Szerintem abban tévedsz hogy nem a magyar vállalkozástól vette el a pénzt, hanem nem külföldi céghez került!Nem volt a Fidesz előtt milliárdos. Pár milliója lehetett. És Mészáros a nemzetet gyengítette. Elvonta a pénzt a magyar vállalkozásoktól.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem abban tévedsz hogy nem a magyar vállalkozástól vette el a pénzt, hanem nem külföldi céghez került!Nem volt a Fidesz előtt milliárdos. Pár milliója lehetett. És Mészáros a nemzetet gyengítette. Elvonta a pénzt a magyar vállalkozásoktól.
Magántőkealap Fidesz innováció jelen formájában.Ilyen mértékű gazdagodást, amit Lölő "elért", még a szintén FIDESZ stróman Simicska sem tudott anno felmutatni! A Gyurcsány bagázs a nyomukba sem érhetett, pedig ők tényleg üzletemberek, milliárdosak voltak már korábban!
Nos, akkor rögtön korrekcióval kezdem.A Lölő ügyön sokat lehet rágódni, pro és kontra is. Aki ezt politikai lózungokkal és hazugságokkal teszi, az beárazza magát!
Lölő vagyona 2000 körül érte el az 1 milliárdos szintet, 2014-ben 7,7 milliárd forintra becsülték a vagyonát.
Ezek olyan adatok amik korabeli cikkekből származnak, a leggazdagabb 100 magyar és hasonló listákból.
Kósa nem volt kormányzati ember.Én személy szerint egy mértékadó közgazdászra sem emlékszem e téren, de bizonyosan volt olyan aki csődöt vízionált, de azon azért nem kellene elkezdeni vitatkoznunk hogy egy kormányzati ember ilyen kijelentése a választások megnyerése után felhívás keringőre a pénzpiacoknál.
Érdemes lenne megnézni, de sajnos most nincs erre időm. Mindenesetre rengeteg külföldi pénztár volt, és ahogy az OTP is élősködtek az államon. Ők éltek a lehetőséggel, a kérdés miért kellett ilyen Nyugaton nem létező rendszert anno bevezetni. Ráadásul az IMF javaslatára.Ez viszont taxative nem igaz.
1) Az új (Fidesz) kormány sem akarta első körben megszüntetni a rendszert, azt akarta az EU-val elfogadtatni hogy a magánnyugdíjpénztárba átengedett járulékok ne képezzék részét az államadósságnak. Aztán mivel ezzel visszapattantak, akkor szántották be az egészet. (Ha annyira ördögtől való lett volna nem próbálkoznak az első verzióval)
2) Ezt az észak-amerikai nyugdípénztárakat nem tudom honnan veszed, a Budapest Bankor kívéve, akinek a tulajdonosa a General Electric volt akkor tudtommal nem tartózkodott Mo-n jelentős Észak-Amerikai pénzintézet. Esélyesen amúgy az OTP volt a piac legnagyobb szereplője (de ez csak tipp, nem néztem utána)
Ebben egyetértünk. Csökkenő népességnél, növekvő nyugdijaslétszámnál, hosszabodó életkornál, kódolva van a probléma.Mellékág hogy a felosztó-kirovó rendszernek azért vannak hátrányai (nyugdíjkassza hiánya), nem biztos hogy annyira örülni fogunk nyugdíjas korunkban hogy nem maradt meg az a lába a nyugdíjunknak, de ez egy másik téma, itt simán lehet hogy igazad van és ami most van, az az elérhető legjobb.
Nem, ebben egyetértünk. Az ország nagyobbat szopott. Viszont a lakossági hatás jelentősen tompitva lett még a magas infla okozta negatív hatásssal együtt is. De az összkép így is nagyon negatív a lakosságra is. Itt a kérdés. Nem a ugrik-e vissza az infla, újabb realbécsökkenést, gazdasági visszaesést generálva. Ez még nyitott. Év végén jobban látjuk.Én nem a hátteret meg a motivációkat bogozgattam, hanem azt, hogy egy általános gazdasági hatás ami mindenkit érintett hogyan befolyásolt minket és hogyan másokat. Mert ha mi jobban jövünk ki ebből akkor mi csinálunk jobban valamit, ha meg másra hat kevésbé a dolog, akkor ők. És szerintem itt nem annyira kedvező az összehasonlítás számunkra (De az a szép hogy ezt tudjuk máshogy látni )
igen és nagyon rosszúl csinálják. mert állami érdekre hivatkozva a honvédség kezére lehetne játszani x % ot az országos mentőszolgálat igényire hivatkozva államosítani lehetne y% ot és állami és protokoláris nemzetbiztonsági érdekekre tekintettel színtén államosítani lehetne Z % ot. ée csak ezek a % ok beszedése után szabadna államosításba átfolyni... felvásárlásba... kapásból X+Y+Z % al csökkenve a felvásárolandó eszközállományt.Figyelembe kell venni, hogy a kormányzat mindent alárendelt a bizonytalan gazdasági környezetben, a reptér vásárláshoz szükséges pénz biztosításához.
...és ezt a komcsi stílusú "einstandot" látva a büdös életbe nem fektetne be ide senki többet! K. nagy ötlet!igen és nagyon rosszúl csinálják. mert állami érdekre hivatkozva a honvédség kezére lehetne játszani x % ot az országos mentőszolgálat igényire hivatkozva államosítani lehetne y% ot és állami és protokoláris nemzetbiztonsági érdekekre tekintettel színtén államosítani lehetne Z % ot. ée csak ezek a % ok beszedése után szabadna államosításba átfolyni... felvásárlásba... kapásból X+Y+Z % al csökkenve a felvásárolandó eszközállományt....
ez pont hogy nem komcsi rendszer hanem nyugati stílus. számos nyugati példával északi skandináv országok mind meglépték már....és ezt a komcsi stílusú "einstandot" látva a büdös életbe nem fektetne be ide senki többet! k. nagy ötlet!
Figyelemmel kell lenni arra, hogy a további befektetők számára ne legyen elijesztő a folyamat. Ezért van szakmai befektető is az ügyben. Igen elriasztó üzenete lenne egy darabolós államosításnak, sokkal több kárt okozna hosszú távon.igen és nagyon rosszúl csinálják. mert állami érdekre hivatkozva a honvédség kezére lehetne játszani x % ot az országos mentőszolgálat igényire hivatkozva államosítani lehetne y% ot és állami és protokoláris nemzetbiztonsági érdekekre tekintettel színtén államosítani lehetne Z % ot. ée csak ezek a % ok beszedése után szabadna államosításba átfolyni... felvásárlásba... kapásból X+Y+Z % al csökkenve a felvásárolandó eszközállományt.
A reptér felvásárlása nem számít bele a hiányba, ma ezt külön megválaszolta Varga. Gondolom mint állami vagyon.Figyelembe kell venni, hogy a kormányzat mindent alárendelt a bizonytalan gazdasági környezetben, a reptér vásárláshoz szükséges pénz biztosításához.
Amiknek a megvásárlásához is vontak anno, jelentős pénzeket.A reptér felvásárlása nem számít bele a hiányba, ma ezt külön megválaszolta Varga. Gondolom mint állami vagyon.
Persze a pénzt elő kell rá teremteni, de ehhez már eladtak a Yettel és az Erste bank állami tulajdonrészét.
A reptér felvásárlása nem számít bele a hiányba, ma ezt külön megválaszolta Varga. Gondolom mint állami vagyon.
Persze a pénzt elő kell rá teremteni, de ehhez már eladtak a Yettel és az Erste bank állami tulajdonrészét.
Én is pontatlan voltam.Amiknek a megvásárlásához is vontak anno, jelentős pénzeket.
Én személy szerint egyetértek a vásárlással, de a megjegyzésemet nem a hiány magyarázatának szántam, hanem a kiadás visszafogás okának vélem.
A hiányt, meg csak az év végén szabad figyelni.
Tudod, először kell egy külföldi megmondó nekik, akit meghivatkozhatnak a hazai szakértő megmondók, hogy mennyire fejlettek, főleg hozzánk képest, mi meg úgyis csak magyarok vagyunk, ahhoz, hogy a saját önértékelésük kielégüljön és merjenek valamit tenni, vagy gondolni.ez pont hogy nem komcsi rendszer hanem nyugati stílus. számos nyugati példával északi skandináv országok mind meglépték már.