• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 816
2 512
113
Joker!! Ne viccelj már! Most abba akarsz belemenni, hogy mi lenne ha.....? Ha öreganyámnak töke lett volna akkor 4 öregapám lett volna?? Hagyjuk már ezt a dumát! Ha az Usának nincs atomja akkor már Kínai gyarmat lenne?? Van atomja mindkettőnek és egymást heccelve fejlesztgetik. Hol a védelmet, hol a támadást! Mindig is volt olyan hatalom a térképen aki akarta a másét és mindig is lesz! Az erősebb kutya kap sexet általában! :)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Pocok

Előszor azt kérded, hogy: "Ki támadta volna meg őket??" , utána meg azt írod, hogy : "Most abba akarsz belemenni, hogy mi lenne ha.....?".
Neked mégis meddig tart a memóriádba valami?

Ha az Usának nincs atomja akkor már Kínai gyarmat lenne??
- nem, mivel attól függetlenül jól felfegyverzett, a lakosságnak is van fegyverkultúrája és a gyarmatosításhoz át is kell tudni cuccolni némi vizen a kínaiaknak. Viszont oroszországgal határosak, és 9-10x annyian vannak mint az oroszok.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Akkora az amerikai katonai folény, hogy képesek precízios(hagyományos)fegyverekkel bárkit legyozni, ha nem vesszuk figyelembe az atomfegyvereket.
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 816
2 512
113
Joker!! Ismered azt, hogy a dupla kérdőjel jelentheti azt is, hogy nem konkrét kérdés hanem költői? Ezekre nem szoktak igazán válaszolni, mert a kérdező nem is akarja! A többi meg már csak a négergyerek mosdatása! Részemről befejeztem!
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 028
6 340
113
Egyik fél sem kiscserkész, de az egyensúlyt az amerikaiak rúgták fel.
Még 1972-ben köttöttek egy egyezményt az Ororszok és az USA, hogy max 2-2 rakétavédelmi rendszereük lehet.
Azért hozták ezt a döntést, mert amíg két küzdő félnek csak kardja van és könnyen megsérülhet, addig óvatosan fog hadonászni, de ha már szerez pajzsot is, akkor támadni fog (van benne logika).
Nemsokkal utána az egyezmény módosították 1-1 rakétavédelmi rendszerre - ami akkor azt jelentette, hogy 1-1 helyszínt lehet védeni. Logikus, hogy nem gondoltak az akkori technikai szinvonalon arra, hogy az egész országot megvédjék, az akkori rendszerekkel még csak 1-1 terület megvédését tűzték ki célul.
Érdekes, hogy amíg az Oroszok Moszkvát jelölték ki védendő célnak és Moszkva köré épült a védő rendszer, addig az USA azt a területet jelölte ki, ahol az interkontinentális atom rakétáik földalatti silói voltak - mondván, hogy legalább vissza tudjanak csapni.
Az Oroszok egyébként most azt mondják, hogy az USA ezt az egyezményt rúgta fel (amiben egyébként nem is szerepelt Európa, csak USA és SZU), de igazából az egyezményt már réges régen felmondta az USA egyoldlaúan, mégpedig 2001-ben Bush:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20011213bush.html
 

krug

Member
2013. március 25.
59
0
6
boki
11:39 Feljelent
Akkora az amerikai katonai folény, hogy képesek precízios(hagyományos)fegyverekkel bárkit legyozni, ha nem vesszuk figyelembe az atomfegyvereket.

Szia Boki!

Szerintem ez így nem állja meg a helyét..Hagyományos fegyverzettel sem lennének képesek elfoglalni Pekinget vagy Moszkvát..de lehet még Delhit sem..Persze Lehet boncolgatni a "legyőzni" alatt mit lehet érteni..
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Hagyományos fegyverzettel csúnyán meg tudnák azért bombázni pl Pekinget, főleg ha összejön F-35-ből az a majdnem 2000 darab, na meg a bombázókkal. Az elfoglalása viszont lehetetlen. Kínában egy közepes falu akkora, mint a világ többi részn egy nagyobb város. Pekingbe mindenkinek adnának egy AK-t 3 tár lőszerrel, a teljes amerikai szárazföldi erőket lemészárolná az az egy város 1 vs. 1-ben.
 

krug

Member
2013. március 25.
59
0
6
joker
7:52 Feljelent
Hagyományos fegyverzettel csúnyán meg tudnák azért bombázni pl Pekinget, főleg ha összejön F-35-ből az a majdnem 2000 darab, na meg a bombázókkal

Erre azért ne vegyél mérget..
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Van védelmi rendszerük és biztosan rohadtul védenák Pekinget, de nagyrészt 4. gen gépeik vannak, 2000 db 5. gen gépből ha felét le is lőnék még úgyis rengeteg célpontot lebombáznának. Konvencionális fegyverekkel jelenleg az USA-nak nincs ellenfele, elfoglalni persze ők sem tudnának bármilyen országot, de amit a levegőben ki lehet lőni vagy onnan lebmbázni, ott nagyon nincs ellenfél. Persze van ország ami olyan veszteségeket okozna nekik, hogy nem mennének bele (mert otthon egy katona halála miatt is hiszti van, miközben a világ túlsó felén egy nagyvárosnyi civilt ölnek le a demokrácia védelmében).
 

krug

Member
2013. március 25.
59
0
6
joker
február 18 Feljelent
Van védelmi rendszerük és biztosan rohadtul védenák Pekinget, de nagyrészt 4. gen gépeik vannak, 2000 db 5. gen gépből ha felét le is lőnék még úgyis rengeteg célpontot lebombáznának.

joker..

Csak egy észrevétel...: Azért ez sem ilyen könnyű..átrepülni az usából a Csendes-Óceánt..és bombázni Pekinget..képtelenség..A hordozóik meg oda sem érnének..Kína nem Serbia.
Japánt meg Dél-Koreát ne vedd ide..hogy majd onnan sikerülne..onnan sem..fullon lenne az összes repterük..ragyogó célpont a rakétáknak(ha egyáltalán engednék az ottaniak)..akár Észak-Koreai területről indítva is..magyarul:nem tudnák bombázni..
Ráadásul a jelen helyzetről van szó nem majd mi lesz..
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Szia krug!

Én precízius(hagyományos tehát nem atomtoltettel) fegyverekrol beszéltem. Értsd robotrepulogépek indítása nagy távolságbol. A megszállás másik dolog. :)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
krug

Szerbiát sem otthonról bombázták, sőt még így is egyszer tankoltak a levegőben. Egy Kína elleni akciót sem az USA reptereiről indítanának, hanem hordozóról meg 1-2 öngyilkosjelölt szomszéd reptereiről (igaz azt senki sem vállalná fel valószínűleg, mert a japánok biztosan unják már az atomvillanást)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Az orosz katonai hírszerzésnek sikerult megszerezni az amerikai terveket egy esetleges Oo. elleni támadásrol. Ennek értelmében az amerikaik tobb ezer drb. robotrepulogéppel mérne csapást az orosz légvédelmi rendszerekre, rakéta silokra. Erre az oroszok atomcsapással válaszolnának a még megmaradt rakétákkal( mobiltelepítésu , TA,vasúti kocsi) Itt lép képbe az amerikai rakétapajzs. Néhány rakétát leszednének, de így is az orosz rakéták nagy károkat okoznának amerikának.
Ilyen forgatokonyvek is vannak.....
 

krug

Member
2013. március 25.
59
0
6
joker
8:42 Feljelent
krug

Szerbiát sem otthonról bombázták, sőt még így is egyszer tankoltak a levegőben

Bocsánat,rosszul fogalmaztam.Arra gondoltam,hogy a hordozók nem lennének nyugodtak mint serbia esetében..Azt hiszem Adrián volt?Meg Aviánóból indultak..meg a többi..
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Ez egy tipikus szemet szemért buli lenne, aminek a végén mindenki megvakul.
A többezer robotrepólőt nem hiszem, hogy nem vennék észre és akkor már a célbaérésük előtt indulnának a nukik.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
krug

Nem is kellene nyugodnak lenniük, nagyon nem egy kategória Szerbia és Kína, az amerikai veszteségek is a mérettel / lakossággal / katonai erővel / gazdasági erővel arányosan nőnének. De lehet ha a támadás előkészületeinek első jelére Kína azonnal visszakérné a folyósított hiteleket és az USA abban a másodpercben csődbe menne.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Igen, de még nincsenek felkészulve. Azért nyomják az-Sz-400-at ezerrel,meg fejlesztik az Sz-500-at , export csak az orosz igények teljesítése után...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Hányszor több kínai van mint amerikai? Kb 3x 4x? Isten tudja mennyien vannak kínában meg külföldön. Képtelenség megszállni.
Oroszország ugyanez, a németek milliónyi katonájának sem sikerült. Még az urálig se jutottak el,pedig a java még csak ott kezdődik.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Hawaii-n kipróbáltak egy új ICBM-elhárító rendszert, ami az AEGIS-en meg a Standard Missile-3 -mon alapul, szóval nem tudom mitől annyira új. Mind1. A jövőben ezzel készülnek védeni Európában a NATO-csapatokat.
http://news.yahoo.com/nato-missile-defense-flight-tested-kauai-222532794.html