H
Hummen23
Guest
Egy időben gondolkodott rajta a tek is. 3 éve olyan 1,3 millió/fő volt egy szett.amilyen áraik vannak szerintem esélytelen.
Lövészeknek felesleges, de sf alakulatoknak kiváló.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egy időben gondolkodott rajta a tek is. 3 éve olyan 1,3 millió/fő volt egy szett.amilyen áraik vannak szerintem esélytelen.
Exportáljunk nekik egy szállítmány rohambilit meg szimatszatyort a ruháért cserébe! Tuti biznisz!Hát az áraik az utóbbi pár évben mentek fel ennyire mert nemzetközileg is befutottak elég jól és jelenleg a clawgear meg crye mellett ők az egyik legjobb prémiumkategóriás katonai ruházatot gyártó cég.
Évtizedeken át csak fuvet kaszáltak ott. Csak mostanában nyitódot a lehetoség a nagy óceánjáró hajók kikotésehez: https://refresher.sk/47713-Cesko-zi...u-do-noveho-pristavu-prichadzat-aj-velke-lodeAzt hiszem nem igazán vagy képben. A Csehek Hamburgba évente félmillió kénténert visznek.
![]()
Továbbra is a hamburgi a legfontosabb kikötő a cseheknek
Jelenleg hetente körülbelül száz konténervonat közlekedik a csehországi, szlovákiai konténerterminálok és a hamburgi kikötő között.iho.hu
Minek kéne erre tengeri flotta? Ott vannak a szállítmányozó cégek. Alapvetően nem érted azt, hogy miért stratégia kérdés ha van egy saját kikötőd azt hiszem. Pedig a mai globalizált világban a legfontosabb az infrastruktúra.. Csővezetékek, utak, vasút vonala, kikötők, 4G hálózat minden erről szól. Nem mindegy hogy a tied bagy fiszetsz a használatért, ez meghatározza a versenyképességed. Nosza próbáljátok vinni a Dunán de folyami hajózás igazándiből csak ömlesztett áruknál éri meg. Ahogy nézem igazándiból ti is mindent Hamburgba visztek pont a Cseheken keresztül:
![]()
Hamburg most important port for Czech Republic
The Czech Republic is located in the middle of Europe and is one of the fast-expanding growth markets, following the enlargement of the EU. Due to its short distance to the Czech Republic,…www.freshplaza.com
Gondlom szépen keresnek rajtatok.
De ez mit változtat azon a tényen, hogy rájöttek arra ez előnyös a számukra és ki kell használni. Én tényleg nem akarlak megbántani, de ez annyira tipikus. Mindenki hülye a Cseh is meg a Magyar is mert próbál tengeri kijáratot szerezni.. minek az ha ott a Duna. Ha lenne egy kis eszetek ti is beszállnátok Koper-be és építenétek egy vasút vonalat rajtunk keresztül. Ehelyett marad a fikázás, az csak egy lyuk, a Magyarok is csak a korrupció miatt vannak ott baromság az egész, a Cseheknek is csak nemrég jött be és úgyis mindjárt lejár az egész... nem hiszem, hogy nincs háttéralku és a németek ne lennének készek hosszabbítani. ha megnézted a cikket Hamburgba évi 2 millió konténer forgalom van abból félmillió Csehországból jön. Minek vágnák haza a németek Hamburgot? Gondolod a Csehek most ész nélkül elkezdenek építkezni 10 évre? Ahelyett, hogy leszólod inkább azon gondolkozz vajon ennek mi az előnye. Inkább nektek is be kéne szállni a rettegés helyett. De csak az a tipikus pökhendi leszólás van helyette, hogy ezek mind hülyék...Évtizedeken át csak fuvet kaszáltak ott. Csak mostanában nyitódot a lehetoség a nagy óceánjáró hajók kikotésehez: https://refresher.sk/47713-Cesko-zi...u-do-noveho-pristavu-prichadzat-aj-velke-lode
... és még ami Kopert illeti (mert az részben még ideillik) - arra a "felvetésre" reagáltam, hogy lehetne szlovénokkal kozos hadiflotta ... no de megis holl lenne kikotve?De ez mit változtat azon a tényen, hogy rájöttek arra ez előnyös a számukra és ki kell használni. Én tényleg nem akarlak megbántani, de ez annyira tipikus. Mindenki hülye a Cseh is meg a Magyar is mert próbál tengeri kijáratot szerezni.. minek az ha ott a Duna. Ha lenne egy kis eszetek ti is beszállnátok Koper-be és építenétek egy vasút vonalat rajtunk keresztül. Ehelyett marad a fikázás, az csak egy lyuk, a Magyarok is csak a korrupció miatt vannak ott baromság az egész, a Cseheknek is csak nemrég jött be és úgyis mindjárt lejár az egész... nem hiszem, hogy nincs háttéralku és a németek ne lennének készek hosszabbítani. ha megnézted a cikket Hamburgba évi 2 millió konténer forgalom van abból félmillió Csehországból jön. Minek vágnák haza a németek Hamburgot? Gondolod a Csehek most ész nélkül elkezdenek építkezni 10 évre? Ahelyett, hogy leszólod inkább azon gondolkozz vajon ennek mi az előnye. Inkább nektek is be kéne szállni a rettegés helyett. De csak az a tipikus pökhendi leszólás van helyette, hogy ezek mind hülyék...
Nálatok nem szokás viccelni? Nem hiszem, hogy komolyan gondolta.. persze mindenhol vannak elborult elméjű emberek, de Silvio sztem okés.... és még ami Kopert illeti (mert az részben még ideillik) - arra a "velvetésre" reagáltam, hogy lehetne szlovénokkal kozos hadiflotta ... no de megis holl lenne kikotve?Korupcióról pedig egyáltalán nem is beszéltem ...
![]()
Hát a Balatonon, hol máshol?!... és még ami Kopert illeti (mert az részben még ideillik) - arra a "felvetésre" reagáltam, hogy lehetne szlovénokkal kozos hadiflotta ... no de megis holl lenne kikotve?Korupcióról pedig egyáltalán nem is beszéltem ...
![]()
Ne vid túlzásba, én is csak rászaltam a vicre, mint a KF-41-es topikban az alpakára ... és ide vezetet.Nálatok nem szokás viccelni? Nem hiszem, hogy komolyan gondolta.. persze mindenhol vannak elborult elméjű emberek, de Silvio sztem okés.
Aknaveto vitorlás flotta.Hát a Balatonon, hol máshol?!
Lehet csak elkerülte a figyelmem, és rosszul reagáltam. Látod valahogy igy kezdődnek a háborúk isNe vid túlzásba, én is csak rászaltam a vicre, mint a KF-41-es topikban az alpakára ... és ide vezetet.![]()
Nézz be az F-35 topikba. Kb. havonta van egy ilyen írás, hogy épp miért rossz és drága az F-35... közben az izraeliek meg a szíriai orosz kontingens eszközeivel szemben tesztelik a gépeiket.Gazdasági lapokat olvasok , többnyire - de úgy gondoltam hogy ez a cikk érdekli a nagyérdeműt is - Gripen alfórumra is beraktam.
Ráncolják a szemüket az amerikai döntéshozók – Mégsem olyan jók a méregdrága F-35-ös vadászgépek? - Portfolio.hu
Mondjuk a Currus a modern dolgok megérkezése után eléggé szarban lesz.
Veszunk egy par jofajta nemet hibridet kozosen veluk; a torokok 6 hibrid Type 212-ot rendeltek (a nagyobb fuel cell hajtassal) 2 milliard euroert, akkor 600-700 millio korul kijonne ketto...Nálatok nem szokás viccelni? Nem hiszem, hogy komolyan gondolta.. persze mindenhol vannak elborult elméjű emberek, de Silvio sztem okés.
Szinte látom a szemem előtt, ahogy a zsebtengeralatjáróink állomásoznak Szlovéniában lol
De ez nem olyan cikk. Ez a minapi amerikai cikk, amit mar korábban is linkeltem, hogy már nyiltan szamolgatjak, mikorra lepi le a kinai meg orosz radartechnologia es légvédelem az F-35-ot, aminel a teljes kaosz mgmt szintjen csigalassusagura vetette vissza a fejleszteseket.Nézz be az F-35 topikba. Kb. havonta van egy ilyen írás, hogy épp miért rossz és drága az F-35... közben az izraeliek meg a szíriai orosz kontingens eszközeivel szemben tesztelik a gépeiket.
De ez nem olyan cikk. Ez a minapi amerikai cikk, amit mar korábban is linkeltem, hogy már nyiltan szamolgatjak, mikorra lepi le a kinai meg orosz radartechnologia es légvédelem az F-35-ot, aminel a teljes kaosz mgmt szintjen csigalassusagura vetette vissza a fejleszteseket.
Nem meglepő. Már régen el akarták kaszálni mint sok egyéb pénznyelő programot, csak addigra annyit borítottak bele, hogy nem engedték nekik. Ide vezet a korrupció.Gazdasági lapokat olvasok , többnyire - de úgy gondoltam hogy ez a cikk érdekli a nagyérdeműt is - Gripen alfórumra is beraktam.
Ráncolják a szemüket az amerikai döntéshozók – Mégsem olyan jók a méregdrága F-35-ös vadászgépek? - Portfolio.hu
Valami fegyvertesztet csinál itt a Leonardo. Hogy miért pont nálunk az jó kérdés - Itáliában is biztos van elég lőtér...lehet hogy nálunk olcsóbb.Őt tudjuk miért jött több napos tesztrepülésre hozzánk?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..