Nem egészen értem a fegyverfejlesztés pártiakat. A piacon rengeteg kiváló fegyver van, tényleg le van fedve minden szegmens, nemigazán tudsz újat mutatni a népnek, sokkal egyszerűbb ha veszel egy jó licenszet és gyártod belföldre magadnak. Saját fejlesztéssel sem robbantanál bankot külföldön, így az nem érv, hogy licenszelt fegyverrel nem tudnál exportra dolgozni. Pl a Gepárd fegyvercsalád a maga nemében egyedülálló és valószínűleg jó is (habár ha jól emlékszem dudi nem osztja ezt a nézetet) de mégsem kapkodnak érte külföldön, sőt Magyarországon sem rendszeresítették. Szerintem kezdjenek el gyártani valami tényleg kiváló típust olyan minőségben, hogy a német is a csodájára járjon. Ezzel kialakulna egy minőségbíztosítási rendszer, amivel a jövőben ha nagyon akarsz tudsz valami kezdeni, akár exporttermékeket gyártani mondjuk az anyacég részére vagy egy későbbi fejlesztés után le tudnád tömeggyártani a fegyvereket megfelelő mennyiségben és minőségben. De egyszerre nem lehet mindent szerintem, fejleszteni is, tömeggyártani is, minőséget is és még rendszeresíteni is. Emellett nagy probléma a fegyvertartás nehézsége, mert 2-3 licenszben gyártott modellel le lehetne fedni a belföldi piacot ha hozzaférhető lenne a lakosság számára is.