Kelleni fog…Szerintem vegyen mindenki sok xanaxot a következő időkre...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kelleni fog…Szerintem vegyen mindenki sok xanaxot a következő időkre...
Hogy rohadjanak meg. Mire jó ez?Megjelent a kormányrendelet a honvédek jogállásáról
Belenyúl a kormány több tízezer honvéd életébe.hvg.hu
Ezentúl senki sem lesz katona online felületeket "csak hall ezt meg azt"... ennyi!Aki katona, ezután felejtse el, hogy bármely közösségi média felületen posztol, mert a rendelet alapján ezt nem teheti meg (ha tudott, vagy sejthető róla, hogy katona) és kitudódik, hogy posztolt arra nagyon ráfog baszni
/Aki megteszi, az vagy felvállalja a kockázatot, vagy hivatalból posztol./
Te sem voltál még a knbsz-nél elbeszélgetésen.Ezentúl senki sem lesz katona online felületeket "csak hall ezt meg azt"... ennyi!
tényleg nem - sosem dolgoztam a magyar államnak és nem is fogok.Te sem voltál még a knbsz-nél elbeszélgetésen.
A legtöbben nem fognak kockáztatni, vagy ha igen, akkor a megbolondult honvédség fog erőt demonstrálni, és utána mindenki bekussol, aztán az első alkalommal leszerel.tényleg nem - sosem dolgoztam a magyar államnak és nem is fogok.
Már írom a fórumra tervezett búcsúbeszédemet.Aki katona, ezután felejtse el, hogy bármely közösségi média felületen posztol, mert a rendelet alapján ezt nem teheti meg (ha tudott, vagy sejthető róla, hogy katona) és kitudódik, hogy posztolt arra nagyon ráfog baszni
Nem szerelsz le?Már írom a fórumra tervezett búcsúbeszédemet.
Hogy rohadjanak meg. Mire jó ez?
Szerintem érdemes venni egy mély levegőt előbb. Ha csak a rendeletből indulok ki ez téged itt nem akadályoz.Már írom a fórumra tervezett búcsúbeszédemet.
Ha egy háborúval a szomszédban szétcseszik a honvédségi állományt, akkor ez mi, ha nem hazaárulás?!Ez az idióta kormány mindent izomból akar megoldani, aztán koppannak...
Szerintem érdemes venni egy mély levegőt előbb. Ha csak a rendeletből indulok ki ez téged itt nem akadályoz.
Nézzük mit mond a vonatkozó rész.
4. Az alapvető jogok korlátozása
5. § (1) Az állomány tagja nem lehet pártnak tagja, és politikai tevékenységet nem folytathat. A tényleges szolgálatot
teljesítő önkéntes tartalékos párttagságát szüneteltetni köteles, pártrendezvényeken nem vehet részt.
(2) A honvéd, valamint a b)–e) pont tekintetében az önkéntes tartalékos a rendelkezésre állás időszakában is
a) párt nevében vagy érdekében közszereplést kizárólag a szolgálati viszonyának szüneteltetése idején vállalhat,
b) a parancsot nem bírálhatja, arról jog- és érdekérvényesítő tevékenysége körén kívül véleményt nem
mondhat,
c) a katonai rendet és a fegyelmet sértő nyilatkozatot nem tehet, (eddig se tett senki, pipa)
d) a sajtónyilvánosság igénybevételével hivatalos eljárásban magánvéleményt nem nyilváníthat,(Mi a hivatalos eljárás? Mondjuk ez a konkrét nyilatkozatokra, interjúkra vonatkozik szerintem.)
e) nem állíthat elő, nem terjeszthet, nem tehet közzé, nem jelentethet meg, és nem hozhat nyilvánosságra
a katonai rendet és fegyelmet veszélyeztető sajtóterméket, ilyen tartalmú kiadványt, plakátot, hirdetményt,
emblémát, más szöveges vagy képi adatot. (megintcsak nehéz az itt leírtakra ráhúzni, hogy a katonai rend és/vagy fegyelem veszélyeztetésére alkalmasak lennének)
(3) A honvédek internetes közösségi portálokon, képmegosztó felületeken való megjelenését, ha az honvédelmi vagy
nemzetbiztonsági érdeket sérthet, vagy a honvédelmi szervezet, illetve a KNBSZ társadalmi megítélését ronthatja
a) a miniszter az általa vezetett minisztérium, a közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek,
b) a Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: HVKF) a honvédségi szervezetek,
c) a KNBSZ főigazgatója a saját állománya
tekintetében megtilthatja vagy korlátozhatja. (Egyértelmű feltételes mód, értesítésig nincs korlátozva. Mondjuk a bekezdésnek való megfelelést a három említett vezető saját hatáskörben dönti el.)
Vagy vártok hétfőn erre vonatkozó utasítást, hogy cakkumpakk mindenkinek tilos mindent?
A bekezdés alábbi két pontja ellenben érdekes, a leszerelési stoppal együtt értelmezve.Szerintem érdemes venni egy mély levegőt előbb. Ha csak a rendeletből indulok ki ez téged itt nem akadályoz.
5. § (1) Az állomány tagja nem lehet pártnak tagja, és politikai tevékenységet nem folytathat. A tényleges szolgálatot
teljesítő önkéntes tartalékos párttagságát szüneteltetni köteles, pártrendezvényeken nem vehet részt.
(2) A honvéd, valamint a b)–e) pont tekintetében az önkéntes tartalékos a rendelkezésre állás időszakában is
a) párt nevében vagy érdekében közszereplést kizárólag a szolgálati viszonyának szüneteltetése idején vállalhat,
b) a parancsot nem bírálhatja, arról jog- és érdekérvényesítő tevékenysége körén kívül véleményt nem
mondhat,
c) a katonai rendet és a fegyelmet sértő nyilatkozatot nem tehet, (eddig se tett senki, pipa)
d) a sajtónyilvánosság igénybevételével hivatalos eljárásban magánvéleményt nem nyilváníthat,(Mi a hivatalos eljárás? Mondjuk ez a konkrét nyilatkozatokra, interjúkra vonatkozik szerintem.)
e) nem állíthat elő, nem terjeszthet, nem tehet közzé, nem jelentethet meg, és nem hozhat nyilvánosságra
a katonai rendet és fegyelmet veszélyeztető sajtóterméket, ilyen tartalmú kiadványt, plakátot, hirdetményt,
emblémát, más szöveges vagy képi adatot. (megintcsak nehéz az itt leírtakra ráhúzni, hogy a katonai rend és/vagy fegyelem veszélyeztetésére alkalmasak lennének)
(3) A honvédek internetes közösségi portálokon, képmegosztó felületeken való megjelenését, ha az honvédelmi vagy
nemzetbiztonsági érdeket sérthet, vagy a honvédelmi szervezet, illetve a KNBSZ társadalmi megítélését ronthatja
a) a miniszter az általa vezetett minisztérium, a közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek,
tekintetében megtilthatja vagy korlátozhatja. (Egyértelmű feltételes mód, értesítésig nincs korlátozva. Mondjuk a bekezdésnek való megfelelést a három említett vezető saját hatáskörben dönti el.)
Vagy vártok hétfőn erre vonatkozó utasítást, hogy cakkumpakk mindenkinek tilos mindent?
Korlátozzák a másodállást"(7) Szolgálati viszony fennállása alatt további foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítése vagy fenntartása
korlátozható vagy megtiltható
Itt szerintem nagyrészt arra gondol, hogy nem lehet átszerelni más hivatásos szervhez(?)A miniszter meghatározhatja azokat a tevékenységi köröket és körülményeket,
amelyek esetében az állomány tagja a szolgálati viszonya megszűnését vagy megszüntetését követően legfeljebb
két évig nem létesíthet munkavégzésre irányuló, illetve egyéb jogviszonyt a tevékenységet főtevékenységként
végző gazdasági társaságnál (a továbbiakban: elhelyezkedési korlátozás). Az elhelyezkedési korlátozást
az alapilletmény megállapítása során kell figyelembe venni.
Itt meg szerintem arra, hogy nem mondhatnak el infókat olyan embereknek akik a hadiiparban dolgoznak(8) A honvéd, valamint a rendelkezésre állás időszakában az önkéntes tartalékos illetéktelen személynek és szervnek
nem adhat tájékoztatást olyan tényről, amely tevékenysége során jutott tudomására, és kiszolgáltatása az állam,
a honvédelmi szervezet, munkatársa vagy az állampolgár számára hátrányos vagy jogellenesen előnyös
következményekkel járna. A honvéd szolgálati viszonya, illetve szolgálati beosztása ellátása során tudomására jutott
információt a szolgálati viszonya megszűnését vagy megszüntetését követően sem használhatja fel üzleti célra,
illetve oly módon, ami biztonsági érdeket sérthet, vagy a Honvédség társadalmi megítélését ronthatja."
@Kurfürst Felkérlek, hogy értelmezd számunkra, különösen a "jogellenesen előnyös következmény" szóösszetételt. Hálás köszönet!
Nekem első olvasatra semmilyen szigorítás nem tűnik fel ebben. Eddig sem lehettünk párt tagjai, nyilatkozni katonaként engedéllyel lehetett.Az internetes megjelenést anno a VKF korlátozta. A huncutkodás nem ebben a részben van.Szerintem érdemes venni egy mély levegőt előbb. Ha csak a rendeletből indulok ki ez téged itt nem akadályoz.
mondhat,
A rendelet alapján sztem nyugodtan posztolhat.Aki katona, ezután felejtse el, hogy bármely közösségi média felületen posztol, mert a rendelet alapján ezt nem teheti meg (ha tudott, vagy sejthető róla, hogy katona) és kitudódik, hogy posztolt arra nagyon ráfog baszni