Kedves molnibalage, legalább a szavaimat ne forgasd ki, ennyivel én is megtisztellek.Amire utalni akartam az az,hogy olyan "összetákolt" államnak fizetek adót amely egyes törvényéivel és célirányosan próbál kárt okozni egyes kissebségeinek,a magyaroknak, teljesen egyértelműen etnikai alapon olyan régiókat alakit ki amelyek természetellenesek és a magyar tömben élő lakosságot megosztani hivatottak (ez a politikai részvételben érezteti hatását ill. a regionális fejlődésben hátráltatja a déli régiókat),gazdaságilag kedvezőtlenül épiti ki iparát szintén etnikai alapon (drágább gáz és villanyárak a magyarlakta régiókban,autópályák kizárólag északon, nagyberuházások,üzemek,autógyárak csak szlováklakta régiókban), a legrosszabb egészségügyi mutatók a délszlovákiai régiókban (inkább le se irom ami közbeszéd tárgya,de a statisztikák magukért beszélnek - valyon miért),minden választás legfőbb kampánytémája a "magyar kérdés",azaz ki gyűlöli jobban a magyarokat,a szl. média pl. csak is negativ hireket közöl MO-ról ha megfigyeled, és ahogy Te nem élted meg anno a Meciar érát úgy ha beutod a googliba a Fico nevet is találhatsz érdekes kijelentéseket a magyaroknak szánva - legutóbb hogy pl. milyen semmire kellők és engedelmetlenek vagyunk mi szlov. magyarok...Magyarveréseket nem is irom,jut több is mint amiről este a tévében alkalomadtán hallasz,a fóbiáikat meg kitalálhatod ha pl. magyar szót hallanak...
Megszoktuk,és mi itt próbálunk csodát tenni,itt fizetek adót, itt nevelem gyermekem,itt próbálunk jelen lenni a politikában a magunk módján, itt szeretnénk megöregedni is. Semmi gond se volna ha a többségi nemzet nem károkozóként tekintene ránk vagy mielőbb beolvasztásra kerülö "közellenségre" hanem büszkék lennének a többnemzetiségű fiatal országukra, közös történelmünkre, és annak neveznék a dolgokat ami: ami magyar azt magyarnak ami szlovák meg szlováknak. Mivel ez nagyon odébb van,joggal ismétlem meg,hogy igenis, a többis szomszédos országgal együtt a kis-antant potenciális katonai veszélyt jelent MO-ra,mert a fejekben vana a probléma, sajnos mindkét oldalon.
Arra kéne öszpontositani inkább - hamár biztonságpolitikáról próbálunk okoskodni - hogy ha eljön a pillanat, amikor OKa lesz lépni a magyar diplomáciának és a hadvezetésnek, legyen felkészülve a honvédség technikai téren ép úgy mint a "fejekben",hogy tekintélyt tudjon parancsolni és elegendő elrettentő ereje legyen. Nem kell óriási háborúkban gondolkodni - szerintem - ma már egy nap alatt le lehet fedni egy olyan országot mint pl. Szlovákia. Inkább olyan topik kéne, hogy "én igy foglalnák el egy országot"
Személyeskedésektől mentes további szép napot kivánok mindenkinek, a liberális gondolkodású vándoroknak ép úgy mint az álmaikba feledkezett radikálisoknak.
Kedves molnibalage, Tamási Áront idézénm:
Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. Az otthon nekem itt van,még ha most ép más is a foldesúr. Amiért apáim küzdöttek sosem hagyom veszni...