Legrosszabb esetben a HX-32...
A HX-32.440 (8x8 440 lóerővel) így is már rendszerben van nálunk mint műszaki mentő, konténerszállító, meg üzemanyagtöltő. Az a legegyszerűbb és legésszerűbb megoldás. Nem kell túlspilázni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Legrosszabb esetben a HX-32...
Én hagynám a fenébe a Szlovák EVA-tSzóval most inkább azt mondanám, hogy meg fogják csinálni Rába alapon.
Én hagynám a fenébe a Szlovák EVA-t
A legjobbat venném meg ami szerintem most a Denel T5-52.
A Rheinmetall-tól még nem sok mindent vettünk és rajtuk keresztül a Denel-lel lehetne üzletelni
A Pakiknak olyan ajánlat volt hogy a Denel szállítja a csövet, a Tatra az alvázat, a Rheinmetall a lőszert és Pakisztánban szerelik készre a lövegeket.
Egy ilyen ajánlat - esetleg Tatra helyet MAN alvázon - szerintem nekünk is optimális lenne.
Ennél a lövegnél nincs probléma az alváz teherbíró képességével mert a löveg nem az alvázhoz van bekötve hanem egy külön kerethez ami közvetlenül kapcsolódik a lábakhoz. Emiatt a löveg rendkívül stabil, pontos, vízszintesen körtüzelésre alkalmas (annyi megkötéssel hogy 80 fokon túl nem a félautomata töltőt kell használni hanem a földről kell tölteni a löveg mellé szerelt robot karon keresztül). A próbákon volt olyan 3 lövést 1000 m-ről u.abba a pontba küldött.
"A tárcavezető előadásában szólt a programban megfogalmazott főbb célokról, a hazai fegvvergyártás újraindításáról, a haderőnemi fejlesztésekről, a legmodernebb haditechnikai eszközök beszerzéséről, az önkéntes tartalékos rendszer működtetéséről, struktúrájáról, valamint az innovációról és kutatási fejlesztésekről is."Szolnokon tartott előadást a honvédelmi miniszter
"A tárcavezető kifejtette, hogy a kormány és a tárca a haderőfejlesztést a tíz éves program vége, azaz 2026 után is folytatja."
Teljes mértékben egyetértek,...engem hideg is kiráz az EVA-tól, máig nem értem ki mert ilyet papírra vetni...Én hagynám a fenébe a Szlovák EVA-t
A legjobbat venném meg ami szerintem most a Denel T5-52.
A Rheinmetall-tól még nem sok mindent vettünk és rajtuk keresztül a Denel-lel lehetne üzletelni
A Pakiknak olyan ajánlat volt hogy a Denel szállítja a csövet, a Tatra az alvázat, a Rheinmetall a lőszert és Pakisztánban szerelik készre a lövegeket.
Egy ilyen ajánlat - esetleg Tatra helyet MAN alvázon - szerintem nekünk is optimális lenne.
Ennél a lövegnél nincs probléma az alváz teherbíró képességével mert a löveg nem az alvázhoz van bekötve hanem egy külön kerethez ami közvetlenül kapcsolódik a lábakhoz. Emiatt a löveg rendkívül stabil, pontos, vízszintesen körtüzelésre alkalmas (annyi megkötéssel hogy 80 fokon túl nem a félautomata töltőt kell használni hanem a földről kell tölteni a löveg mellé szerelt robot karon keresztül). A próbákon volt olyan 3 lövést 1000 m-ről u.abba a pontba küldött.
2023-ra vállalás a közepes 2026-ra a nehéz dandár.nem , a nehéz dandár elsőbbséget élvez mert az NATO vállalás , 26-ra (ha jól emlékszem hirtelen) ígértük azt is
van ott több is nem csak 200
A rendszerváltás óta folyamatosan vesznek, bejelentenek valamit, de sokminden nem történt náluk.Azt azért ne felejtsük el, hogy Romániának van +1 haderőneme, a haditengerészet, ami nagyon viszi a pénzt.
Ez a mi szerencsénk is egyben.
Inkább legyen az, amit a katonáink szeretnének. Ha meg NASAMS 2, akkor egyezzenek meg a norvégokkal, és b@szt@ssák egymást az Alap miatt külön (ahogy egyébként a norvégok mondják is).Akkor nem Nasaams-t
A koncepcióval, a kivitelezéssel, vagy a szlovákokkal van a bajod?Teljes mértékben egyetértek,...engem hideg is kiráz az EVA-tól, máig nem értem ki mert ilyet papírra vetni...
Kár volt szétverni az MHSZ-t és a katonai középiskolákat. Utóbbiból lehetne minden nagyobb városban (megyeszékhelyen) egy-egy. Aki a suli elvégzése után nem akar a katonai pályára menni, az automatikusan tartalékos lehetne.Na ezért is jó lenne ha lennének tartalékos kisebb-nagyobb központok il kisebb laktanyák olyan nagy városokban is ahol jelenleg nincs. Ha van hely akkor nagyobb esélyel jönnének többen is.
https://honvedelem.hu/cikk/116860_tanterembol_a_gyakorloterre
Talán volt korábban róla szó, hogy nem egy világbajnok termék.A koncepcióval, a kivitelezéssel, vagy a szlovákokkal van a bajod?
Hát ez t kár volt elolvasnom.https://888.hu/ketharmad/brutalis-halalosztokkal-gyarapszik-magyarorszag-4189033/
Néhány részlet a megrendelt konfigurációkról.
Kicsit furcsa lenne ha egy SAR változatot szállítanának először, ugyanis azon nincs MAWS (legfeljebb ha CSAR)https://888.hu/ketharmad/brutalis-halalosztokkal-gyarapszik-magyarorszag-4189033/
Néhány részlet a megrendelt konfigurációkról.
nem mondod , köze nincs ehhez amit beszélünkRába rég nem gyárt motort.Tulajdonképpen teherautót sem-csak összeszerel.
igen , de jobb ha azért nem mozdul mert a motor gyenge , nem pedig azért mert összeszakadt az egész a súly alatt :/Legfeljebb mozdulni nem fog.
kb mint a rába... sok a hasonlóságTátrát a cseh állami megrendelések tartják életben.Különben mint piacképes gyár,már nem életképes.
Azzal a különbbséggel,hogy a Tátra képes önnálló teherautó gyártásra,a Rába nem.nem mondod , köze nincs ehhez amit beszélünk
igen , de jobb ha azért nem mozdul mert a motor gyenge , nem pedig azért mert összeszakadt az egész a súly alatt :/
kb mint a rába... sok a hasonlóság