben gondolkozni. Például Merkava a legénység biztonsága miatt, ha meg gáz van pár katonát is ki tud menteni a frontról.
voltagemultiplier
A Centauro B1-et pedig még nem láttam menetből lőni 120 mm-s ágyúval 2 km-re... Az első lövés után gondolom "egyszerű" lehet vele leadni egy pontos 2.-at.
tarzaan
Teljesen más a torony,az ágyú sem azonos a páncélzat összetétele is különböző,hogy a motorról ne is beszéljek.Akkor miben is hasonlít?A teknő azonos kialakításában?
Itt egy kis táblázat a modern MBT-k talajnyomásáról:Ahogy írta is emel, bizony az európai/magyar hadszíntéren a tömeg/talajnyomás is komoly tényező lehet, mert itt nem roboghatnak olyan szabadon a harckocsik, mint a sivatagban vagy Afganisztánban.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..