A huszárokat hiányolom belőle...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A huszárokat hiányolom belőle...
Na végre rájöttek, hogy így is meg lehet csinálni és nem kell mindenféle baromságokat alámondani..
Egy rövid cikk a Hirtenbergerről?
Köszi.Egy rövid cikk a Hirtenbergerről?
A megrendelés biztosan megtörtént.Köszi.
Vettünk 120 milist 3 éve?
"Magyar Honvédség a HDS termékei közül 2020-ban az amerikai hadsereg által is alkalmazott, utánfutón is mozgatható, M12 jelű nehéz, százhúsz milliméteres aknavetőket rendszeresítette. A darabszámokról jelenleg nem érhető el pontos információ, de az eszközök mennyisége jelenleg legfeljebb pár tucat lehet. Az arzenál a várpalotai üzem beindulásával párhuzamosan nőni fog."
Erre kérdeztem rá.
Na én arról is lemaradtam.A megrendelés biztosan megtörtént.
Nem volt nagy bejelentés, de korábban nyilatkozta valamelyik honvédségi vezető - asszem egy újságban -, hogy az M12-eseket megrendeltük. Meg is voltunk döbbenve, hogy végül nem a SRAMS lett 120-asból megrendelve.Na én arról is lemaradtam.
Szerintem semmit. Ahogyan hallom cegtulaj ismeroseimtol, most mar annyira kell a penz, hogy a NAV mar sorban buntet mindenkit tizmilliokra, olyasmikert, amiert eddig sosem buntetett. Nagyon nem akarjak elismerni, hogy kolcsont kell felvenni az EU-s penzvisszatartas miatt, ugy tunik...De mit veszünk, az eddig megrendelteken túl??
Hát akkor őket làttam, és nem ott, hogy is mondjam nyalták a seggüket gondolom nem vèletlen...Hazánkba látogatott a török vezérkari főnök...
Háromnapos hivatalos látogatáson hazánkban tartózkodik Musa Avsever vezérezredes, megbízott török vezérkari főnök.
A megbízott török vezérkari főnök a délelőtt folyamán először négyszemközti megbeszélést folytatott dr. Böröndi Gábor altábornaggyal, majd a török és magyar delegáció plenáris tárgyaláson vett részt a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában. A tárgyalások során Musa Avsever vezérezredest védelempolitikai aspektusból tájékoztatták hazánk globális és regionális biztonsági környezetben betöltött szerepéről, valamint a magyar haderő átalakításának és modernizációjának folyamatáról.
Szerintem mintát hoztak az atombombájukból egy táskában...Pakisztáni delegáció látogatott hazánkba...
Június első hetében pakisztáni delegáció tett látogatást hazánkban. A Majid Jahangir HI(M) vezérőrnagy, a pakisztáni Összhaderőnemi Parancsnokság nemzetközi katonai együttműködésért felelős hivatal főigazgatója vezette küldöttséget dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka fogadta.
Magyarországi tartózkodása alatt a delegáció találkozott Bozó Tibor altábornaggyal, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatójával, valamint látogatást tett Szolnokon és Tatán is. A szárazföldi és légierő alakulatokkal, valamint parancsnokokkal történő találkozások és egyeztetések a jövőbeni együttműködés, a közös képzések, a kutatás-fejlesztés témakörei köré épültek.
Az érdekes lesz egy kapavágás nem törtènt (törtènik) ott pedig fel kellene újìtani és nem kis èpületről beszèlünk pár (tìz) milliárdba belekerülne.... ja hogy erre lesz pènz?Történelmi helyére költözik a Honvédelmi Minisztérium...
A Honvédelmi Minisztérium fokozatosan a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum korábbi, Kapisztrán téri épületébe költözteti a minisztérium vezetésének egyes szervezeti egységeit.
Én valahogy nem érzem azt, hogy ez annyira fontos és halasthatatlan feladat lenne a jelenlegi helyzetben a költségvonzatairól nem is beszélve...Történelmi helyére költözik a Honvédelmi Minisztérium...
A Honvédelmi Minisztérium fokozatosan a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum korábbi, Kapisztrán téri épületébe költözteti a minisztérium vezetésének egyes szervezeti egységeit.
toborzópontokat meg nem lehet létrehozni mert /pill nincs rá pénz.Az érdekes lesz egy kapavágás nem törtènt (törtènik) ott pedig fel kellene újìtani és nem kis èpületről beszèlünk pár (tìz) milliárdba belekerülne.... ja hogy erre lesz pènz?
Nem is a látszatra hanem inkább bizonyos cégeknek pl egy jó kis 10 milliárdos felújítós túlszámlázós szösszenet jó buli...A látszatra VAN pénz!
...szinte csak arra!!!
.