M
molnibalage
Guest
Esetleg linkelnéd is? Mert valahol hihetetlennek tűnik, hogy a lakosság 4-5%-a adja a népszaporulat felét...2025 minden második 20 év alatti roma lesz kis hazánkba.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Esetleg linkelnéd is? Mert valahol hihetetlennek tűnik, hogy a lakosság 4-5%-a adja a népszaporulat felét...2025 minden második 20 év alatti roma lesz kis hazánkba.
Itthon korosztálytól függően 0-50% között mozog az, hogy mennének vagy sem. Ez az elmélet. Ennél jóval kevesebb ment ki eddig és anyagi okokból többen el sem tudnak indulni...doca said
molni:
Tényleg nagy szám, lehet félreolvastam és ez egy esetleges Schengeni-csatlakozás utánra vonatkozik. Azért az nem semmi, hogy elveszítené a lakosság harmadát-felét. Mondjuk előttem van egy 90-es évekbeli kartográf amin 23 milliós Románia van, ehelyett 2011 -ben már csak 19 milliós és a folyamat haladt azóta is. Ez egy hajlandósági statisztika alapján készült. Tájegységenként változó, talán súlyozás is volt benne pl. egy székely kevésbé megy majd Spanyolországba stb.
Amikor adózok és fizetem %-an a világ legmagasabbjai között levő adókat és járulékokat, akkor szerinted mia a lófaszt csinálok, ha nem fizetek? He? Még suli alatt is dolgoztam, akkor szerinted mit csináltam...? Ne fárasszatok már öregem az ilyen dumákkal.MEhetsz csak fizesd ki a tandíjad vagy 20 évből 10 itt 10 ott. Olvasatok már el gazdasági cikkeket és ne Blikkből táplálkozatok.
Akkor visszakérdezek, a szakmunkásoknak akkor miért is nem kell visszafizetni a képzésük költségeit? Ha már a diplomásoktól követeljük, akkor követeljük tőlük is. Továbbá, talán ugy lehetne élhetőbb országot létrehozni, hogy nem a nyugdíjasok és a segélyesek seggét kéne nyalni. Illetőleg a feleslegesen hatalmasra hízlalt közszférát le kéne csökkenteni kb a felére. Kezdetnek ennyi és akkor beszélhetünk arról, hogy merre tovább, addig amig ezt nem lépik meg és nem fogják, addig felesleges bármit is tervezni.
,,Úristen azt kell hogy mondjam. Te naivozod le azt aki a röghöz kötéssel szeretné itt tartani az embert? ! ?
"A másik nem lenne egyszerűbb olyan országot teremteni ahol a fiatalok maradni akarnak?"
Hogyan , magyarázd már ?? Elveszed Harry Pottertől a varázs pálcát és csiribu csiri bááááá 50.000 jól fizető munkahely vagy mi ? ?
Mesélj mi jár a fejedben ?
Nem gátolja a szabad munkaerőt. MEhetsz csak fizesd ki a tandíjad vagy 20 évből 10 itt 10 ott. Olvasatok már el gazdasági cikkeket és ne Blikkből táplálkozatok."
Erősen kétlem. Akkor átlagosan minden 5. vagy 3. embernek cigánynak kellene lenni. Az ország több részént is járam már, és gyak. csak elvétve látni cigányt. A főváros és környéként saját minta alapján olyan 4-5%. Tehát, ha lenne 2-3 millió, akkor az ország azon része, ahol nem jártam, akkor 100% cigány. Aha, persze...Valós szám ennél jóval magasabb 2-3 millió közt van valahol,
Nem: ez az "Akinek nem inge..." kategória.doca said
cinikus:
ez személyeskedés kategória.
A szocializmusban (49-89) a magyar rendőrség is nyilvántartotta a bűnelkövetők származását, minden kapitányságon volt úgynevezett cigány vonal tartó, szóval csak a rendszerváltozás óta nem vezetik ezt nálunk.
Rendőrség se vezethet hivatalosan(szerintem a valóságban se vezet) etnikai alapú nyilvántartást, mert a kommunisták az internacionalizmusra hivatkozva anno ezt megtiltották, holott az USA-ban részletes nyilvántartás van minden egyes amerikai állampolgárról és bűnelkövető származásáról. A valós arányuk börtöneinkben 90% feletti, csak sok köztük a romungro ami már nem annyira fekete, mint pl. egy oláh.