Nemesfém=van.Most vagy egy 5000 èves dolgot akarsz le húzni a wcn.
Papír pénz=bizalom
Digit pènz=ezt inkább hagyjuk
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nemesfém=van.Most vagy egy 5000 èves dolgot akarsz le húzni a wcn.
Digitális pénz=tulipanhagyma. Még lehet gazdagodni rajta de a vége bukás a többségnek. Arról nem is beszélve hogy annak éri meg aki céges gépeken tudja csinálni kb áramot lop (ismerősöm) ügyesebbek meg szerver gépet is vezetnek a bamyaszathoz a céggel. Tehát kb lopja az áramot csak nem aksibaNemesfém=van.
Papír pénz=bizalom
Digit pènz=ezt inkább hagyjuk
Ott a pont Bátya!Digitális pénz=tulipanhagyma. Még lehet gazdagodni rajta de a vége bukás a többségnek. Arról nem is beszélve hogy annak éri meg aki céges gépeken tudja csinálni kb áramot lop (ismerősöm) ügyesebbek meg szerver gépet is vezetnek a bamyaszathoz a céggel. Tehát kb lopja az áramot csak nem aksiba
A kulcs szavak: tulipán hagyma, hollandia.Jó keresèst(angol nyelven főleg).Ott a pont Bátya!
Ezt a lufit nem “bárki” fújja, hanem a világ, világgazdaság.Lufit bárki tud fújni....
A digitális pénz már jó néhány éve nem a bányászatról szól, ha pénzcsinálás a cél. A coinok eltérő módon is létrejöhetnek s van olyan ahol nem kell akkora trúvaj, mint bitcoin esetében.Digitális pénz=tulipanhagyma. Még lehet gazdagodni rajta de a vége bukás a többségnek. Arról nem is beszélve hogy annak éri meg aki céges gépeken tudja csinálni kb áramot lop (ismerősöm) ügyesebbek meg szerver gépet is vezetnek a bamyaszathoz a céggel. Tehát kb lopja az áramot csak nem aksiba
S pénzzel, kártyával vagy az erszényedből fizetsz a boltban?Pont azért mert véges és viszonylag ritka. Nem lehet hamisítani annyi amennyi.
A pénz hamisításért az arany idejébe halál járt nem sokan próbálkoztak vele a saját pénz versével gyakrabban. Egy arany kb 1 millió Ft volt. Aki olyat kapott megvizsgálta ki is derült amikor a király rontotta az arany tartalmát. Nem nem kell szutyo tudod erre találták ki az atvalthatosagot bevalthatosagot... Én nem vagyok arany manisa nekem bármilyen másik materia megfelel vegyesen is . Ritkafoldfemek más nemesfémek ötvöző anyagok alapvető fémek réz stb... Bitcoin és a többi átverés mindezt írom úgy hogy még nagyon az elején @Mackensen hatására nyitottam számlát és banyasztam én is a céges szerveren Dániában azóta is megvan.S pénzzel, kártyával vagy az erszényedből fizetsz a boltban?
Az aranyból vert pénzérméket még forgalomban voltak, ugyanúgy hamisítottak mint bármi mást - csak sokkal könnyebben mint mondjuk a mostani fizető eszközöket.
A hamisítása egyidős a gazdálkodó emberi társadalmakkal.
Az első inflációs jelenségek a gazdaságban a tudatos nyílt/vagy eltitkolt központi pénzrontásból származtak.
A rontás is szó szerinti mikor csökkentették a vert érme nemesfém tartalmát vagy övtézéssel és/vagy tömeg csökkentéssel.
Egyébként pl.: a bitcoin is “véges” az egyszeri halandó jelenlegi valóság érzékelési szintjén. Szóval ettől még ez lehetne valami.
Az arany jelenlegi(!) piaci értékén képtelen fedezetet nyújtani az éves megtermelt javakra(GDP) nézve, de még a szigorúan vett éves pénzforgalmat se fedezi.
Ez ugyanúgy igaz a magyar mint pl az USA gazdaság tekintetében.
Szép volt jó volt. Mint a gyémánt.
MNB mérlegében jól mutat és kell is, de önmagában…
0,12 unciát leng ki a két szélső érték. De kérlek mutass olyat, ahol 1980-as ár közelében leng bármi. A tüskék időrendben is beszédesek.Gyorsan megneztem, mert gyanus volt - es de igen, csodalkoztam volna, ha igaz lett volna...
De nem az – kiporgettem neked egy chartba:
A pénz csak arra jó, h az Értékteremtő (gazda/iparos) és a Fogyasztó közé éket verve jó sokan ingyen tudjanak élni. Így lesz a 80 Ft/kg búza kenyérként 1000 ft (tudom, logisztika, energia, stb.), de ha direktben egy gazdától kezdene jó sok ember vásárolni, lenne meglepi sokaknak. Semmilyen pénzt nem szeretek, amint van elköltöm vagy befektetem. Vagy cserélek (gyümölcsöt húsra, munkát munkára).A pénz = adósság tétel igaz, de felületesen nézve rengeteg összeesküvés elméletre ad okot, holott egy nagyon jól kidolgozott, bizalomra épülő modell, ami kiállta az idők próbáját. A pénz mögött mindig van nem pénz jellegű, pénzen kívüli, valakinek értékes teljesítmény, és pénzt teremteni is csak ilyenekre alapozva lehet hosszú távon. Ha ez a feltétel nincs meg, akkor jön a csőd. És a rendszerben nem csak te tartozol, hanem neked is tartoznak, hiszen ha van egy ezres a pénztárcádban, akkor a valójában a MNB tartozik neked 1000 Ft-nak megfelelő értékkel, de mivel bízol benne, ezért elfogadod hogy azt egy papírfecni formájában adja oda neked. A probléma inkábba kriptopénzekkel van, mert azok mögött kevésbé van valós teljesítmény.
Lehet így lenne.….de ha direktben egy gazdától kezdene jó sok ember vásárolni, lenne meglepi sokaknak.
Valószínűleg nem ide való a téma, elnézést érte, de mivel zavar a logikátlanság ezért reagálnék:0,12 unciát leng ki a két szélső érték. De kérlek mutass olyat, ahol 1980-as ár közelében leng bármi. A tüskék időrendben is beszédesek.
Hát ez valami nagyon régi dolog lehet, mert semmire sem emlékszem...A pénz hamisításért az arany idejébe halál járt nem sokan próbálkoztak vele a saját pénz versével gyakrabban. Egy arany kb 1 millió Ft volt. Aki olyat kapott megvizsgálta ki is derült amikor a király rontotta az arany tartalmát. Nem nem kell szutyo tudod erre találták ki az atvalthatosagot bevalthatosagot... Én nem vagyok arany manisa nekem bármilyen másik materia megfelel vegyesen is . Ritkafoldfemek más nemesfémek ötvöző anyagok alapvető fémek réz stb... Bitcoin és a többi átverés mindezt írom úgy hogy még nagyon az elején @Mackensen hatására nyitottam számlát és banyasztam én is a céges szerveren Dániában azóta is megvan.
Az biztos. Joval tobbet fizetnel, mert a minimalis rendelesi mennyiseged miatt nem lennel olyan alkupozicioban, mint egy aruhazlanc.de ha direktben egy gazdától kezdene jó sok ember vásárolni, lenne meglepi sokaknak.
Az a Te bajod és/ vagy tudatlansgod.A törvény nem ismerete nem mentesit a hatálya alól.Hát ez valami nagyon régi dolog lehet, mert semmire sem emlékszem...
Olvass kicsit utána a komparatív előnyök elvének a közgazdaságtanban. Abból megértheted, hogy ez miért csak egy idealizált, de a valóságban nem, vagy csak nagyon rosszul működő modell lenne.A pénz csak arra jó, h az Értékteremtő (gazda/iparos) és a Fogyasztó közé éket verve jó sokan ingyen tudjanak élni. Így lesz a 80 Ft/kg búza kenyérként 1000 ft (tudom, logisztika, energia, stb.), de ha direktben egy gazdától kezdene jó sok ember vásárolni, lenne meglepi sokaknak. Semmilyen pénzt nem szeretek, amint van elköltöm vagy befektetem. Vagy cserélek (gyümölcsöt húsra, munkát munkára).