Admiral Kuznyecov / Kuznetsov / Project 11435 (Szovjetunió)

Inkább nem is fordítom....

Вновь "не подтверждено". В Тартусе примерно час назад потерпел катастрофу российский военный самолет. Вроде бы снова с "Кузнецова".

Ha ez igaz...!?! :(

A самолет az lehet helikopter is? Mert ez esetben nem értem. A Tartujsz az melyik ladik? Mert másról nem üzemelhet repcsi, csak heli.

A samoljet (самолет) repulogép, a "vertoljet"- helikopter. Tartusz szír kikotováros, ahol az orosz hadiflotta bázisa van.
Repulogépet írnak, hogy lezuhant Tartuszban vagy Tartusznál. Remélem nem lesz igaz a hír, habár a szombati Szu-33 veszteségrol is olvastam még szombaton és igaz lett.

Csak emlékeztetőnek àltalânossàgban: Ott HÁBORÚ van, katonàk esnek el,civilek halnak meg, repülök zuhannak le, harckocsikat lőnek ki stb. stb.....Ez velejàrója minden fegyveres konfliktusnak.
Termèszetesen minden esemény erdekes, de nem kellene rinyàlni minden hír miatt.
PS: Azt a képet a haldokló orosz nővèrről nem raktam volna ki. De nem is küldtem volna oda.

Szerintem nem kellene (senkinek, sehol..) nöket harci területre küldeni. Van eleg fèrfi àpoló, orvos.
Nekem (old white heterosexual man :) ) egy dolog elesett fèrfiakat làtni, mâs lànyokat, nőket mint pl. azon a képen.
Ez csak egyszerüen az èn egyéni izlesem, nem valamilyen katonai, politikai... kèrdés.

Csak pénz hiányzik mindkét dologhoz. A Storm kb 10 milliárd USD lenne + 10 év, A kuznyecov kb 5 milliárd USD + 5 év minimum.
Akinek valamire nincs pénze, mégis erőlteti, az csak szopni fog.
Az egész képességet kukázni. A Rógyina megvédéséhez nincs rá szükség.
Mindenki csak addig nyújtózkodjon, amig a takarója ér. Tu-160 dettó.
( Az egész 10 mrd $t szétcsapni azon magas IQjú nők között, akik hajlandóak öt gyereket szülni.)

Nem lehet hogy ez még mindig a szombati? Néhány hírportálnál van némi fáziskésés. Mi a pontos szószerinti fordítás? Van benne utalás arra hogy volt a szombati most meg van még ez is? Jó lenne ha nem csak a gyôzelmi jelentéseket fordítanátok.

• Tetszik
Reactions: aquarell
Látom nehéz megérteni miért kell a TU-160M2.
Világosíts fel minket.

Én a kh101 eregetésén kívül mást nem látok amit csinálhat ez a gép

nem ertitek, a tu160 azert kell, hogy legvedelmet adjon a kuznjanak (ami a su33 feladata, de mivel mindig a vizbe potyan nem lehet hasznalni).
es mivel a ruszkik megamaniasok, a teknore meg nagyobb gep kellene :D

kulonben is, ebbe az egesz cirkuszba szerintem felesleges a kuznja is, meg a kalibr is, meg a nagybombazok is.

nincs ott a felkeloknek olyan haderejuk hogy ilyen draga es nagy erteku fegyvert hasznaljonak rajuk.

nem hogy adnanak a szireknek egy csomo osregi tankot (tele van fel rusja vele), par kikepzot + szorjak tovabb a kecskeb@szokat a hires ub blokokal es viszontlatasra.

tul bonyolitotak a ruszkik az egeszet.

nem ertitek, a tu160 azert kell, hogy legvedelmet adjon a kuznjanak (ami a su33 feladata, de mivel mindig a vizbe potyan nem lehet hasznalni).
es mivel a ruszkik megamaniasok, a teknore meg nagyobb gep kellene :D

kulonben is, ebbe az egesz cirkuszba szerintem felesleges a kuznja is, meg a kalibr is, meg a nagybombazok is.

nincs ott a felkeloknek olyan haderejuk hogy ilyen draga es nagy erteku fegyvert hasznaljonak rajuk.

nem hogy adnanak a szireknek egy csomo osregi tankot (tele van fel rusja vele), par kikepzot + szorjak tovabb a kecskeb@szokat a hires ub blokokal es viszontlatasra.

tul bonyolitotak a ruszkik az egeszet.

Nem bonyolították túl. Annak nincs marketingértéke. Ahogy az amcsik számolatlanül dobálták a LGBU-kat, meg robotgépekkel lőtték Irakot, Afganisztánt, (mikor oda is elég lett volna ezeknél jóval olcsóbb harceszköz, ráadásul a járulékos veszteségek se csökkentek - lásd Irakban a polgári veszteség az I. Öböl háború óta. Amikor a felkelő/szabadságharcos/terrorista/vallási fanatikus/ stb. polgárok között álcázza magát, akkor b*szhatjuk akár UV blokk, akár smart bomba..
Itt megnövekedett és nőni a 3. világ felé az orosz fegyverexport, viszonylag minimális költséggel. Ezeknek a fegyvereknek éles tesztje, és egyben promociója, ráadásul amúgy is rendszerben álltak (kivéve a navlizált 29-esek), szóval a kilőtt mennyiséget kell pótolni, s közben mehet az export..