A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

@alfa74 Én nem össze hasonlítottam a két teherautót ,hanem egy tényt állapítottam meg hogy, felelőtlen hozzá nem értő az a illetékes aki a 30-40 éves Gaz 66 -okat üzemben tartja és a hasonló korú MAN –okat meg inkurecia raktárba helyezi. Évekig vezettem Unimog 1300 (1987.) És sokkal megbízhatóbb volt mint az előtte vezetett orosz technika. Pont.

Urak/hölgyek! Pár hónapja tart már a migráns balhé. Elfogadva , hogy MH-beléphet a buliba. Riogatás , hogy nagy a baj (ami igaz is), új honvédelmi miniszter,, szóval van változás. De miért nincs még valami,,, akármi technikai beszerzés? Nem azt mondom, hogy hirtelen gigászi beszerzések legyenek, de el kell már kezdeni a cseréket, mert sosem lesz vége! Legalább bejelenthetnék, hogy olyan dolgokat fejlesztenek, amik a határőrizethez kell, de semmi még ez ügyben sem. Borítaná a költségvetést mondjuk 60-80-100 Iveco LMV (csak írtam valamit, ami mondjuk határra is jó, meg egy esetleges háborúban sem haszontalan). lassan már a volt keleti blokkban mindenki jelent valami fejlesztést az utóbbi hónapokban, mi meg semmit! Szégyen, hogy harsogják katonáink helytállását, de eszközöket meg nem szereznek be nekik.. :(

Nem biztos hogy igazam van ,de én úgy látom, bármelyik felvételen, bárhol a határon, de még a Szerbiában járt hadihajósokon is kizárólag kevlár sisak van.
Sisakhuzat még szinte egyiken sincs, tehát újnak vélem a dolgot.
Esetleg szereztünk be nagyobb mennyiséget ?
Akkor ez is egy fejlesztés. :)

Remélem,,, mert a felszerelésre is ráférne már,, főleg, hogy a TV-ben most sokat szerepelnek a katonák,, legalább erre figyelhetnének.

Szerintem csak kiosztották a raktárakból...

Hát én még mindig nem tudom, hogy mit várhatunk az új minisztertől, de szerintem sajnos semmi nagy dolgot sem..

Anno a nèmetektől kaptunk/szereztünk be a műanyag kupakokból. De majd Dudi biztosabbat tud mondani.

Max ha erélyesebb, akkor több pénzt tud kilobbizni, meg ha van minimális hozzáértése akkor nem tudják annyira átverni az egyes "szakértők" a kisebb beszerzéseknél.

Igen ebben egyetértek veled. Amúgy ez multis színezetű meg civil gyártmány, valaki unatkozott csak, mielőtt nekikezdünk szörnyűködni.

Tiszta szégyen hogy valaki multikemben gondolkodik, de az az átkozott szellőzőnyílás nem jutott az eszébe. Látszik, hogy nem volt soha terepen.

Az eléggé öreg. A probléma a kevlár sisakokkal a szavatosság, ami öt-tíz év között van. Utána csökken a hatékonyságuk, de hogy mennyire azt nem tudom.

Az eléggé öreg. A probléma a kevlár sisakokkal a szavatosság, ami öt-tíz év között van. Utána csökken a hatékonyságuk, de hogy mennyire azt nem tudom.

Állítólag 10%-kal, de hogy ez romlik e a továbbiakban, arról nincs információ. Mindenesetre az acél bili sem állítja meg a karabélylövedéket, illetve a pisztolylőszerrel éppen csak elbír, viszont nehezebb is mint a kevlár. A kevlár ha megfogja a repeszt, és bizonyos távolságból a pisztolylövedéket, az éppen elég, főleg hogy könnyebb, meg átgondoltabb a párnázása és a szíjazása. Nekem ez a véleményem, ha katonaviselt fórumtársaim másképp gondolkodnak, akkor várom a véleményüket.