Egy ilyen szint A4-ből a görög készlet esetében 4,3 millió Eur/db. Induljunk ki ebből.
Örülök hogy már nem a T72 mantra megy Nálad Pogány, BIG Like
Őszintén szólva nem tudom miért van ez a téveszméd mert pont Te írtál egy elég jó kis összefoglaló cikket (respect) ide HTKA-ra a Leopárdok változataiból de,
ha jól látom a zászlót ez egy dán A5D, mit kell ezekről és az utóéletükről tudni? Hát azt hogy nagyon sok pénz, idő és energia volt rájuk fordítva tehát az állapotuk nagyon jó volt, aztán ezeket küldték el Hanséknak hogy húzzák fel A7V szintre, na az volt a (kb) 5 misi/db , nem az A4-ről való felhúzás és mégegyszer a dán A5 flotta volt kb a legjobb állapotban (, talán még a norvégoké van hasonló szinten de azok A4NO-k)
2012 óta létező prototípus. Marder 1A3-ból készült. Frontból 30x165 mm-ig bírja a páncélzat, oldalról 14,5 mm-es fegyverig. Képes 8 főt szállítani, ami megfelel a rajunknak. Erősebb aknavédelmet kapott. Ha, 12,7 helyett egy 30x113 mm-es RCWS-t kapna, eyetleg 7,62-vel együtt, esetleg egy ATGM indító csővel együtt, akkor már félúton lenne valahol az APC és az IFV között. Lehetett volna képezni vele magasabbegység szinten is. A Lynx érkezésével kerülhetne tartalékba, mehetne újonnan felállított egységekhez és el is lehetne adni amikor van minden is. Strykeshield paneleket nem lenne ördöngösség rárakatni
azt leszámítva hogy én ezt Lynx platformon képzelném el, egyetértünk, nagy nagy nagy szükségünk lenne ilyen védelmi képességgel ellátott eszközökre, illetve tartalékra
Az árát csak saccolni tudom, de 3-4,5 m Eur/db között lehetne
ebben viszont már nem vagyok biztos, a KF31 ára , ami ugye sokak kedvence és tényleg a marder volt az alapja, sőt, szerintem amúgy a képen épp egy kf31 van (de a tévedés jogát fenntartom mert telón nem nagyon látszik jól a kép)
valahol 15-20 évre felkészítve
ebben meg egyáltalán nem vagyok biztos, szerintem a 10 év sokkal valóságosabb lenne és itt jön is a probléma, egy haderőfejlesztés 30+ évre készül
75-80%kal lassabb folyamatban
eeeezt nem tudom honnan vetted?
Akár Leopard 2 alvázra szereltetve. Stinger van ráapplikálva, tehát lehetséges a rakétaintegráció, ezt a KMW kivitelezésében csinálták, tehát elérhető technológia. Radarcserével lehet drágítani. Svájc esélyesen nekünk adna el lőszert, meg a törökök is. Ha a finneknek megérte 18 Marksman torony esetében, talán nekünk is megérné, hogy van. Az árát szintén saccolni tudom, 5-6 millió körül, korszerűsítéssel. Egy Type 95 Spaag, ami lényegében ilyen szintű rendszer, 4 millió dollár jelenleg 4x25 mm gépágyúval és 4x QW-2 rakétával ami 2014-es fejlesztés. Már rég itt kellene lennie néhány ütegnek. Amire készülünk, hogy lesz majd, az 2025-26 után várható, most 2022 van.
a következő sorokat úgy írom hogy nekem egyik személyes kedvencem a Gepárd ,de
itt az ütközik hogy hogy nekünk egy ilyen egészen egyszerűen drága és ugyan nem felesleges de valamilyen szinten pazarlás, ha mondjuk zlj szinten képzeled el a légvédelmet , akkor bőven elég mondjuk a Gidránra felrakni egy 4-es Stinger/Mistral indítót az 50-es mellé, szerintem de itt vitába lehet velem szállni, kíváncsi vagyok az érvekre, véleményekre, meg győzhető vagyok
Várjuk az új fejlesztéseket, van aki már rendelt is az új fejlesztésekből. Amik nagy hatótávú fegyverek. Nem gondolom, hogy rakétatüzérséggel csak a legnagyobb hatótávú rakétákat használnánk, csak azokat szereznénk be. Ha lenne rakétatüzérségünk. Amiket, a meglévőket hozzáfrissítenek az új fegyverzethez azok, akiknek van, mint a fenti.
egyetértünk abban hogy rakétatüzérségre ( sőt, további tüzérségi eszközökre alles zusammen kurva) nagy szükség lenne a problémám ez:
ha egy ütegünk van a nem legújabb fejlesztésekkel is. 2-3 millió dollár/darab
na ezaz ami szintén nagyon nagyon relatív, nagyon sok mindentől függ, honnan, kitől, mennyit, milyen állapotban, milyen szinten, milyen kiegekkel , szóval nagyon sok összetevős, az én véleményem ilyen téren ez: nem feltétlen ami cuccot vennék, maradjunk ennyiben, ha ez teljsül (és persze nem vmi vsz kohószökevény
) felőlem jöhet bármi, amiket szívesen látnék: ASTROS MK6, K239, PULS mondjuk Rábán ( haha álmodik a nyomor
) és ha nagyon muszáj akkor ezek után M270/MARSII ,HIMARS
(btw nem tudom volt e hír annó de
ebből a cikkből nekem nagyon az jön le hogy HA szükséges az amik nagy mennyiségben tudnának M270-et szállítani, nem vagyok oda érte de ellene sem)
Ha euróban számolok mindent, a nyers egységárakkal, ez 1,8 mrd euro. 2 zlj harckocsi, 4 zlj APC/IFV, 2 üteg légvédelmi jármű, egy üteg rakétatüzérségi jármű.
mindenki kedvenc része
azok a fránya anyagiak
szerintem ezt alul árazod, had tegyem hozzá 6-8-10 évre elosztva az sem sok ahogy én számoltam ,de nekem amiket így összeszedtél, nekem sokkal inkább 3-3,5 milliárdra jöttek ki, ha meg hozzáveszem azokat amiket én írtam, akkor inkább 5-6 milliárd
na és akkor személyes vélemény:
tetszenek azok a vasak amiket írtál, nem ellened írtam, inkább csak picit úgy éreztem hogy nagyon "kiégésből" írtad ezeket mert nem érted hogy miért nincs nagyobb látszata és "ereje" ennek a Zrínyi programnak, legalábbis kérlek javíts ki ha tévedek de nekem így jött le, ha nem így van elnézésedet kérem.
Tudom hogy most ezaz Ukrajnai dolgot sok mindenkit megrémisztenek picit és szerintem ez jó dolog mert végre nagyobb figyelmet kaphat az hogy mi a faszért is kell haderő, de ez nem jelenti azt hogy rögtön teli kell rakni a gatyeszt és be kell vásárolni mindent csakhogy legyen azzal a mondattal hogy
"hát én már mióta mondom hogy kell ez meg az meg nem baj hogy idősebb meg lehetett volna így meg úgy" , értem hogy nehéz elfogadni a "lassúságot" (habár egyáltalán nem lassú ez a tempó, lehetne gyorsabb de nagyon nem a lassú kategória) de kérek mindenkit hogy picit bízzon jobban a programban.
Köszönöm és béke legyen Veletek.