Mig-29 -ek a fedélzeten:
+ repul a Ka-52K
a Szu-33 -sok nincsenek a hajón
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mig-29 -ek a fedélzeten:
+ repul a Ka-52K
a Szu-33 -sok nincsenek a hajón
Érdekes mert a hajón 5 Mig-29KR/KUBR és Szu-33 is volt méghozzá abból is 5.
Szerintem korábbi videó lesz ez...! Le is szedték elég gyorsan a youtube-ról.
Nem tudom mikori felvetelek, de fel/vissza-toltottem a yt-ra:Ezt a videót leszedte a TV Zvezda.
Szokás szerint osszevágott felvételek.Nem tudom mikori felvetelek, de fel/vissza-toltottem a yt-ra:
Kicsit OFF, de hordozós ez is.
Azon agyalok, hogy nem lenne költséghatékonyabb megoldás? Szögfedélzetet, katapultot stb. építeni egy partraszálló hajóra vállalva, hogy annyival nagyobb és drágább lesz a hajó, vagy STVOL repülőt kifejleszteni, hogy ezekről üzemeljen?
Mac igazából én sem értem miért dob annyit az áron 2,3 esetleg 4 gőzkatapult, inkább az atomhajtás kerülhet sokba. A sísánc meg ugye kvázi ingyen lenne. A STOLV gépek sose lesznek egyenértékűek akár egy CATOBAR géppel, egy STOBAR-géppel is alig-alig. Ráadásul egy STOLV gép talán még drágább is a komplexebb meghajtás miatt, igaz, a CATOBAR változat sárkányszerkezetét erősebbre kell tervezni a katapult és a fékezőkábelek miatt. Tehát lehet hogy a hajó drágább lenne, de az esetleg visszajönne az olcsóbb gépeken.
Az utóbbi mostani szereplése eddig egyértelmű lebőgés, nem igazán érte hogy mit keres ott annak fényében, a többi orosz egység (harcászati repülők, helikopterek és távolsági bombázók) önmagához képest elég egész flottul nyomja Szíriában, még a régebbi gépek (Szu-24, Szu-25) is teljesen korrektül elkaristolnak egy ISIS-szintű ellenféllel szemben.
Egy ilyen hajóra 1-2 katapult is elég lenne. Ha az F-35-ből indulunk ki, van belőle CATOBAR verzió.
Szerintem újabb baj nincs a ruszki hordozóval.
Gozerovel folynak a berakodási munkák az Admiral Kuznyecovon
Nem hiányozhat a kazánok ellenortése sem
De a Kuznya nem ugyanarra a feladatra keszult. Folosleges osszahasonlitani a kortet az almaval. Korabban ki lett mar targyalva, hogy miert nem atommeghajtasu, miert van rajta olyan sok helikopter stb. Eppen volt lehetoseg egy eles bevetesre, ezert persze ki is probaljak, de nem ettol vartak a sziriai helyzet megoldasat.A USS America mindenesetre így is nagyobb harcértéket képvisel a Kuznyecovnál. Az utóbbi mostani szereplése eddig egyértelmű lebőgés, nem igazán érte hogy mit keres ott annak fényében, a többi orosz egység (harcászati repülők, helikopterek és távolsági bombázók) önmagához képest elég egész flottul nyomja Szíriában, még a régebbi gépek (Szu-24, Szu-25) is teljesen korrektül elkaristolnak egy ISIS-szintű ellenféllel szemben.
A Kuznya számára én egy értelmes jövőképet látok, a repülőwing átszervezésével egy Charles de Gaulle-lel nagyságrendileg megegyező képességet kialakítani, atomhajtás és katapultok nélkül persze. Ez utóbbi standard gépállománya 24 Rafale, 2 E-2 AWACS plusz 4 helikopter, a Kuznyán is lehetne 24 (esetleg több) MiG-29K, mondjuk 2-3 Ka-31 meg a jelenleginél jóval kevesebb (4-6) Ka-27 ASW. Azzal már lehetne kezdeni valamit, feltéve ha a hajó problémáit sikerül orvosolni, és vontatóhajók nélkül is neki lehet vágni a tengernek.
De a Kuznya nem ugyanarra a feladatra keszult.