Az az igazság, hogy szerintem a hagyományos sorkatonai rendszerben nem volt érdekelt a fiatal, hogy örömmel csinálja végig.
Én tudnék most olyan rendszert bevezetni, amibe csak úgy tódulnának a fiatalok, hogy fát vágjanak a hátukon.
Én tudnék most olyan rendszert bevezetni, amibe csak úgy tódulnának a fiatalok, hogy fát vágjanak a hátukon.
- Meg kellene szüntetni az ingyenes oktatást középiskola felett, úgy ahogy van.
- Bevezetném, hogy a 18 és 25 év között szabadon választott időpontban be kell vonulni kiképzésre
- Legyen az férfi vagy akár nő.
- Ez kiváltható lenne 3-5Millió forint befizetésével.Ezen összeghez bárki hozzájuthatna a mostani diákhitelhez hasonló rendszerben. Így akinek elvi problémái vannak a dologgal, az legálisan elkerülhesse a bevonulást. Ne kelljen olyan megalázó helyzetbe kerülni, mint az utolsó években, amikor nemzeti sport volt az "egészségügyileg alkalmatlanná nyilvánítás" Az így befolyt összeg a rendszerbe visszaforgatható. Vagy a HM eszközbeszerzésre fordíthatja.
- Aki teljesíti a 6-9 hónap kiképzést, az vagy kap 5 Milliót egy lakástakarékra, vagy ingyenes vehet részt a felsőoktatásban. Amennyiben alkalmatlan, és nem fejezi be a kiképzést, nem kapna semmit, és csak pénzért válthatja meg magát, mintha el sem kezdte volna.
- A hölgyeknél az életkezdési kölcsönhöz hasonlóan az első gyerek után eltörlődne a tartozás.
- Fontos, hogy mindenkit kizárólag lövésznek képeznék, és ott is csak a gépkarabélyra, és a C-s jogsit opcióként bárki megszerezheti.
- A továbbszolgálók, hivatásosok mehetnek szakirányokra.
- Mindenki saját fegyvert kap, amit a kiképzésre kapott egyéni felszereléssel együtt, egy személyes ládában a kiképzés befejezése után az anya alakulat raktáraiban letárolnak.
- Háborús helyzetben minden ilyen tartalékos ezekben az alakulatoknál kell hogy megjelenjen 24 órán belül.
- 2-3 héten belül ezeket az embereket szerintem annyira fel lehetne hozni a különböző támogató fegyverekből, hogy használhatóak legyenek harci körülmények között. Emellett persze a kiképzés alatt minden alap harcászkodást be kell gyakorolni.
- A többi technikai eszköz kizárólag hivatásosok kezében lenne. Ha ők "elfogynak" akkor velük együtt az eszközöknek is addigra már "annyi"...
- Minden ilyen bevonult tartalékos köteles 2-3 évente egy 4-5 napos szintentartó kurzuson részt venni. Mivel alacsony az ismeretanyag, így nem gond, hogy kevés időre kell kivenni a civil életből a katonát.
Viszont a bentmaradóknak, egy kiválló szemléltetés lett volna!Senkinek sincs kedve hónapokig ügyészségre járni, még alapkiképzés alatt volt, akkora veszteség nem éri a céget, ha el van zavarva.