Admiral Kuznyecov / Kuznetsov / Project 11435 (Szovjetunió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 014
62 263
113
Igazad van, a térbeli rajz alapján én is kicsit mellélőttem (jó hogy van kiterített ábra is), mert mindkét fékezett kötél ugyanarra a munkahengerre csatlakozik, ahonnan a folyadék-elvezetés van a leszálló gép súlyának megfelelően szabályozva/szűkítve. Az elvezetett folyadék meg egy hidro-akkumulátorra dolgozik, ahol minél kisebbre nyomja össze a folyadék a gázteret (a kötél-kifutás vége felé) annál erősebben fog fékezni. A sok kötél-áttételezés a csigákon azért van, hogy legyen elég hossz a gép "kifutásához".
Most màr èn is èrtem (félig) :)

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 014
62 263
113
Nem tudtam az àbràt annyira kinagyitani, hogy làssam, hogyan csatlakozok a kötél kèt vége a cilinderhez.
A videókon ez a cilinder kb6-8 m legalàbb.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113
Nem tudtam az àbràt annyira kinagyitani, hogy làssam, hogyan csatlakozok a kötél kèt vége a cilinderhez.
A videókon ez a cilinder kb6-8 m legalàbb.
Hát ha logikusan gondolkozunk, akkor talán ugyanolyan gyors-záras megoldással, mint ahogy az elfogó-kötél csatlakozik a végein a két toldalék kötélhez. Időnként ugyanis nyilván ezeket a köteleket is cserélni kell (még ha ritkábban is mint az elfogó-kötelet), így nyilván nem túl ártalmas ha gyorsan el lehet végezni a melót. Persze értékelhető fotót látni jobb lenne az ilyen műszaki/hidraulika/vas-ízlésűeknek, de mindent azért a "demokráciában" se reklámoznak sajnos .... :)

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 900
67 699
113
'Hero of Russia' Matkovski talks military life aboard the Admiral Kuznetsov

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

És ha rendkívül figyelmesen megnézzük ezt a videót, látjuk, hogy a szíriai hadműveletek legalább egy Szu-33-asában más (új) a műszerfal egy igen lényeges eleme.
A korábbi (a mi MiG-29-eseinkből is ismert) katódsugárcsöves monitor helyére egy nagyméretű MFD került.
Először 0:18-nál látni, de iagzán 0:54-nél figyelhető meg.
Ez lehet a magyarázat boki pár nappal ezelőtti kérdésére, hogy a Gefeszt-et vajon hogy használják a bevetésre kerülő Szu-33-asok?

• Tetszik
Reactions: fishbed and Python

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 928
86 475
113
Tartusz
7voSxMN7ZPs.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed and Python

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 708
27 023
113
Az 1322es hsz videóban 36,07nél látszik a fék. Nem olyan nagy. Katapultot meg csak a Gránitok kiszerelése után lehetne tenni, mert az pont a közepe alatt van.
Köszi, hogy válaszoltál. :)
Most gondosabban megnéztem a videót, valamint köszi

"vilmoci"

Mindegyik 4 kötélhez kell lenni háttérnek.

Gondolom, hogy tisztában vannak a konstrukció hiányosságaival, nem véletlenül hagyták meg a rakétás tűzcsapás eshetőségét. Meg ki tudja, hogy miket tud a technika.

Rövid a hajó, nagyon nehéz lehet a rep. hajózóknak eltalálni. Mégha :))) jobban hullámzik a tenger, akkor semmi repkedés. Az említett videóban is látszik - az adott időnél az oldalnézetes leszállásnál - hogy a gép csak a 4. kötélnél akad meg. Ez nem pilótahiba, többet nem tud a rendszer, akármilyen bevezető módszer volna segédeszköznek. A leszállást lutrinak tekintem, tized másodpercek vannak arra, hogy jól döntsön kiválasztott. Ráadásul, nem is látja, hogy be tudta e akasztani, az ERŐT kell figyelnie, hogy vele van-e. :)

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 730
13 471
113
Talán olvastam újságban, talán láttam videón, hogy amerikai hordozón szolgáló pilóta mondta; ekkora területre leszállni olyan, mintha egy zsebkendőre ugranál le (nem tudom milyen:( magasról).
Ezek szerint a Kuznyecov még össze is van hajtogatva...

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 014
62 263
113
Talán olvastam újságban, talán láttam videón, hogy amerikai hordozón szolgáló pilóta mondta; ekkora területre leszállni olyan, mintha egy zsebkendőre ugranál le (nem tudom milyen:( magasról).
Ezek szerint a Kuznyecov még össze is van hajtogatva...

Egy hordozón leszàllni olyan, mint egy ellenörzött lezuhanàs.
A 3. Kötelet kell lehetöleg elkapni, ami megy is javarészt. Mihelyt leert a gép, teljes gàzt ad a pilota, hogy ha nem kapnà el a köteleket, megint fel tudjon szàllni ès ne a vizbe pottyanjon :(. Ezèrt ilyen nagy a kötelek kopàsa is.
És ha minden jól megy, megàll kb 10 mèterre a fedelzet szélétől. Ez a repülés magasiskolaja, az biztos !! Èrdemes egy leszàllàst megnèzni a jutubon. :)