"Előre!Követlek benneteket majd!"Igen. Szerinted az 66 éves szakaszvezető miden fog rohamozni?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
"Előre!Követlek benneteket majd!"Igen. Szerinted az 66 éves szakaszvezető miden fog rohamozni?
a google alapjan 200.00usd környékén lehet /lehetett venni2016-ban (cseh,szlovák, fehérorosz,lengyel, sőt még ex magyart is)Honnan a kínból lehet 100k-ért használható T72-t venni (ami minimum B)?
Az milliárd rubel nem millió.a google alapjan 200.00usd környékén lehet /lehetett venni2016-ban (cseh,szlovák, fehérorosz,lengyel, sőt még ex magyart is)
de csehek árultak 50.000USD-ért szintem magyart is. az állapotot nem irják.
2017-ben pedig 2.5 millio rubelért ami ha jol látom 40.000dollárért lett T-72B3M-re felhuzva. 150darab .
Ancile
www.deagel.com
A kétezres évek elején ezeket a ziccereket kihagyni bűn volt. A nyugatiak olyan áron szórták ki a felesleget...
cseh, szlovák, lengyel az nem B, a fehéroroszok eladták az összes felesleges B-t már rég azernek főleg, ami maradt azt ők maguknak megtartják és az oroszokkal modernizálják közel az orosz belsőpiaci árhoz, tehát kedvezményes áron, az meg, hogy az oroszok saját maguknak 2,5Milliárd rubelért felhúzzák azt a 150db-ot, azt nem fogják másnak is annyiért megcsinálni.a google alapjan 200.00usd környékén lehet /lehetett venni2016-ban (cseh,szlovák, fehérorosz,lengyel, sőt még ex magyart is)
de csehek árultak 50.000USD-ért szintem magyart is. az állapotot nem irják.
2017-ben pedig 2.5 millio rubelért ami ha jol látom 40.000dollárért lett T-72B3M-re felhuzva. 150darab .
Ancile
www.deagel.com
Mi akkor a víztisztítási és biztiőri képesség felkínálására specializálódtunk.
Jól látom? Azok ott a "kis birodalmi lépegetők"/Robot-Serpa-k/"nem-tom-mik"... :
"Erős" a szak-politika!
Ilyen aránytalanságnak hosszú távon kemény ára van, ami többi terület sikereit sajnos durván eltakarja!
Tőlünk területileg alig nagyobb 50 milliós ország 44 mrd USDs katonai költségvetéssel! Nálunk mennyi is? 2,7 mrd USD?Dél-Korea, a tervezett kiadások egy részét inkább az egészségügyi válságra reagálva szerették volna átirányítani.
Terminátor megnézte, igazából aki eddig kimaradt hisztizett, nagyjából erről volt szó.Néhány hete már, hogy az egyik fórumtárs jelezte menni fog a magyar hadiipar jövőjéről szóló előadásra/konferenciára. Ráadásul lehetett kérdéseket feltenni.
Azóta volt erről valami hír?
Hello Kriss!
Én végighallgattam. Nem volt túl érdekfeszítő. Nem hangzott el semmilyen új vagy érdekes információ.
Budavári Krisztina sokat beszélt a "A magyar védelmi ipar helyzete és fejlődési lehetőségei" című könyvéről. Összefoglalta amit leírtak a könyvben. De mivel a könyv a nagy bejelentések előtt jelent meg, így ez nem volt túl érdekes. Kicsit siránkoztak hogy a magyar cégek nincsenek bevonva és nem tudnak semmit a tervekről, nem látják hol tudnának bekapcsolódni. "A Kiegyezés után is lőszergyártással kezdődött a hadipar fejlesztés, azaz nem sokat haladtunk előre azóta." Hiányolták a szakemberképzést. Fel lett még sorolva ami a könyv megjelenése óta be lett jelentve. Kb. ennyi történt 2 óra alatt.
Párhozamos néztem a Repüléstudományi Konferencia 2021online közvetítését is, így lehet hogy 1-2 dologról lemaradtam, de nem valószínű.
Nem értem, miért kellett rászervezni a konferenciára a Stratégiai Védelmi Kutatóintézet beszélgetését.
Üdv: T
Köszönöm!Terminátor megnézte, igazából aki eddig kimaradt hisztizett, nagyjából erről volt szó.
...már elnézést. Olvaslak, kb. ismerlek a hozzászólásaid alapján, ismert a véleményed jópár dologban. Ettől függetlenül tök normális, ha nem értek egyet veled valamiben. Főleg a T-72-k illető elképzeléseid terén s bár jómagam nem szoktam kommentálni a vizióidat, ...de azért leminősiteni a társaságot itt a fórumon, mert nem osztja a gondolataidat...az csakTéged minősit...Az internet átlaga elérte a HTKA-t is
...annak mentalitásával együtt!
Ha ennél lejjebb vesszük a fizikai elvárásokat tolószékkel is mehet bárki tartalékosnak.
Ő úgy tudom, hogy toborzóba van beosztva nem?Hát izé, én tudok egyet Szombathelyen. Igaz nem tolószékes, de műveleti tartalékos. Egykor szakasz pk volt, fiatal hdgy., 1987-ben, amikor én még katona voltam. Most 55 éves lehet. Későbbi pályafutása során, egy robbantási műveletben balesetet szenvedett, ráment az egyik alkarja. Biztonsági őr most, illetve műveleti tartalékos. Fél karral, ez valóság ma a Honvédségnél.
Lehet,h tudom kiről van szó. Amikor sorkatona voltam 2002-3 között, Szombathelyen volt az alapkiképzés. Ott volt egy századpk századosi rendfokozattal, akinek fakeze volt és valami talán valami egyszerű mechanika is volt benne.Hát izé, én tudok egyet Szombathelyen. Igaz nem tolószékes, de műveleti tartalékos. Egykor szakasz pk volt, fiatal hdgy., 1987-ben, amikor én még katona voltam. Most 55 éves lehet. Későbbi pályafutása során, egy robbantási műveletben balesetet szenvedett, ráment az egyik alkarja. Biztonsági őr most, illetve műveleti tartalékos. Fél karral, ez valóság ma a Honvédségnél.
...már elnézést. Olvaslak, kb. ismerlek a hozzászólásaid alapján, ismert a véleményed jópár dologban. Ettől függetlenül tök normális, ha nem értek egyet veled valamiben. Főleg a T-72-k illető elképzeléseid terén s bár jómagam nem szoktam kommentálni a vizióidat, ...de azért leminősiteni a társaságot itt a fórumon, mert nem osztja a gondolataidat...az csakTéged minősit...