K
kamm
Guest
What.A saját elképzeléseim szerint:
A Gripen létszámot nem emelném, helyette sokkal több használható fegyvert vennék hozzájuk. 2026 után két lehetséges választásunk lesz: F-35 vagy Gripen NG. Szerintem 14-18 darab NG bőven elegendő lenne nekünk, és talán finanszírozható is lenne.
A szállítógépek cseréjét illetően reálisan nézve a C-27J lenne a megoldás, az alapján, amit én olvastam erről a témáról. 4-5 darab a C-17 mellé elegendő lenne a honvédség szállítói feladataira (szerintem).
A most futó szállító-helikopter beszerzés alapján 15-20 darab S-70i szerintem megoldható lenne, (a lengyel tenderen borítékolható a győzelme, és ők csak karbantartó üzem létrehozása mellett választanak győztest), de az AW139M is megoldható, ugyan ekkora számban.
Hát a harci helikopter... Tudom, hogy kicsi a valószínűsége, de szerintem ezt a nagyon potens képességet egy ilyen kis haderő nem hagyhat elveszni. Én (ha már olasz vonal) 6-8 AW129 mellett voksolok, de ez sajnos nem realitás.
Sok más eszköz mellett én a katonák egyéni felszerelését fejleszteném. Modern sisak (MICH), MOLLE rendszer, új minta, és szerintem lassan elódázhatatlan lesz áttérni a NATO kaliberű fegyverekre. Én a G36KV-USP csomag mellett szavazok, az AK modernizációnál kivesézték, hogy nem is lett volna drágább, mint a modernizáció. Ha esetleg olyan lesz a gazdasági helyzet, saját fejlesztés... Hát igen... RPG cseréje AT-4-re. Röviden ennyi.