<blockquote rel="tomsinner"><blockquote rel="wolfram"><blockquote rel="honved">
Az AMD-65 gépkarabélyt se feletsd el.
600.000-et gyártottunk le belőle a Néphadseregnek.
Pár tízezer mehetett külföldre, illetve ajándékoztunk el 20.000-et Afgániba.
Ebből is százezres tétel lehet még itthon raktáron.
Nem feletem' (Donnie Brasco amúgy, vagy csak elírás?
). De én az AMD-t nem sokba nézem... Tipikusan olyan példa, amikor "mi jobban tudjuk", aztán... Hááát, egy, az AK-variánsoknál rosszabb született.
Az AEK a kezdet kezdetén is 3 féle tüzelési móddal bírt
Az új gyártásúak szerelék sínes tokfedéllel készülnek és ezek is tudják használni a 60 lőszeres 4 soros "koporsó" tárakat.
Egyedül a 6.5 Grendel nem teljesült még a kívánságaid közül!
Nem tudom miért rémlett úgy, hogy az AEK csak 2 (egyes és sorozat) tüzelési móddal rendelkezik...
Nekem még az előagy mérete és kialakítása nem tetszik... Kicsit lehetne hosszabb. És mellső markolat illesztési lehetősége nálam követelmény!
</blockquote>
Lehet hogy sz*r az AMD, de engem milyen nyugodtsággal töltene már el, ha lenne egy legálisan tartott a szekrényben. Sőt, egy elb*szott PA-nak is örülnék. Tartalékosoknak nem is nagyon kéne jobb. A CGB-n sűrűn beszélgettünk a slovenska vojskáról az utóbbi időkben, ott a szlovén tartalékosok is jugó AK-kal feszítenek, meg a régi gyakorlóban. Simán jó lenne a régi boci meg a régi karabély is a tartaléknak, a jobbat meg kapja meg a 4000-fős "harcoló" állomány.</blockquote>
A semminél bármi jobb. De ha van AK-47 (AK-63), akkor inkább azt szerintem.
Nem olyan rossz az AMD sem, leszámítva a válltámaszt és a mellső markolatot.
Azonban már találtak rá megoldást:
http://www.shootingpress.com/hu/amd-subcompact/
Ilyen formában tökéletes lenne a területvédelemre. Sőt beépített területeken a mérete miatt jobb lehet az AK-63-nál.
Jahh, végül is nem rossz, ha úgy nézzük... De ha van jobb, akkor erőltetni nem kéne. Inkább már az AK-63D.</blockquote>
Csak a pontosság kedvéért, hazai típusszámmal az Ak-47 az az AK-55. Az AK-63 már AKM.