Egy egykoron volt laktanyai szituációt nem kéne hasonlítani ahhoz, amikor tulajdonképpen szabad birtokodba kerül egy automata fegyver.
Egyrészt szolgálaton kívül ott se volt az állománynál harci eszköz, hanem a fegyverszobában tárolták, másrészt komoly szabályok vonatkoztak a használatára, azon belül is.
Nem hülyébbnek kell tekinteni a magyart vagy a németet, hanem a kettő környezetet kell górcső alá venni, bár ha jól tudom No-ban sincs G36 otthon.
Ahol nincs meg a tulajdon általi tisztelet, ahol a legalapabb polgári attitüdök is hiányoznak, a viselkedésformák, hozzáállások egészen eltérőek, mivel már az a társadalom amely felnevelte ezeket a generációkat, maga is rendkívül nagy problémákkal küzdött, ott fölösleges olyan dolgokról beszélni, amelyhez még a legkevésbé sem nőttek fel.
Nyilvánvalóan vannak olyanok mint az itt fórumozók többsége, akik tudják mik a regulák és mit mikor hogyan, de a döntő többség nem.
Voltam Svájcban párszor és a vendéglátó egyszer se lóbálta meg a SIG-et, nézzétek milyen jó kis gk-m van. Sőt, elő se hozta és én sem.
Ez ma Mo-n nem így történne, ebben biztos vagyok.
Azon kívül megnőne az illegális fegyverek száma a feketepiacon, ui, egyes bűnözői körök úgy gondolnák, hát minek fizessek ki akár ezer dolcsit egy AK-ért, ha ingyen is megszerezhet ? Márpedig az embereknek vannak otthon családtagjaik, vagyontárgyaik, és ezek folyamatos támadási felületet jelentenek, ami hihetetlen kockázattal jár.
Folytassam ?
Ez egy tavalyi eset, ami hűen illusztrálja a társadalmunk állapotát:
"Egy férfi nem sokkal 9 óra előtt jelent meg a bírósággal közös járási ügyészségi épületnél azzal a szándékkal, hog
y megöli a vezető ügyészt. Magával vitt egy gépkarabélyt is egy papírdobozban, és 240 lőszer volt nála. Fegyverviselési engedéllyel nem rendelkezett."
http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-...iskunhalasi-birosagon-lovoldozo-ferfi-656036/