A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
914
2 269
93
Szerinted rajtunk itt és a katonákon kívül ezt ki tudja ? Elég ránézni a facebook haditechnikával foglalkozó oldalaira. Elvileg pedig, ott olyanoknak kellene írni, kommentelni, akit érdekel a téma. Lehet érdekli őket, de a nagy átlag ott is teljesen tájékozatlan, bár azt hiszi magáról hogy ért hozzá.

Nekem még a videói szerkesztésével sincs nagy bajom, nem sokba marad el a hivatalos videóktól se, adom a lelkesedését valószínűleg ugyanúgy érdekli ez a téma mint minket itt meg ugyanúgy elkötelezett. De erre nálam nincs mentség hogy az elvileg a Honvédséget bemutató videóit tele rakja más hadseregekről készült felvételekkel meg nálunk még rendszerbe se lévő eszközökkel. Várja ki szépen hogy itt legyen minden aztán a magyar Pzh-król Leokrol stb stb rakjon fel videókat. Még el se készült, le se szállított fegyverekkel, más országok fegyvereivel menőzni ősi román szokás, röhejes hogy tökre ebben a szellemben csinálja a videóit.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 848
12 347
113
Na lehet vitatkozni a festésen :oops::D

Tegnap a festés, ma Harckocsi1988 videó... :rolleyes:
Kell az a bejelentés államtitkár úr :)

Érdemes megnézni, hogy a meglévő klaszterek ismert helyszínei rendre a sokszögek csúcsain találhatóak.
Ez arra enged következtetni, hogy a többi klaszter nem ismert csúcsai is a helyükre kerültek.
Mindkét esetben, ha a most ismert városokat akarták volna csak jelezni, akkor sokkal kisebb jelölés is elég lett volna, ráadásul nem kellett volna négyszög.
f230a05754f01d82b5849e4e23e4bb0b.jpg
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 350
46 154
113
Az vigasztal, hogy már csak egykét hét és végre abbahagyjátok az ajvékolást egy időre aztán lesz min rágódnotok.
Szerintem ez a @Nem Dr Maróth Gáspár mögötti képrejtvény fejtegetése elég jó kis szórakozás - még talán konstruktív is. Meg talán nem is ártunk vele senkinek... :rolleyes:
Vagy vegyük elő megint a "szinét"? :rolleyes::D
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 358
113
az a baj h nem tudom aláírattak-e o_O ,de ha valamelyik katona megmondja h szabad akkor persze:cool:
arra figyeltem oda nagyon nehogy szerződést rakjanak elém:eek::D
ha nem tudod hogy aláírtad e akkor nem. ha aláírsz arra figyelmeztetnek hogy miről nem szabad beszélni és hogy milyen besorolásba esik. szt t b kt
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
A Harckocsi1988 most osztott meg egy posztot (én eskü, hogy csak romulán-vadászatra vetődtem arra), amin tippelni lehet, hogy a felsorolt típusok közül mely típusú helikopter lesz beszerezve, mert információi szerint lesz nehéz szállítóhelikopter beszerzés.

Bár korábban azt is állította, hogy 3x annyi Leo lesz mint a hivatalos.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 358
113
szt szigorúan titkos
t titkos
b bizalmas
kt korlátozottan terjeszthető

de ezeket nem csak aláírod vagy tanuk elött kijelenteni (esküdni esetleg) hanem arra is felhívják a figyelmed hogy mi is az
 
  • Tetszik
Reactions: bel and Katica

Katica

Well-Known Member
2022. március 1.
202
604
93
Ha nem írtál alá titoktartásit, akkor kaphatunk tőled egy rövid élménybeszámolót az orientációs napról?
Megmutatták a Leok "ideiglenes" sátrát bent volt 1db felmászhatunk rá,bent volt még 1db KMWs Wisent aztán átsétáltunk a PZH "ideiglenes" sátrába (8nap alatt építettek fel) bent volt 1új MAN szállitó ami a PZH-hoz jött, tovább vittek a garázsokhoz ,ki volt rakva minden ami van, beszállhatunk csak fényképezni nem lehetett(kivétel BTR :D) megnéztük a logisztikát is, platorol lejött egy PTSZ(ez nagyon menő volt:cool:),volt Rheinmetall feliratú Rába új rendszámmal!!kifele jövet ott sorakoztak akik mennek Koszovóba, kaja elmaradt, KB 30 emberből 3-an maradtak papírozni

érdekesség:
3x8 lesz a felállás a PZH-nál (csak azért irtam le mert olvastam régebben h ezen ment az agyalás) ütegenként 1 időjárás figyelő konténer lesz(konténeren 2021.05 gyártás volt ottani ember azt mondta kb 2 hetes, van hozzá lufi minden érdekes volt, jól ment nagyon a légkondi összesen 3 db lesz
volt valami olyan ötlet h Debrecenbe a Leokból és T-72ből csinálnak zászlóaljat, ezt csak a vicc kedvéért irtam le
a Leo2A4ek nem biztos h maradnak lehet vissza adjuk majd őket

ami új infó:
Gidrán 14db fog érkezni valamikor mostanság :cool:, idén összesen 38db
6 db számoltam össze, a maradék 4 Debrecenbe van


ami fura volt:
BTRs katonának fingja nem volt arról h mi az a Hitron:eek:

ezek az infók mind katonáktól van, remélem nem árultam el nagy titkot ,ha igen törlöm nem kell ide TEK
ha valaki elmagyarázza hogyan kell felrakni képet akkor van az is, csak is olyan amit lehetett fényképezni

ja és azért eléggé levan pusztulva Tata:(
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 358
113
egy kis kedvcsináló részemről is ha már mindenki így benne van.
én már az új rajszerkezetek szerint kapom az altiszti képzést :) nem az így is lehet verziók hanem a konkrétakra. (de énnek részleteiről egyenlőre nem beszélhetek majd szeptemberbe viszont már igen akkor írok is rólla esetleg.)
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Tegnap a festés, ma Harckocsi1988 videó... :rolleyes:
Kell az a bejelentés államtitkár úr :)
És a T-72-ket még senki sem akarta pimpelni.

De szerinted mennyire jó propanganda az amin más katonàit mutogatod meg a típusok se stimmelnek.
Megértem, hogy van egy kis rossz érzésed.

Ugyan, kit csapott be? A "szakértő közönséget"? Azok tudják, hogy miről van szó. A youtubereket? Azok örülnek, hogy like van a csatornájukon. A széles tömegeket? Azok úgyse értenek a honvédelemhez, de boldogok, hogy velük ünnepelhetnek. Az udmurtföldieket*? Ühüm, azoknak alaposan túljárt az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen honvédelmi képesség! És lett honvédelmi képesség. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.

*tetszés szerint behellyettesíthető