Ha egy is bejön, már jó.Ezt kötésben vagy egyesével?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha egy is bejön, már jó.Ezt kötésben vagy egyesével?
Annyira jókat fogok röhögni amikor meglátjátok a "szűkülő" lehetőségek ellenére mi lesz meg hogy főleg honnét
Én már azt sem bánnám...
(Katonacsajokat és importálhatunk)
Igazad lehet. Az RCT30 (remote controlled turret) az távirányított, és másképp is néz ki; a Lance az meg vagy két emberes, vagy távirányított lehet (Lance RC). Ráadásul az utóbbi időkben inkább Wotan30/35 gépágyúval látható.
Szerintem a legjobb tank, a védettségben biztosan első, motor elől, ami MTU 1500 lovas diesel, én neki örülnék.Wikiből idézet:
Negyedik generáció: (Merkava IV), a viszonylag vékony (csupán 50 mm!), öntött négyszögletes (téglatest formájú) tornyára nagyméretű, ék alakú SLERA (önszabályozó-robbanó-reaktív) rendszer került, amely az ERA és NERA páncélok előnyeit egyesíti. A test esetében a meglévő üregekben helyezték el e rendszert. E jármű védettségét mutatja, hogy a 2006 évi libanoni háborúban a legkorszerűbb orosz páncéltörő rakéták (Kornyet) többszörös (akár 12!) találatát is kibírták és csupán a jármű hátuljuk, illetve a kötényezés alatti rész bizonyult sebezhetőnek, viszont ezt rakétákkal nem könnyű eltalálni. Így a hat elvesztett harckocsiból négy aknára (IED) futás miatt sérült meg végzetesen. A jármű védelme e rendszernek köszönhetően tehát úgy nőtt többszörösére, hogy mindössze két tonnával növekedett az össztömeg. A legújabb fejlesztések során nőtt az aknák elleni védelem és a jármű megkapja a Thropy védelmi rendszert, ami a radarral érzékelt közeledő rakéták ellen leginkább a shotgun lövéshez hasonló töltet kilövésével védi a harckocsit 360°-ban
Hááát baromira drukkolok. Tetszik amit írnak róla.....
"Konyorgom hagyjatok ezt a merkava imadatot es ertsetek meg hogy a karpatmedence viszonyai kozott hasznalhatatlan..."
Zömmel dimbes-dombos területre van optimalizálva, még a lánctalp is, van előnye is, nagyobb szögben mozgatható a löveg, dombról tud völgybe tűzelni, a deszanteres megoldás, a menekülésnél, málházásnál előny, szemből kilőhetetlen, az árokugró képességéről nem tudok nyilatkozni.
Lehet hogy csak akkor jelentik be amikor kivonják? Cseles.Szerintem tud, de amíg nincs hivatalos bejelentés nem is meri kimondani. Hiszen a Honvédségnél csak az biztos ami elmúlt.
Bár ne lenne!
Szittya te mit szeretnél Izraelből ha rajtad múlna? Én Negev7-et. Tudom hogy jó a PKM, de nekem nagyon bejön az a géppuska.A legutolso csavar kivalasztasanal se volt szempont az europai terepre valo megfeleloseg. /igy remelem mar ertheto nem izrael ellenesegbol fikazom a merkavat. Hanem azert mert ide nem valo. /es ha nincs mobilitas nincs hk se./es nincs mobilitas.
Az egyik irány a Sínai-Félsziget, ott pedig homok van, a motor/váltó helyén a többiben ül a vezető, meg a lőszer, míg a Szekérben ott nem időzitettbomba, hanem a kezelők túlélése szempontjából semleges mechanika van, azt az árokjáró képességet, csak felvétellel lehetne bizonyítani, az pedig nincs.A legutolso csavar kivalasztasanal se volt szempont az europai terepre valo megfeleloseg. /igy remelem mar ertheto nem izrael ellenesegbol fikazom a merkavat. Hanem azert mert ide nem valo. /es ha nincs mobilitas nincs hk se./es nincs mobilitas.