Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És a ka-52k bevetéséről valami? Nem úgy volt hogy új rakétát próbálnak velük?
Megint egyet értünk.Minek dobnák be a darálóba az orosz tengerészgyalogosokat? Van ott szír, iráni, iraki, Hezbollah elég. Még az is olcsóbb és egyszerűbb, ha az oroszok is fizetnek zsoldosokat Aszad mellett, mintha a legjobb embereiket elveszítenék. A saját Szíriában lévő katonáiknak is sok pénzt fizetnek.
A közvetlen légi támogatásról meg más az elképzelésük. Tudják, ha akarják. Van rá alkalmas gép és fegyverek, de ők inkább tüzérséget használnak.
Tüzérségből kellene még több (költséghatékonyabb és gyorsabban reagál, mint a légierő). Meg természetesen hatékony, olcsó, könnyű fegyverekből. Készleten lévő páncéltörő rakéta (nem kell Kornet se, amíg nem nem a török harckocsik a cél, még a Maljuktka-2 is hasznos), rakétagránátok, automata gránátvetők, csomó könnyű géppuska, a falak nagyobb távolságból való átlövöldözésére 14,5 mm-es géppuska, Dragunovok, meg jó sok lőszer. Ez persze a légierő mélységi csapásait nem váltja ki.
El kellene időnként aknásítani az iszlamisták utánpótlási vonalait. Kellene jó sok olcsó drón a megfigyelésre, tűzvezetésre. Semmi csúcstechnika, csak anyagháborús darálás a meglévő készletekből. A bekerítésekhez sok olcsó szállító eszköz.
A legfontosabb minél inkább elvágni az iszlamisták szaúdi, katari, török, amcsi ellátást.
Ez nem GPS vezérlésű bomba kérdése.
Tiszteletben tartom a véleményed. Én akkor is a tüzérségre szavazok. Egységnyi összegből, lényegesen nagyobb és megsemmisítőbb erejű tűztámogatást tud nyújtani mint a légierő, szerintem. Nálam a legköltséghatékonyabb fegyvernem.Merész kijelentés. Azért abba gondolj bele, hogyan mászkálnál úgy nyilt terepen mint urbánba, abban a tudatban, hogy nyüzsög a légtér drónoktól meg az ellen egységeit támogató gépektől...nembeszélve még a harcihelikhez hasonlatos halálosztóktól. Ha tényleg "komplex rendszert" nézünk, szerintem légierő vs. tüzérség tekintetében nincs igazad.
A tüzérség reakcióideje kisebb és mindig rendelkezesre áll mindentől függetlenül.Merész kijelentés. Azért abba gondolj bele, hogyan mászkálnál úgy nyilt terepen mint urbánba, abban a tudatban, hogy nyüzsög a légtér drónoktól meg az ellen egységeit támogató gépektől...nembeszélve még a harcihelikhez hasonlatos halálosztóktól. Ha tényleg "komplex rendszert" nézünk, szerintem légierő vs. tüzérség tekintetében nincs igazad.
Illetve költséghatékonyságban ég és föld, nem a légierő javára.A tüzérség reakcióideje kisebb és mindig rendelkezesre áll mindentől függetlenül.
Már elnézést, de ilyen megmosolyogtató duma helyett hol vannak az eszközök hozzá...? A tűzérség szórása 20 km-en már 150-200m, ez a CEP. Ha ez neked CAS, akkor én elröhögöm magam...A közvetlen légi támogatásról meg más az elképzelésük. Tudják, ha akarják. Van rá alkalmas gép és fegyverek, de ők inkább tüzérséget használnak.
LGB CEP értéke 1-2 méter, JDAM CEP értéke 3-4 méter, de néha ez alatt. Tüzérség távolság CEP értéke 150-200 m 20 km felett és oldalirányba is 80-100 m ideális esetben.Tüzérségből kellene még több (költséghatékonyabb és gyorsabban reagál, mint a légierő).
A tüzérség reakcióideje kisebb és mindig rendelkezesre áll mindentől függetlenül.
Tiszteletben tartom a véleményed. Én akkor is a tüzérségre szavazok. Egységnyi összegből, lényegesen nagyobb és megsemmisítőbb erejű tűztámogatást tud nyújtani mint a légierő, szerintem. Nálam a legköltséghatékonyabb fegyvernem.
Mármint én? Nem nekem kell bizonyítanom ezt. Még nyugaton is marginális elterjedtsége van ezeknek az eszközönek...Ha feltételezed az irányított bombákat miért nem feltételezed az irányított gránátokat?
Már elnézést, de ilyen megmosolyogtató duma helyett hol vannak az eszközök hozzá...?
A tűzérség szórása 20 km-en már 150-200m, ez a CEP. Ha ez neked CAS, akkor én elröhögöm magam...
LGB CEP értéke 1-2 méter, JDAM CEP értéke 3-4 méter, de néha ez alatt. Tüzérség távolság CEP értéke 150-200 m 20 km felett és oldalirányba is 80-100 m ideális esetben.