„ egy ganz dizel”
Ha jól tudom a ganz csak vasúti motorokkal foglalkozik; a pielstick motorokat fejlesztik, de azok dög nagyok, mozdonyba valók.
Van egy D11-es motorcsalád is, de én a típusjelzés azonossága miatt azt inkább Volvo motornak gondolom.Nem mondom hogy egy csoda, de amit megígért azt fél év késéssel ,de betartotta. 2015 jan.1-től igérte a fizetést emeléseket és új modellt.
Szóval ez a kategória kézhez kap majd 110 ezret az eddigi 80 al szemben.
<blockquote rel="desertfox">Nem mondom hogy egy csoda, de amit megígért azt fél év késéssel ,de betartotta. 2015 jan.1-től igérte a fizetést emeléseket és új modellt.
torsen
http://ganzmotor.hu/termekek/dizelmotorok/90-a-ganz-pa4v-185-vg-motorcsalad
Ezek szerint tudnak dízelmotort építeni, egyébként meg egyről beszélünk, mert harckocsiba valót meg nem képesek.
A csörgő remot pedig megállt akkor és ott vagy egy évtizede, van és marad is egy rakat classic csörgő.
Szerény véleményem szerint a honvédségnél bűn euro3 feletti kategóriát erőltetni. Ráadásul sok éve nincs rába motor, a D10-es meg kb 300LE volt, tehát nem is foglalkozott a rába soha olyan nagy teljesítményű motorokkal, amilyen egy harckocsiba kell.
NATO és EU tagok vagyunk, lehet, hogy van itt is olyan engedélyezési eljárás, mint a szgk-nál a típusbizonyítvány. Viszont felvetődik bennem az a gondolat, hogy a régi orosz motorokat nem lehetne-e korszerűsíteni. Az Autókutban talán lenne kapacitás új dugattyúk, égésterek (hengerfejek) kifejlesztésére és miután ezek viszonylag kisebb alkatrészek, talán gyártó is akadna rá. A feltöltőt meg a befecskendező rendszert meg úgyis mindenki vásárolja (Bosch, Denso, stb). Szerintem ezek a motorok gond nélkül elviselnének 30-35%-os tuningot és azzal már az 1100Le tartományban vagyunk. "Csak" akarat és pénz és bátorság kellene, pár milliárdból (egy stadion B-középnyi pénz) ki lehetne stafirungozni néhány frissen végzett BME-s vagy győri mérnökhallgatót, adni melléjük néhány tapasztalt Autokutost. De megint ott tartunk, hogy a hazai kísérletezésre nem adnak pénzt, mert véletlenül zsákutca lesz ( viszont a tudás és a tapasztalat akkor is a fejekben marad) ellenben a lánckereskedelemben beszerzett cuccok minősége ismert és minden láncszemnél csurran-cseppen valami.(valakinek)Amúgy 160000 Forintos bruttómból(*ebben benne van:beosztási illetmény,honvédelmi pótlék,illetménykiegészítés,szolgálati időpótlék,kompenzáció,kiegészítő juttatás,bankszámla hozzájárulás) csak 100000 marad meg.
Én szakaszvezető vagyok azaz a legjobban kereső legénységi állományú katona.
*Ez gyakorlatilag a full alap illetményemet jelenti azaz semmilyen + nincs benne pl szolgálatok után vagy gyakorlati pótlék,túlóra díj stb.Szóval ha semmit nem csinálok egész hónapban mert vagyok két hetet szabadságon meg kettőt eü.szabadságon akkor ennyit kapok.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..