Igen de hova ?Ami biztos, hogy leírták, hogy 30mm-essel fog jönni.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen de hova ?Ami biztos, hogy leírták, hogy 30mm-essel fog jönni.
Miért tényként közlöd, hogy a Wotan 35-ös elszállt? Ha olvasod a katonák hozzászólását akkor pont azt lehet leszűrni, hogy még el sem kezdődött a Honvédség számára gyártandó variáns felszereltségének véglegesítése. És ha ehhez hozzáadod, hogy Benkőék (nagyon helyesen) láthatóan évtizedekre előre gondolkoznak akkor nagyon is benne van a képletben, hogy HUNLynx Wotan 35-ös gépágyúval lesz gyártva. Ez teljesen a mi döntésünktől függ. Mindkét fegyvert az RM gyártja, sőt ők valószínűleg a nagyon kaliberű, hatékonyabb ágyút ajánlják. (az RM-nek mi vagyunk a referencia. Egyértelműen az az érdekük, így is nyilatkoztak, hogy mindent megtesznek, hogy a magyar Lynx siker legyen.) Megjegyzem tankok és IFV ellen amúgy is ATGM lesz. Minden más gyengébben páncélozott járművet meg darabokra tép a 30-as is.A katonák meg attól hánynak, aki szerint nem kell a jobb, elérhető, jó lesz az úgy, ahogy van. Ezért tartunk itt.
Sokan mantraztak, milyen fasza lesz a 35. Most, hogy nem lesz, az a szemét, aki ezt sajnálja.
Örülünk a beszerzésének, csodálatos a gyár. De azért a véleményt had lehessen már elmondani.
A 35 egy lehetőség volt, ami elszállt. Ez szakmai kérdés, nem luxus.
Mi akadálya a későbbi átfegyverzésnek?
- az eddigi infók alapján ehhez toronycsere kéne, mert a sima Lance torony nem képes kezelni a 35mm-t. A toronycsere pedig 2-3 millió Euró is lehet vasanként.
kiváncsiak lennénk szerintem sokan ezekre az "eddigi infók"-ra
Ez megadja a valaszt arra is hogy ifv bol miert volt nagyon kves a 6 fos desszant es megadja a valaszt arra is miert nem hallassz semmit apc teren es megadja a valaszt arra is hogy mitol lessz gazdasagos es alapjarmu valami. Ha nem a Honbedsegrol van szo olyan faszan kitudjatok szurni a fogasokat...
A két gépágyút hasonlítom össze!!!!Nah, azért ne bomolj, helyben topogás? Nincs is IFV-nk!!! A BTR-hez ne hasonlitgasd, a Hiúz a legújabb IFV fejlesztés, olyan forradalmi előkészítéssel, mint drón integráció stb..
A lengyelek így is tíz éve használják és gyártják a k9 önjárókat szóval nem lehet nagy gond.
Ha csak a tartalekosoknak nem lessz valami ami uszik es abbol kap majd valamennyit az aktiv allomany.De akkor ez azt jelenti hogy nem lesz semmi úszóképes rendszeresítve?
Szvsz itt nincs jó döntés. Momentán a 30 milis az ideális, bmp/btr ellen bőven elég, és több lőszer fér. Probléma akkor lesz ha gyűlöltellensêgeink, a haditengerészet után elkezdik a sajátjaikat fejleszteni mert (legalább a katalógus szerint) minden modern ivf szemből "30mm resistant".Ezt a 30mm gépágyút én sem értem. Mi a fenének vesszük meg még egyszer a most rendszerben lévő BTR 80/a (2A72) kicsivel jobb teljesítményű nyugati megfelelőjét. Komolyan most fejlesztünk, vagy egy helyben toporgunk.
én meg állításoddal ellentétes idézeteket olvastam. Mellesleg a nagyobb méretű KF-41-et Lance 2.0 toronnyal tervezték. Olyan infót hogy mi a KF-41-et a 31-es Lance tornyával vettük volna meg, még nem láttamAz összeset itt olvastam az utóbbi 24 órában....
én meg állításoddal ellentétes idézeteket olvastam. Mellesleg a nagyobb méretű KF-41-et Lance 2.0 toronnyal tervezték. Olyan infót hogy mi a KF-41-et a 31-es Lance tornyával vettük volna meg, még nem láttam
A Lynx lényege, hogy kipróbált, kiforrott, bevált, de modern részegységekre épít. Ez egy kis túlzással - talán @kamm írta - Marder 3-as igazából.Esetleg nem akartak még több kockázatot vállalni.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..