K
kamm
Guest
Nekem ezek nem töltenek... tudnal inkább linket adni?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem ezek nem töltenek... tudnal inkább linket adni?
Idén jött eddig valami?
A többit szerintem fel tudod sorolni fejből is: 12 Leo 2A4, 10 Gidrán, 20 H145M-ből 5 a fegyveres változat de még mindig csak gépágyúval lőttek, CG4 és a CZ fegyverek az elmúlt 5,5 év termése. Esetleg ide sorolhatjuk még a Mistral 3 rakétákat és 8 db Mi-24 felújítást 2017-ből. Volt még sok minden más is, de a többivel nem lehet lőni.
"Feladatként a páncéltörő képesség fejlesztése áll előttünk...és további vadászgépek vételezése is előttünk áll."
"... a német Leopard harckocsik folyamatosan érkeznek.." Ez érdekes.
Igen, ezen jót nevettem én is, a régebbi A4-esek tényleg itt vannak..."... a német Leopard harckocsik folyamatosan érkeznek.." Ez érdekes.
Úgy érted “Borsche”, nem?Jó, de szigorúan csak a currus építheti át, matt feketében és Bors lesz a magyar neve.
Reméljük. Múltkor még 2023 Q4 volt."... a német Leopard harckocsik folyamatosan érkeznek.." Ez érdekes.
Szerintem a PZH-kra gondolt (vagy méginkább a teljes KMW csomagra) . Elvileg az is Leo2 alapú.Reméljük. Múltkor még 2023 Q4 volt.
Hat nem egészen. Sőt eléggé nem. Honvédelmi miniszter úr kap egy ferdén nézést.Szerintem a PZH-kra gondolt (vagy méginkább a teljes KMW csomagra) . Elvileg az is Leo2 alapú.
A probléma az, hogy 2018-2020-ban kötötték a Leo-2 a7HU szerződést (sosem találom a pontos cikket...). Cirka 5 évet emlegettek a legyártásra, főleg a gyár leterheltsége miatt. Ezeket nyilván te is tudod, mint itt mindenki. A probléma az szerintem, hogy egészen idén tavaszig meg sem fordult a döntéshozók fejében, hogy talán késői lesz a fegyverek 2023-25 közötti beérkezése (nem csak a harckocsikra gondolok). Ezért lehetett az, hogy pl az IRIS-T szerződést is úgy kötötték tavasszal, hogy kis mennyiség előbb, nagyobb mennyiség később. Spike dettó.Köszönöm, én is kb. ezekre emlékszem + talán pár 60mm-esaknavetőre.
ahhoz képest, hogy állítólag 2014-ben felismerték, hogy itt baj lesz, 8 év alatt nem sikerült kitömni a honvédséget
- normálisegyéni felszereléssel
- korszerű páncéltörő eszközök nagy tömegével
- hordozható légvédelmi rakétákkal
+ a Gripenekhez sem lett véve normális fegyverzet
Nem véletlenül mondják itt néhányan, hogy a hadiipar fejlesztése fontosabbnak tűnik mint a haderőfejlesztés. És hogy a kommunikáció és a valóság között előfordulhatnak eltérések. 2014-be volt a krimi konfliktus, utána még elég sokáig nem történt semmi. Ha jól emlékszem, a 60 mm-es aknavetőket még 2010 előtt vették.Köszönöm, én is kb. ezekre emlékszem + talán pár 60mm-esaknavetőre.
ahhoz képest, hogy állítólag 2014-ben felismerték, hogy itt baj lesz, 8 év alatt nem sikerült kitömni a honvédséget
- normálisegyéni felszereléssel
- korszerű páncéltörő eszközök nagy tömegével
- hordozható légvédelmi rakétákkal
+ a Gripenekhez sem lett véve normális fegyverzet
Szia,A probléma az, hogy 2018-2020-ban kötötték a Leo-2 a7HU szerződést
2014-2015 körül határozta el a NATO a GDP 2%-ot. Trump 2017 január 20. és 2021 január 20. között volt elnök. 2017-ben kezdett el követelőzni Trump a költségvetés emelése miatt...2014-ben kezdett kovetelozni Trump a koltsegvetes emelese miatt...
Es igy elrepult meg 4 ev, es ahogy irtad, 2018 kornyekere lett valoban szandek a fejlesztesre.
Csak mikooooool? Mikol lesz?"Feladatként a páncéltörő képesség fejlesztése áll előttünk...és további vadászgépek vételezése is előttünk áll."
Ne más nyomorán örömködjünk, hanem a sajátunkon változtassunk...@krisss @dudi @Filter csak hogy érezzétek vannak akik nálunk is nagyobb gázba vannak pedig papiron jól állnak de se lőszer se teknika (kiadtak egy zászlóalj harccsoportnyit és othon nem mardt kiképzésre se.) se egyéb anyag ami van penészles vagy tönkrement a hibás raktározásnak köszönhetően.Danske soldater blev med stor hast sendt til Letland for at afskrække Putin: 'Vi mangler alt fra ammunition til underbukser'
Manglen på ammunition til træning er i sidste ende et spørgsmål om liv og død, kritiserer udsendt soldat.www.dr.dk
Hajrá Aladin*!Azért jól esett volna, ha Eurosatory után mond valami "biztatót"!
Igen, már korábban előirányozták a 2%-ot csak mindenki cseszett rá...viszont nekem is úgy rémlik Trump csapott az asztalra és kezdte a maga stilusában egyértelművé tenni, hogy aki nem költ az magára maradhat a bajban.2014-2015 körül határozta el a NATO a GDP 2%-ot. Trump 2017 január 20. és 2021 január 20. között volt elnök.
Ne legyél naív.Az kulon szomoru, hogy 2014-2018 kozott lett volna lehetoseg nagy mennyisegben mai arakhoz kepest nagyon olcson fejleszteni a hadsereget.
Egyetlen pelda: "Finnország a holland Leopard 2A6-osokból vett meg 100 db-ot 200 millió Euro-ért." Mi valoszinuleg a Leo-2A7HU-ert tobb mint 600 millio eurot fizettunk, igy az 1/3 osszegbol lehetett volna venni 44 helyett 100 db-ot. Persze utana meg ra lehetne kolteni kb. 110 milliot (uj tuzvezeto rendszer+APS), igy mar felment a 100 db ara a 44 db aranak a felere. A masik felet meg ra kellett volna kolteni a katonakra. Es akkor most lenne 100 db Leo-2A6+APS-unk, es ami legalabb ilyen fontos: jol kepzett, gyakorlott, fizetesevel elegedett kezeloszemelyzettel