Az OTP és a Mol esetén, pedig korrekció várható a tőzsdén. Ezt elfelejtette hozzátenni.Kormányinfó - benzinár, élemiszerárstop marad, kamatstop további fél évvel meghosszabodik.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az OTP és a Mol esetén, pedig korrekció várható a tőzsdén. Ezt elfelejtette hozzátenni.Kormányinfó - benzinár, élemiszerárstop marad, kamatstop további fél évvel meghosszabodik.
A kapitalizmusban a kapitalisták kapitalista módon viselkednek…Az a helyzet, hogy ezeknek a hitelminősítőknek is vannak tulajdonosai, üzleti érdeke..Ha azok kedve, igénye szerinti gazdaságpolitikát folytatsz, bizonyos határon belül sókkal kedvezőbb minősítést kapsz, mint papíron a jobb gazdasági mutatókkal rendelkező gazdaság. Tehát ha a tulajok jobban keresnek rajtad, nagyobb nyereséget értek el együtt, nagyobbik hasznot biztosító gazdasági, pénzügyi környezetet biztosítász az országban a tulajdonosok számára, akkora megnő a bizalom.
Hétfői nyitásban gappel?Az OTP és a Mol esetén, pedig korrekció várható a tőzsdén. Ezt elfelejtette hozzátenni.
Az OTP és a Mol esetén, pedig korrekció várható a tőzsdén. Ezt elfelejtette hozzátenni.
Nem ezt írtam.Egyik se fog csődbe menni.
Én csak megállapítottam a legvalószínűbb következményt. : )Hétfői nyitásban gappel?
Szerintem ezért tarthatták meg az üzemanyag ársapkát is. Egyébként nem igazán látom az értelmét, vagy Ön szerint milyen egyéb oka lehet?Más.
Infláció EU-s összehasonlításban.
Mag infláció nincs benne.
Eszerint nálunk gyorsult/növekedett az infláció leginkább az adatösszesítés utolsó időszakában.
A rezsirendszer átalakításának hatása már valószínűsíthetően megjelent benne.
Politikai megfontolás. Kevés hangulat javító intézkedésre lesz már csak lehetőség.Nem ezt írtam.
Én csak megállapítottam a legvalószínűbb következményt. : )
Szerintem ezért tarthatták meg az üzemanyag ársapkát is. Egyébként nem igazán látom az értelmét, vagy Ön szerint milyen egyéb oka lehet?
Lehet, előtte itthon volt a legolcsóbb?Az eurostat szerint az utolsó èvben itthon emelkedett az EU orszâgok közt a kenyèr ára a legerösebben (+65%).
A kapitalizmusban a kapitalisták kapitalista módon viselkednek…
Csak ezt egy nagyon sokszereplős történet rengeteg!!! szereplővel és érdekkel ugye. Egy fél érdeke még átmenetileg is alig tud érvényesülni.
Hogy működjön kell hozza win-win szemlélet…
Maradva Moody's-nál(mivel 23-án ők mondanak valamit),
Buffet holdingja a többségi tulajdonos, Rt. formában működik és tőzsdére is be van vezetve…
S nem az ország minősítések a fő profil és bevételi forrás…
Ha nem lenne igény a tevékenységükre, akkor nem létezne ugye… piaci alapon.
Úgyhogy ez nem, “szeret, nem szeret”kérdése. Jelen világunkban adottság.
Azzal hipokrita politikusi megközelítéssel nem tudok mit kezdeni miszerint, ha nekünk kedvező az értékelés, akkor szeretjük és elismerjük, ha pedig nem, akkor pedig a rendszert támadjuk+összesküvés stb.
Vannak olyan dolgok aminek vagy része vagy, vagy nem. De nincs olyan, h csak kicsit.
Aki (határozatlan alany) szembe megy a világ “szabályaival” előbb vagy utóbb megüti magát… azt neki kell eldönteni megéri e neki.
The Verge: Beyond Meat COO reportedly attempts to consume human nose.The Wall Street Journal: Beyond Meat Is Beyond Hope.
Opinion | Beyond Meat Is Beyond Hope
Of course its stock crashed. The animal kingdom already had a 95% market share.www.wsj.com
Csak tipp, de az energiaáremelkedès. Nálunk a kisvállalkozásoknak évekig rekordolcso volt, rezsicsöki. Jó nagy sörrel, de jelentőset emelkedettÁbrán nagyon látványos… annyira kilóg a trendből.
Idehaza az élelmiszer gazdasági trendek elég sajátosak, kiváncsi lennék miért.
Sajnos érdemi kutatás nem nagyon volt ezzel kapcsolatban, ami eddig íródott nem túl meggyőző.
Brutális ábra, toronymagasan Magyarországon drágult a legtöbbet a kenyér az EU-ban
Magyarországon 66 százalékkal volt drágább a kenyér augusztusban, mint egy évvel ezelőtt - derült ki az Eurostat adataiból. Ezzel messze nálunk volt a legnagyobb drágulás az EU-ban, a második helyezett Litvániában csupán fele ekkora volt a kenyérár-emelkedés.www.portfolio.hu
A tej drágulás januárhoz képest 100% felett van.Ábrán nagyon látványos… annyira kilóg a trendből.
Idehaza az élelmiszer gazdasági trendek elég sajátosak, kiváncsi lennék miért.
Sajnos érdemi kutatás nem nagyon volt ezzel kapcsolatban, ami eddig íródott nem túl meggyőző.
Brutális ábra, toronymagasan Magyarországon drágult a legtöbbet a kenyér az EU-ban
Magyarországon 66 százalékkal volt drágább a kenyér augusztusban, mint egy évvel ezelőtt - derült ki az Eurostat adataiból. Ezzel messze nálunk volt a legnagyobb drágulás az EU-ban, a második helyezett Litvániában csupán fele ekkora volt a kenyérár-emelkedés.www.portfolio.hu
Részben.Csak tipp, de az energiaáremelkedès. Nálunk a kisvállalkozásoknak évekig rekordolcso volt, rezsicsöki. Jó nagy sörrel, de jelentőset emelkedett
Lehet forradalmat csinálni!jaj, hagyjuk mar ezt az irritaloan atlatszo, rohejesen gyerekes, hazug laissez faire propagandadumat, pls.
A credit rating cegek nem egyszer buktak le, hogy gatlastalanul kiszolgaltak valakiket, hanem szinte minden penzugyi krizis, robbanas avagy botranyban aktivan reszt vettek, szinte kizarolag negativ szerepben.
NYC 1975 penzugyi kirizeseben: https://digital.lib.washington.edu/...ington_0250E_17396.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Az 1997-es azsiai penzugyi krizisben: https://mpra.ub.uni-muenchen.de/36469/2/MPRA_paper_36469.pdf
A 2001-es Enron botranyban: https://www.nytimes.com/2001/11/29/...rankings-finally-fizzle-but-deal-fizzled.html
Es az egesz 2008-as penzugyi valsagot gyakorlatilag a nyakukba lehet varrni, mert hamis ertekeleseket adtak kozre:
The Indisputable Role of Credit Ratings Agencies in the 2008 Collapse, and Why Nothing Has Changed
The role of credit ratings agencies during the financial crisis, and today, remains highly criticized and mostly unaccountable.truthout.org
Nem meglepo, mert amugy a US gatlastalanul ramaszik arra az ugynoksegre, amelyik le mereszelne minositeni az amerikai sovereign debtet, meg a CFR is elismeri - lasd amikor S&P egyedul meglepte, orjongott az egesz Obama admin:
The Credit Rating Controversy
The three major credit rating agencies have been accused of contributing to the global financial crisis, drawing increased oversight from regulators in the United States and Europe. Nonetheless, inve…www.cfr.org
Persze semmi sem valtozott tovabbra sem:
Why credit rating agencies are still getting away with bad behaviour
Rating agencies continue to be found wanting, primarily because of their business model where the institution being rated pays. This brings about a conflict of interest which is not easy to resolve.theconversation.com
Egy velejeig korrupt, mocskos, utolso senkihazi tarsasag mindharom (Moody's S&P, Fitch.)
A tej drágulás januárhoz képest 100% felett van.
A tejfül is e a kategória és a joghurt is egyes fajtákból.
A műzli 130% táján.
2,5 éve a 200-250 g-os vajból a 700 Ft volt a drága.Sajnos ezt csak megerősíteni tudom.
Én a vajon dobtam egy hátast a napokban. Amit szoktam venni, ilyen pici 100g-os, tavaly még 300Ft alatt volt. Pár hónapja 389, már akkor kicsit csúnyán néztem rá. Persze ismerem a trendeket, így fel voltam készülve rá, hogy mikor legközelebb veszek, már 4-essel fog kezdődni az ára. Én kis naív! Mert arra nem voltam felkészülve, hogy 4-es helyett most már 6-ossal kezdődik az ára!!!
Igen, ami kora nyáron 389Ft volt, az most 659Ft... És ez gyakorlatilag a legolcsóbb 100g-os vaj, van ám 900Ft-ért is! Egy kis 100g-os vacak...
De a húsok is durvák, ott tartunk, hogy már lassan párizsi sem lesz 3000Ft/kg alatt...
Ilyenkor mindig a kretén európai vezetőkre gondolok, hogy mikor lesznek már kivágva onnan a francba...
Az euró hogy jön ide? Másfél meg két éve sem volt 315, hanem 360 körül. Ma 398. Kb. 10%-os gyengülés, te pedig 100% fölötti áremelkedèlseket mutatsz. Ezeknek akkor a tizedeert sem felelős a forint-euro.2,5 éve a 200-250 g-os vajból a 700 Ft volt a drága.
A Pírma időleges árcsökkentése átmeneti volt.
Ma bementem, görög joghurt 1500 Ft.
Ez 700 Ft tája volt 1,5 éve...
450 Ft/l alatt nemigen van tej. 1,5 éve ez volt a luxustej. SPAR 1,5 évvel ezelőtt 280 Ft volt 2,8-as magyar tej. Ez ma 550 Ft tája.
Ebben az emelkedésben az is benne van, hogy az EUR 400 tája és nem 315 tája.
2010-ben mennyi is volt. Ki is van azóta 2/3-on?
Nem kell mindent is a külföldre kenni...