K
kamm
Guest
Koszi, igy mar ertem.
Azert a magyar ill altalaban a CEU/EEU reszvetel igencsak harmatos:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Koszi, igy mar ertem.
Nekem továbbra is úgy tűnik hogy alapvető dolgokkal nem vagy tisztában.Pontosan ertem, mirol beszelsz, nem veletlenul irtam, hogy semmi koze a korabbi, teljesen irrelevans RR hajtomu peldadhoz.
Igen, azt is meg lehet tervezni, a gyartast meg ugyis berminkaban csinaltatod - nem ertem, ezen mi a banatot nem ertesz...? Nem a gyartas a kulcs, hanem a tervezese, olyan ember, mint emlitettem, meg van, csak nincs megfizetve es ezert kulfoldon dolgozik.
Igen az olaszok Európában a Franciákkal rendelkeznek a legfejlettebb spacetechnológiával. Hegeszteni meg csavart meghúzni bárki tud..Nem mellesleg anno az INFNben az olaszoknal a NASAs programokon a fonokseg volt olasz, a tulnyomo tobbseg magyar, lengyel, kinai, roman stb volt mar 20+ eve is.
Ha nem a nulláról építkezel és magad fejlesztés ki a hardevert hanem összevásárolod a piacról nem vagy előrébb mintha a komplett buszt is onnan szereznéd be.De nem kell nullarol gyartani semmit, ezt (is) probalom elmagyarazni.
Egy ideális világban nem szempont, de véges költségvetési keretben nagyon is lényeges szempont.Persze, de az nem is lenyeges szempont. Sot, konkretan egy nemzetbiztonsagi infra eseten az egyaltalan nem szempont.
...De ez nem igaz, mert nem kell gyartani is magadnak, eleg ha meg tudod tervezni.
Némileg hülye példa, mert ilyen cég nem létezik, aki tervez annak építeni is tudnia kell, a kettő nem elválasztható. Az hogy kiszerveznek alkatrész vagy részegység gyártást nem azért van mert ne tudnák megépíteni, hanem leginkább gazdasági, logisztikai partner megállapodási okai vannak. A fejlesztési prototípus fázisban szinte mindent házon belül építenek, és ha kész a termék és indul a gyártás akkor lehet kiadni egyes részegysegek terveit beszállitokhoz.De pont ezt magyarazom, hogy tervezhetsz akar vadaszgepet is, ha van partnered, aki legyartja. (A fighter persze 100x komplexebb, mint a muholdas cuccok, de ertjuk a sarkitott peldat.)
Így már értem. Én nem néztem végig az egészet, mert nem tudok németül. A youtube fordítót meg végigküzdeni nem akartam. Inkább csak átpörgettem, és megpróbáltam megkeresni Palkovics prezentációjának utolsó diáját.Ezzel kéne zárni az előadását arra akartam célozni.
A youtube fordítót meg végigküzdeni nem akartam.Így már értem. Én nem néztem végig az egészet, mert nem tudok németül. A youtube fordítót meg végigküzdeni nem akartam. Inkább csak átpörgettem, és megpróbáltam megkeresni Palkovics prezentációjának utolsó diáját.
Alapvetően nem gondolom, hogy ezen fejlesztések bármelyikének megvalósulását - ha a német partnerek beledurálják magukat - akadályozná a pénztelenség.
Itt pénz termelő befektetésekről van szó. Arra mindig van pénz. Ha más nem, akkor hitelből. A jóléti, kultúrális beruházásokat szívbaj nélkül kaszálják el. Ezek viszont szent tehenek.
Mi a kérdés?A youtube fordítót meg végigküzdeni nem akartam.
???
Beállitod a feliratozást és ott kiválasztod, hogy fordítsa magyarra.A youtube fordítót meg végigküzdeni nem akartam.
???
Aki ért angolul, annak az ilyen automatikus fordításoknál mindig az angolt javaslom, mert egyszerűbb nyelv, mint a magyar, és általában az algoritmusok is sokkal nagyobb mintából vannak megírva hozzá.Beállitod a feliratozást és ott kiválasztod, hogy fordítsa magyarra.
Az bizony nem katonai jármű. Jelenleg tűzoltónak használják nem sok sikerrel.Komondol
Csak hülyültem...Az bizony nem katonai jármű. Jelenleg tűzoltónak használják nem sok sikerrel.
Megnyugodtam. A komondor gondolatára is hátsófali infarktust kapok...Csak hülyültem...
Mondjak dulvábbat? De ha kólházba kelülsz senki ne álulja el hogy én voltam.Megnyugodtam. A komondor gondolatára is hátsófali infarktust kapok...
Tegnap ugye végighallgattam
Palkovics elég érdekes prezit dobott össze és látszik nagyon jó személyes kapcsolata van a német RM-el és a DND-vel. Az Elbit ahogy tegnap is elmondták még nincs abban a fázisban mint a többiek, de kölcsönösen erős az érdeklődés.
A német cégvezetők nagyon elégedettek voltak a magyar lehetőségekkel és valóban nagyon kritikusak a német rendszerrel. Volt egy rész ahol már Palkovics védte a német rendszert hogy azért az előző német védelmi miniszter nélkül ezt nem tudták volna itthon összerakni.
A németek főleg a projektek gyorsaságát, az ahhoz adott támogatásokat és rugalmasságot emelték ki, emellett a potenciális export esetén a kedvező szabalyozást és az ahhoz adott magyar kormányzati támogatást. Otthon ilyet nem kapnak, hanem inkább akadályokat.
Az RM vezetője többször hangsúlyozta, hogy Magyarország nem egyszeri projektbefektetés, vmi beszerzéshez összedobnak egy gyárat aztán csumi, hanem hazai piacnak tekinti. Azaz részt vesznek a felnőtt, de az egyetemi, technikusi oktatási képzési rendszerben is. Hosszú távon nemcsak gyártási, hanem fejlesztési projekteket is hoznak ide. Nemcsak katonai, hanem a fehérvárihoz hasonló civil befektetéseket is. A 4iG-vel rengeteg közös projektet terveznek, akár számukra is új piacokon.
Ugyanígy igyekeznek a kormánnyal együtt magyar vagy magyar telephelyű beszállítói hálózatot felépíteni. Igazából nem csinálnak mást mint az itthon megtelepedett autóipari multik.
Ami még nagyon furcsa volt, mert ez az európai politikában általában kritika szokott lenni, de több német vezető is kiemelte a politikai stabilitás és kiszámíthatóság fontosságát, ami számukra kedvező, pozitív szempont.
Egész szürreális beszélgetés volt a felszínen zajló folyamatos uniósi (német) - magyar politikai viták tükrében.
Itt kezdődött ez a téma péntek délután.Ez elérhető valahol ez a beszélgetés?
Mondjak dulvábbat? De ha kólházba kelülsz senki ne álulja el hogy én voltam.
Magnus halci lepülő!
...és, ha esetleg még élsz:
Cullus Mbombo
Mondjuk ezugyben senki nem er a BME nyoomaba sem, nemhogy az NKE...
Mondjuk ezugyben senki nem er a BME nyoomaba sem, nemhogy az NKE...
"A honvédségben elindított modernizáció hatására megérkeztek a csúcstechnikák, de ezek öt év múlva már nem biztos, hogy a legjobb piaci színvonalat fogják képviselni."