Pisti nagy mesemondó...
Látott Ő már MC-27 est is pilonokkal a szárnyai alatt...Párizsban...személyesen
https://forum.htka.hu/threads/hun-airbus-a319.1470/page-36#post-478505
Persze, csak maketten....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pisti nagy mesemondó...
Látott Ő már MC-27 est is pilonokkal a szárnyai alatt...Párizsban...személyesen
https://forum.htka.hu/threads/hun-airbus-a319.1470/page-36#post-478505
Jólvan pistike, alakul ez a dolog..Ami még az AC-27J-t illeti. Gábor barátom is említi a rakétákat.. Ja, hogy nincs róla kép. Én sem repülés közben láttam. Lehet, hogy egy küldöttség miatt aggattak fel x darab makettet. (talán kettőt, és talán csak ez egyik oldalra)..
Fogalmad sincs ki vagyok, mikkel repülök vagy milyen gépeket làttam, és ez pont így van jól.gondolom országyülési képviselő vagy, abból is a nemzetbizottsági fajtából, és sétáltál a NER Falconján, amit nekünk nem mutattak be..
Bár a fenti sorok tudom, hogy nem nekem szóltak, nagyvonalakban egyet is értek vele, ...és ha ezen múlik (hogy pl. én ne legyek a szemedben "senki") bármikor felkereshetsz FB-n,..., nem te leszel az első HTKA-s ismerősöm).Igen, van aki vállalja magát, van aki elbujik. Nekem a utóbbiak általában senkik. Az aki nem vállalja, hogy kicsoda és micsoda az fröcsöghet mindenfélét identitásának vállalása nélkül. Ez a közösségi média káros tulajdonsága.
Akit el lehet érni az FB-n, e-mailben stb. annak van identitása... Nem neked szólt. Igaz priviben lehet levelezni a HTKA-n belül is, ott pedig be lehet mutatkozni... (talán így elhamarkodott volt és nem teljesen igaz a kommentem.)Bár a fenti sorok tudom, hogy nem nekem szóltak, nagyvonalakban egyet is értek vele, ...és ha ezen múlik (hogy pl. én ne legyek a szemedben "senki") bármikor felkereshetsz FB-n,..., nem te leszel az első HTKA-s ismerősöm).
Egyébként meg @rudi -nak az észrevétele nem alaptalan. Nem kell sértésként kezelni, megcáfolhatod neki privátban is, ha itt pl. "nem lehet".
2021. január 17.
Slovenia to buy one C-27J
Slovenia is set to be the newest operator of the Leonardao C-27J transport aircraft as the country’s Ministry of Defense announced the purchase on Jan. 15.
The country had found that it needed a modern transport aircraft after the outbreak of COVID-19. It had found it difficult to bring back citizens from aboard and it also lacked an aircraft with suitable cargo carrying capability.
Negotiations will start with the Italian government to purchase the aircraft thru inter-government sales. The contract will include training and maintenance of the aircraft.
2021. november 18.
Szlovénia 72 millió euró értékű szerződést írt alá a C-27J Spartan repülőgép megvásárlásáról
Az aláírt szerződés értéke hozzávetőlegesen 72 millió euró áfával, a repülőgép alapára 48 millió euró, a kiegészítő modulok ára 11 millió euró (tehermodul, személyszállító modul, szállítási modul fertőzöttek, könnyebb és súlyos sérültek szállítására szolgáló modul létfontosságú funkciókat figyelő rendszerrel, tűzoltó modul). A teljes ár tartalmazza a logisztikai támogatást, az alkatrészeket, a személyzet képzését, a szimulátorok használatát, a műszaki dokumentációt és a végső tanúsítást is.
Az aláírást követően Szlovénia 14-18 hónap múlva kapja meg a gépet.
Bővebben:Szlovák Spartant elfújta a szél...
https://plus.noviny.sk/686319-na-le...lom-spartan-zahadou-ostava-jeho-rychla-oprava
A Román Légierő C-27 küldetése a Szlovén Köztársaságban, a katasztrófaelhárító erők támogatására
A Nemzeti Rendkívüli Helyzetek Bizottsága ma reggeli döntését követően két tűzoltásra konfigurált C-27 J Spartan repülőgép dolgozik az intervenciós erők támogatására a Szlovén Köztársaságban, az elmúlt napok erdőtüzei által sújtott országban. A Román Légierő repülőgépein mintegy 30 katona - pilóták, repülőszemélyzet és kisegítő személyzet - dolgozik.
A román légierő repülőgépeinek ez a harmadik ilyen jellegű nemzetközi bevetése, az elsőre 2018 júliusában Görögországban, a másodikra pedig 2021 augusztusában Észak-Macedóniában került sor.
A tűzoltásra konfigurált C-27 J Spartan típusú repülőgépek, amelyek egyszerre 6000 liter vizet (hat konténert) képesek szállítani, 2017-től napjainkig több erdőtűz oltásában is részt vettek Romániában is - Mehedinți, Alba, Hunedoara és Buzău megyében.