Korábban ha jól emlékszem volt róla szó (kb-1-2 éve) hogy nagy civil hajókat építenek és tesznek alkalmassá helikopterek ,rakéták,repülők hordozására az oroszok.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Majdnem lett 2 helikopter hordozoja az oroszoknak. Nem rep.hordozot akartak azok mar 10 eve sem. Ez latszik a Kuznyan is, Ha esetleg megis messze foldon, pl. Kubaban lett volna dolguk, akkor odaig el tudna vinni a repuloket a Kuznyecov es aztan uzemelhetnenek szarazfoldrol.
Szamomra erdekes a tema, mert soha nem gondoltam meg bele, hogy ekkora kulonbsegek lehetnek a rep.hordozok kozott. Ha az oroszok epitenek is ilyeneket a jovoben, gondolom az is nagyon mas lesz mint az amerikai vagy pl. a francia hordozok.
Mi itt a te problémád, legalább annyival is közelebb van az indiai hajóbontókhoz?!!Az a lényeg hogy gyűlik a tapasztalat egy hordozó üzemeltetéséről.
Csak attól félek ha tovább gyűlik, nem lesz mit hazavinni.
Amúgy nem tudom,hogy feltűnt-e valakinek de a hajóval magával még nem volt égbekiáltó gond pedig mindenki azt szapulja nem a repülőket.
Da-da, mi nincs az nem is tud elromlani, tönkremenni, de viszont nagyon tud hiányozni. Pl. a katapultok, amik sokat tudnának segíteni hogy komolyabb terheléssel is fel tudjanak szállni a gépek.Aztán még mintha sose hallottam volna a Kuznyán üzemelő AWACS-gépről, pedig az is nagy előny tud lenni ha van. Igaz. így az se tud lerobbanni...Amúgy nem tudom,hogy feltűnt-e valakinek de a hajóval magával még nem volt égbekiáltó gond pedig mindenki azt szapulja nem a repülőket.
Da-da, mi nincs az nem is tud elromlani, tönkremenni, de viszont nagyon tud hiányozni. Pl. a katapultok, amik sokat tudnának segíteni hogy komolyabb terheléssel is fel tudjanak szállni a gépek.Aztán még mintha sose hallottam volna a Kuznyán üzemelő AWACS-gépről, pedig az is nagy előny tud lenni ha van. Igaz. így az se tud lerobbanni...
Így van, ugyanis ezekkel IS rendelkeznie kellene egy jól működtethető és üzemeltethető repülőgép-hordozónak. Egyébként nekem semmi bajom a Kuznyecovval és légiflottájával mert nem tudom pontosan milyen problémák vannak rajta, csak a legnagyobbak derülnek ki mint pl. a kötélszakadás utáni káosz miatt elveszített gép. Viszont azok szenvednek vele az ismert hiányosságai miatt akik rajta szolgálnak.Ez a hozzászólás már tényleg mindennek az alja amit itt eddig olvastam(pedig láttam már pár kommentet)!!!Nem tudsz belekötni az egyébként jól működő hajóba (nyilván voltak hibák de ahhoz képest,hogy sokan azt vizionálták,hogy menet közben süllyed el...)erre fogod magad és olyan dolgokat kérsz rajta számon amivel nem is rendelkezik és soha ne is rendelkezett+ ideveszed,hogy milyen repülő nincs rajta.
Szánalom!!!
Mellesleg ócskavas Kuznyecov olyan csapásmérő képességgel rendelkezik, amiről a legmodernebb amerikai anyahajó még se álmodna.... 12 db Granit, 2 db mélységi bomba indító, 120 db egyszerre.....apró légvédelmi, AK-630 gépekről nem is beszélve.....
Mack, én ezt tudom. Csak jelezni akartam, hogy hülyeség lenne mondani, hogy katapult nincs vagy AWACS..... De ezzel szemben más van, mert más volt a szándék, ahogy te is írtál.Háááttt.... mondjuk inkább csak annyit, hogy eltéső filozófia mellett fejlesztettek a szovjetek és az amerikaiak. Náluk soha nem volt cél, hogy a saját minimális védelmén kívül egyébb fegyverrel is felszereljenek egy hordozót. A fő csapásmérő erőt az általa szállított gépek adják.
Gurulok a röhögsétől...Mellesleg ócskavas Kuznyecov olyan csapásmérő képességgel rendelkezik, amiről a legmodernebb amerikai anyahajó még se álmodna.... 12 db Granit, 2 db mélységi bomba indító, 120 db egyszerre.....apró légvédelmi, AK-630 gépekről nem is beszélve.....
Én esetleges következő évben kezdődő modernizációja során, telepakolnám kalibr cuccokkal - ezzel legyen főcsapásmérő képesség.... a repülők akkor inkább légvédelmi képesség része maradjanak. Egyébként is....ha pontosan fordítjuk az orosz nevét: авианесущий крейсер - repülőgép-hordozó cirkáló.