1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Elvesztettem már a fonalat. Miről van szó?
   
 2. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Új Péter szerint aggódni kell az indexért és a 444-ért + lopakodik a kertek alatt a fasizmus.
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ki a tököm az az Új Péter...? Ja, hogy a főszerk? Miért kell aggódni? Hogy a végén talán nem havi 1 értelmes ítás lesz ezeken, hanem több?
   
  antigonosz likes this.
 4. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Az index volt alapítója főszerkesztője, aztan onnan elment, megcsinálta a 444-et és eladta a tudjukki filantróp egyik fedőcégének és azóta aggódik.
   
 5. deze75

  deze75 Well-Known Member

  120 yard az jó
   
 6. migfun

  migfun Well-Known Member

  Nem gondolom, hogy vaksi és tompa agyú lennél. De belülről nem tűnt ilyen sarkosnak. Sőt...
   
 7. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Soha nem ertettem ezt a mediaert valo aggodast... /ami most folyik./ az ember ugyis azt olvassa ami erdekli amilyenarra fizet elo ami az erdeklodesi kore ha szaklap ha hir egyeb akkor meg amit hitelesnek tart... Ha a kutya nem olvas eggyes folyoiratokat lapokat az nem azert van mert az allam nem tesz bele reklamot... Egyszeruen a celkozonseg szama kicsi vagy nem olvas vagy nem hajlando fizetni erte... Ha egy ujsagra nincs kereslet akkor nincs ennyi... Az ujsagirokat megertem hogy larmaznak hisz a mukalyukrol vam szo. De talan ok is irhattak volna szinvonalasabb cikkeket es akkor nem jutott volna oda az ujsag ahova... /a feketen vilagito sargasgot gyarto ceg is ha csodbe megy csodbe megy ha nincs igeny feketen vilagito sargasagra... Errol nem a feheren vilagito kekseg tehet vagy az aki a feheren vilagito kekseget tamogatja./ egyebkent az hogy a kormany olyan ujsagba hirdet ami nem agal ellene szerintem tok normalis traktort se a kiskegyedbe hirdetnek. /ha engem folyton mocskolna valaki tuti nem adnak neki penzt hogy mocskoljon tovabb de ha mocskolnak valakit se fogadnak el penzt azert hogy terjesszem az elkepzeleseit ahogy szoba se allnak olyannal aki mocskol valakit de penzert nepszerusiti /eleg visszas dolog./
   
 8. notaricon

  notaricon Well-Known Member

 9. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  :D
   
  blitzkrieg, FilcTroll and zeal like this.
 10. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Sok dologban igazad van, de a hazai realitás az, hogy komoly apparátust használó médiumot pusztán piaci alapon fenntartani nem lehet. Kis ország, kis piac. A rendszerváltás óta mindig is voltak nagy állami hirdetők, pl. a Szerencsejáték Rt, és az aktuális parlamenti viszonyok és háttéralkuk mentén oszlott meg a médiában költött állami pénz. Így az éppen "ellenzéki" média sem halt éhen, mindig volt egyfajta egyensúly. Az első kétharmaddal változott meg ez, amikor a fidesz fügét mutatott a "balos" médiának, és egy-két éven belül tönkre is ment kb. minden. (Nem politizálok, csak mesélem.) A rádiós-tévés piacon ma már senki nem fektet be, mert biztos a bukás, és ki akarna milliárdokat elégetni? Még a relatív olcsó online sajtó is haldoklik állami hirdetők nélkül. Erre rakódik az, hogy az a cég, ami jóban akar lenni a kormánnyal, nem hirdet ellenzéki médiában, mert félti a seggét. Sok elemű képlet ez, és az aktuális helyzet nagyon egészségtelen.
   
 11. zeal

  zeal Well-Known Member

  Rosszul emlekszel.
  Volt olyan idoszak amikor egyedul a Magyar Nemzet volt ellenzeki es semmi mas. Mintha ma csak a Nepszava lenne az ellenzeknek. Se RTL Klub, se ATV, se HVG stb...
  Tul sokan vannak es nehez piaci rest talalni.
  Azert csokken a beveteluk, mert tobben vannak es ezert kisebb szelet jut nekik a tortabol. Meglepoen sokan hirdetnek az ellenzeki mediaban es csak nagyon kevesen a kormanypartiakban.
   
  blitzkrieg, Kurfürst, Fennek and 5 others like this.
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

   
 13. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member


  Azért én emlékszem a Lánchíd és mindenféle katolikus rádiókra is, volt egy csomó másodvonalas és vidéki lapjuk és színes magazinjuk is.

  A "frekvenciás" médiában nincsenek túl sokan, sőt. Egy csomó budapesti kereskdelmi rádiófrekvencia kihasználatlan, a legnagyobb országos lefedettségűn meg jobb híján a Dankó volt sokáig. (Talán még most is?) Egyszerűen értelmetlen pályázni, mert a díjak és a sugárzási költségek piaci alapon kitermelhetetlenek, ha nem vagy a brancs tagja. Elég sok rádiós költségvetést csináltam és láttam, pontosan tudom, miről beszélek. Eleve milliárdos ktg a beszálló technika és a frekvenciadíj, a sugárzás is brutál drága. Az NMHH pedig sajnos elég elfogult, a vidéki független rádióhálózat bedarálásakor már jól látszott, hogy pár büntetéssel milyen könnyű taccsra tenni egy-egy kis piaci szereplőt. Elég közelről láttam a Neo fm bedöntését is, ahol puszta kafkai jogászkodással és az SzRt. utasításával meg tudták oldani a dolgot.

  De ismétlem: nem politizálok, csak mesélem. A piacméret egy adottság, ahogy a költségoldal is. Amióta a raklámköltések jókora része átment az online világba, ez fokozottan igaz. Azt kell tudomásul venni, hogy ezen viszonyok mellett a mindenkori politikai vezetés kedve szerint alakítja a jogszabályi környezetet, és kedve szerint tápolja a neki tetsző médiát állami pénzekkel. Ez lehetőség és felelősseg is egyben, aztán lehet vitatkozni azon, hogy ki mit gondol helyesnek ebben a viszonyrendszerben.
   
  Last edited by a moderator: 2019. február 12.
  fishbed and migfun like this.
 14. migfun

  migfun Well-Known Member

  A KESMA-ban hány médium is van? 400 fölött. Na ők sokan vannak, mégis jut a tortából, mert igény szerinti méretű tortát sütnek nekik.
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Teljesen mindegy, hogy mi volt leírva.
  http://docplayer.hu/1276118-Tankkal...addig-amig-az-ember-erosebb-mint-a-szesz.html

  A tisztet nem vonta itt felelősségre senki és a kedves elvtársak mindent az ott sem levő közkatonára próbáltak ráhúzni.
  Szóval mielőtt még tovább hergeled magad esetleg elszámolhattál volna 3-ig...
   
  migfun likes this.
 16. blogen

  blogen Well-Known Member

  És a kiskatonát a magyar jog mentette meg, csak néhány évet kapott, mert a magyar tanúk kiálltak mellette! Be volt tartva az egyezmény, bármennyire is szerették volna megkerülni. Hogy trükköztek és sumákoltak az semmivel nem volt durvább, mint ami most megtörténik az országban jogi fronton. Hány és hány olyan esetet tudunk, amikor a korrupt bíróság hasonlóan jár el!
   
 17. Lator

  Lator Well-Known Member

 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Te elolvastad, amit linkeltem? Kurvára nem a magyar jog mentette meg.
   
 19. HAndrás

  HAndrás Active Member

  Elméletileg a kormány nem a kormánypárti - ellenzéki sajtóban kéne h hirdessen, hanem azokban a lapokban amit a zemberek (állampolgárok, adófizetők) megvásárolnak és elolvasnak. Annak ellenére is ezt gondolom, hogy Magyarországon ilyen sosem volt.
   
  torsen and Cifu like this.
 20. Matróz Kommandó

  Matróz Kommandó Well-Known Member

  Ez pont nem így van. Minden hirdető a saját célközönségének hirdet, ez a marketing alapszabálya, valóságos iparág épül arra, hogy megtaláld a célközönségedet.
  Épp ezért fölösleges a kormány elért eredményeit az ellenzéki lapokban hirdetni.
   
  fip7, zeal and Kurfürst like this.

Ezen oldal megosztása