Tudom, hogy nem analóg a példám, de személyes tapasztalataim szerint heti 5 edzéssel kb. 3 év míg valaki megtanul boxolni, pedig ott 4 ütésfajtát kell megtanulni és kombinálni, illetve a testtartás és a "lábmunkát" kell begyakorolnia az embernek. 3 év alatt az illető nem lesz jó, de bármikor alkalmazni tudja amit tanult.
Ezzel szemben egy katona dolga szerintem összetettebb és mi most 1 és 6 hónap közötti időkről beszélgetünk

Egy ilyen kiképzésben részesült katona a való életben, háborús helyzetben milyen szinten tudná alkalmazni azt amit tanult?
Vajon egy ilyen gyorstalpaló után képes lenne megölni egy másik embert?
Szerintem nagyon fontos stresszhelyzetben az automatizmus, vagyis, hogy külön agyalás nélkül tudjuk, hogy mi a dolgunk egy adott helyzetben. Ez segíti amúgy a katonát a gyilkolásban is. Ha elgondolkodik azon, hogy lelője a másikat akkor:
1. Elgondolkodik és ezzel időt veszít így lelövi a másik
2. Nem képes megtenni, hiszen a felnőtt férfi emberek 98%-a nem képes megölni egy másik embert csak úgy----> az ellenfél emiatt megölheti őt.
3. Az ellenfél is hasonlóan jól képzett és így senki nem öl meg senkit.
Ha kialakul az automatizmus:
1. Meglátja az ellenséget és azonnal a már megtanultak szerint cselekszik, nincs elvesztegetett idő, céloz és lő, az ellenség pedig ideális esetben elhalálozik. Nincs 2. pont...
(A lelkiismeretével meg majd utólag elszámol)
Ehhez vajon elég-e 1 vagy 6 hónap kiképzés?
Szerintem nagyon nem...