Ha alaposan megnézed, akkor láthatod, hogy amilyen típusokat én írtam, az az NMS 4X4 versenytársai.
A Jelcin viszont nem a klasszikus MRAP méretű, annál 1-1,5 méterrel rövidebb.
A Cougarral nagyjából megegyezik a mérete (minden irányban picit kisebb), csak annál minimum 500kg -mal könnyebben üresen, és 45 LE-vel erősebben, a 2,72t payload helyett 4t payloaddal bír el, ha kell.
Hja és az amerikai eredeti MRAP-okkal ellentétben nem kerül rá többszáz kilós külső géppuska állás, hanem távirányított géppuska. Ami szerintem minden szempontból sokkal jobb megoldás.
Egy utility verziót azért még mindenképpen megnéznék belőle (Jelcin). De ugye az NMS-ből már most is létezik ilyen.
Nézd az eredeti hozzászólásodban azt írtad, hogy a Yalcinba belefér 9 talpas. Majd felsoroltál egy csomó LV-t, és levontad a következtetést, hogy a "török csoda" az lehet, hogy valóban török csoda.
A Jelcin esetén a szállítható személyek száma, pedig talán nem véletlenül 9 fő (összesen).
Hány személyes is a Puma? 3+6.
Hány személy fér el a H-145Mben (a 2 pilótán kívül)?
9.
Szándékosan nem csináltam számszerű összehasonlítást, mert most csak telefonom van, de hírtelen a következő vetélytársakat néztem meg.
Hawkei, JLTV, Patriot 4x4, Aligator, A Zetor új járműve, a Gerlach 4X4, TAPV, NIMR Ajban 420, Iveco LMV, Mowag Eagle, stb.
Szóval lehet, hogy a "török csoda" kifejezés mellől lekerülhet az idézőjel?!?
Ere írtam, hogy nem jó az összehasonlításod. Már csak azért sem, mert a jóval kisebb NMS-be is bele lehet "cipőkanalazni" kilenc embert. Sőt az általad példaként felhozott gépek bármelyikéből megoldható. Nem érdemes, de megoldható.
A Yalcin bőven klasszikus MRAP méret és bőven klasszikus MRAP kialakítás, ennek minden előnyével és hátrányával. Ha visszamegyünk az első MRAP-okig bizony nagyon hasonló méreteket fogunk találni. RG 31 Nyala, Mamba esetleg a Buffel. A Nyalába is be lehetett skatulyázni, változattól függően 8 vagy 10 embert. Azt azért csöndben megjegyzem neked, hogy ezt az bizonyos Nyalát gyártották a törököknél is, egy FNSS Defence Systems nevű cég. Szóval most lépj hátra kettőt, kezd el nézegetni a Nyala kései változatait, meg a Yalcint.